SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi de finală la Transylvania Open

Gabriela Ruse semnând autografe FOTO Transylvania Open
Gabriela Ruse semnând autografe FOTO Transylvania Open

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 18:39 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 22:25

Gabriela Ruse (25 ani ♦ 188 WTA) a trecut în optimi de finală la Transylvania Open de Anna Bondar (26 ani ♦ 55WTA) cu 7-6 (4), 6-2.

Gabriela Ruse a făcut un meci solid joi în optimi de finală la Transylvania Open. „Cu Anna sunt prietenă foarte bună, părinții noștri sunt prieteni de familie. O cunosc foarte bine, și ea pe mine la fel. Va fi un meci interesant", spunea Gabriela Ruse înainte de confruntarea din BT Arena. Și așa a și fost!

Românca a fost condusă în primul set de Anna Bondar (Unagria) cu 3-0, dar nu a renunțat, mai ales că a avut unele probleme la coapsa dreaptă, a strâns din dinți, s-a încurajat și a reușit să se impună la tie-break. „A fost greu la început, am simțit dureri la picior, dar puterea este în mintea mea", a spus jucătoarea din România la interviul de pe teren.

Gabriela Ruse: „Acum am calea mea"

Cu multă încredere adunată, Gabriela Ruse a reușit să închidă meciul după două ore cu scorul de 7-6 (4), 6-2. „Am muncit mult în ultima perioadă. S-a văzut câteodată, altădată nu. În momentul ăsta eu mă simt mult mai pregătită decât atunci când am câștigat turneul WTA de la Hamburg în 2021. Atunci cred că nu știam exact cu ce se mănâncă sportul acesta. 

Eram fără experiență, acum am calea mea și știu exact ce trebuie să fac. Nu mă gândesc la rezultat. Îmi doresc să dau tot ce e mai bun din mine și cred că, la un moment dat, într-o zi, lumea va vedea că pot mai mult", a spus Ruse în cadrul unei conferințe la Cluj-Napoca.

Gabriela Ruse nu mai atinsese un sfert din finală într-un turneu WTA din 2021, de la Palermo, unde a parcurs drumul până în finală. „Mă simt extraordinar, vreau să vă fac fericiți, să mă bucur de jocul meu și să vă arăt tenisul pe care-l știu", a spus ea la interviul de pe teren. 

Vineri, Gabriela o va întâlni pentru un loc în semifinale pe Emiliana Arango ( 22 de ani și 118 WTA) din Columbia. Va fi prima confruntare dintre cele două.

28 de victoriia adunat Gabriela Ruse în acest sezon din 47 de partide disputate

Citește și: 

L-a dat afară pe Mouratoglou pentru o legendă a tenisului și afirmă: „Diferența e mare”
DECLARAȚII
L-a dat afară pe Mouratoglou pentru o legendă a tenisului și afirmă: „Diferența e mare”
Nu doar Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial » Un nou nume trebuie să o ia de la ZERO
CLASAMENT
Nu doar Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial » Un nou nume trebuie să o ia de la ZERO

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează