SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Novak Djokovic, debut complicat la Australian Open » A avut nevoie de 4 ore pentru a trece de un debutant de 18 ani

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 14:28 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 14:48

Sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a avut un debut greu la Australian Open 2024. S-a calificat în turul doi după un meci complicat împotriva croatului Dino Prizmic (18 ani, 178 ATP), scor 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4.

Aflat pentru prima dată pe tabloul unui turneu de Grand Slam, Primic a avut o prestație incredibilă în multe momente și l-a dus în dificultate pe sârb. Djokovic, campion de 10 ori la Australian Open, a avut nevoie de 4 ore pentru a se califica.

Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”
AUSTRALIAN OPEN
Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”

Novak Djokovic, debut greu la Australian Open

Sârbul a început excelent partida de pe „Rod Laver Arena”, cu break în primul game. S-a instalat la conducere, iar la 4-2 a mai făcut un break și a luat setul cu 6-2.

În actul secund, Prizmic a crescut nivelul jocului. A trecut peste emoții și a jucat din ce în ce mai bine, deplasându-se excelent și lovind foarte bine cu forehand-ul. A condus cu 3-1, dar a fost rapid egalat. Ulterior, s-a mers cap la cap cu serviciul și s-a ajuns în tiebreak, acolo unde Prizmic a fost mai bun. Deși a ratat trei mingi de set, croatul a fructificat-o pe a patra, a luat tiebreak-ul cu 7-5 și a câștigat setul, 7-6.

Novak Djokovic, debut complicat la Australian Open » A avut nevoie de 4 ore pentru a trece de un debutant de 18 ani

Prima parte a setului trei a fost una spectaculoasă. Djokovic a avut 2-0, dar Prizmic l-a întors și a făcut 3-2. A ratat șansa de a face 4-2, pierzându-și serviciul. Nole a fost mai sigur pe el pe final, iar de la 3-3, când a salvat două mingi de break, a avut o serie incredibilă, câștigând setul cu 6-3.

Măcinat de ce s-a întâmplat în setul trei, Prizmic nu mai contat în actul al patrulea. Djokovic a condus rapid cu 4-0, după două break-uri. Croatul a încercat să revină, a luat trei game-uri la rând, iar la 5-3 pentru sârb a salvat patru mingi de meci. S-a făcut 5-4, iar Djokovic a urmat la serviciu. După ce a mai ratat două mingi de set, Nole a închis setul, 6-4, și s-a calificat în turul 4.

Pentru sârb, deținător a 24 de turnee de Grand Slam, urmează un duel cu învingătorul duelului Alexei Popyrin – Marc Polmas. 

Citește și:

„Țiriac o ajută pe Simona Halep la proces” » Legenda Boris Becker a răspuns întrebărilor GSP

Ce a impresionat-o pe Simona Halep în Dubai: „Chiar ești altceva”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  15 Ianuarie 2024, 11:41
Postat de Van_Basten pe 14 Ianuarie 2024, 14:54

Meci greu ziceti?! As zice ca e un simplu meci de incalzire cu un sparring partner. Ca daca se punea la mintea lui ii lasa doar 3-4 ghemuri.

Da, l-a pierdut intentionat chiar, acel set, pentru incurajare. Adevarul e ca Djokovic si da puncte de la el, nu e el asa motivat frecvent, nu se pune cu mintea lor. Fii serios, asta joaca cat poate de bine fiecare meci, pustiul care s-a prezentat bine. E destul de tipic in ultima vreme pentru Djokovic sa mai cedeze cate-un set la inceput de turneu, se pare ca se incalzeste mai greu, probabil ca daca il prindea in sferturi era cum ziceai, un meci ca si cu un sparring partner.

Freyya
Freyya  •  14 Ianuarie 2024, 17:01
Postat de lapusneanul pe 14 Ianuarie 2024, 16:32

*** e vorba de tabloul principal la SENIORI !

UNUI iti spune ceva. ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  14 Ianuarie 2024, 16:32
Postat de Freyya pe 14 Ianuarie 2024, 14:54

aflat oentru prima oara pe tabloul unui GS? in 2023 a castigat RG la juniori

*** e vorba de tabloul principal la SENIORI !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează