SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS

Simona Halep primește despăgubiri de la ITIA: „Asta înseamnă foarte mult”

Simona Halep, despăgubiri de la ITIA după decizia TAS // FOTO: Imago +35   FOTO
Simona Halep, despăgubiri de la ITIA după decizia TAS // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 18:44 / Actualizat marti, 05 martie 2024 19:12

Simona Halep (32 de ani) a câștigat azi la TAS procesul cu ITIA. Suspendarea de 4 ani pentru dopaj a fost redusă la 9 luni, ceea ce înseamnă că poate juca din nou tenis.

Bogdan Stoica, avocatul ei, a dezvăluit că Asociația de Integritate a Tenisului îi va plăti Simonei Halep o sumă simbolică.

CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”
Halep, VICTORIE LA TAS
CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”

Simona Halep, despăgubiri de la ITIA după decizia TAS

„O decizia de acest gen luată de un tribunal independent este extraordinară. E foarte important că TAS a redus pedeapsa la 9 luni și că toți cei trei arbitri, chiar și cel desemnat de ITIA, au decis în unanimitate. Și că decizia a fost luată în mai puțin de o lună, un timp-record.

TAS a decis, simbolic, să oblige ITIA să-i achite Simonei 20.000 de franci elvețieni cu titlul de contribuție la efortul Simonei Halep. Și asta înseamnă foarte mult”, a declarat Bogdan Stoica în emisiunea „DigiSport Special”.

Acesta a vorbit și despre procesul în care Simona Halep a dat în judecată firma Quantum Nutrition: „Acel proces își va urma cursul. Decizia de azi confirmă ceea ce știam deja. Dar acel dosar nu are niciun efect asupra procedurilor încheiate azi”.

TAS a emis următoarea decizie:

1. Apelul formulat de Simona Halep pe 28 septembrie 2023 împotriva deciziei pronunțate la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul Independent al ITF este admis și susținut parțial.

2. Apelul depus de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) pe 14 decembrie 2023 împotriva deciziei pronunțate pe 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF se respinge.

3. Decizia pronunțată pe 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF se anulează.

4. Se constată că Simona Halep a încălcat regulile antidoping în temeiul articolelor 2.1 (prezență) și 2.2 (utilizare) din Programul antidoping în tenis 2022 ca urmare a prezenței unei substanțe interzise (Roxadustat) în proba sa de urină recoltată în timpul competiției, pe 29 august 2022.

5. Simona Halep este sancționată cu o perioadă de suspendare de nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022.

6. S-a ținut cont de suspendarea provizorie executată de Simona Halep începând cu 7 octombrie 2022.

7. Toate rezultatele obținute de Simona Halep în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv pierderea oricăror trofee, titluri, puncte din clasament și premii în bani.

8. Sentința se pronunță fără cheltuieli de judecată, cu excepția cheltuielilor în valoare de 1.000 de franci elvețieni, plătite de Simona Halep pentru apelul său și de International Tennis Integrity Agency (ITIA) la apelul său, sume reținute de TAS.

9. Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) este obligată să plătească Simonei Halep o sumă de 20.000 de franci elvețieni, cu titlu de contribuție la cheltuielile de judecată și alte cheltuieli ale acesteia suportate pentru această procedură de arbitraj.

Motivarea sentinței va fi comunicată părților în timp util. Aceasta va fi publicată de TAS, cu excepția cazului în care părțile solicită confidențialitate.

- comunicat TAS

Citește mai multe știri despre decizia TAS:

Fostul antrenor al Simonei Halep, reacție imediată: „S-a făcut dreptate!”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Fostul antrenor al Simonei Halep, reacție imediată: „S-a făcut dreptate!”
Reacția ITIA după decizia în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul sportivului de a face apel și rezultatul acestuia”
ITIA
Reacția ITIA după decizia în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul sportivului de a face apel și rezultatul acestuia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
reddog2100
reddog2100  •  07 Martie 2024, 22:33

Frumosilor,nu e vorba de bani este vorba de procedura.Dopata a platit in avans cheltuielile de judecare a cazului,iar TAS a hotarat ca ITI sa plateasca o parte din suma totala.Deci nu mai interpretati ca dopy a primit bani ca despagubire.Doi,a fost sanctionata 9 luni pentru dopaj.Simplu,chiar si pentru un singur neuron.

cordell.hull
cordell.hull  •  06 Martie 2024, 10:01

Altfel spus… tun financiar pentru Simona… încasează 20 de mii de la itia

janus_mirror
janus_mirror  •  05 Martie 2024, 23:20

Simona must sue Muratoglou for at least 50 million euro. That crook should never be allowed to work again in this field. He deserves to go to prison for what he did not only to Simona but to Serena too. Due to his foppung her Serena became a monster of a woman.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează