SPORTURI  »  TENIS  »  AUDIERE

A venit vestea de la TAS! Când va începe procesul Simonei Halep

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 13:12 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 19:04

TAS a anunțat oficial că începe procesul Simonei Halep. Sportiva de 32 de ani, suspendată 4 ani pentru dopaj, va fi audiată în perioada 7-9 februarie.

Pe 12 septembrie, Simona Halep a fost suspendată vreme de 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. 

Ea a decis să conteste decizia la TAS, în finalul lunii octombrie. 

Când începe procesul Simonei Halep la TAS

Deși la începutul lunii decembrie cazul Simonei Halep nu figura pe lista de precese viitoare, până în martie, TAS a updatat lista. Acum, în perioada 7-9 februarie apare că vor avea loc primele audieri.

A venit vestea de la TAS! Când va începe procesul Simonei Halep
Captură de pe site-ul TAS, cu data la care va fi audiată Simona Halep

„Poate fi redusă suspendarea Simonei Halep?”

Americanii de la publicația The Athletic au tratat, recent, pe larg cazul Simonei Halep. Și încheiau articolul cu întrebarea „Poate să fie redusă suspendarea Simonei?”. 

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților. Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, scriu aceștia.

Detaliul neștiut, scos la iveală de Victor Hănescu, despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când mă antrenam în Franța”
FRANȚA
Detaliul neștiut, scos la iveală de Victor Hănescu, despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când mă antrenam în Franța”

Ion Țiriac, despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Ion Țiriac este de partea Simonei Halep: „Simona Halep, dopată? Sunteți nebuni? La 32 de ani? Pentru primul tur US Open? Cum să te dopezi? Simona Halep este cine este, a fost fost numărul 1, a câștigat Wimbledon și Roland Garros. În cartea mea e o mare personalitate. Nu știu ce face, se duce la TAS...”, a spus Ion Țiriac. 

Acesta a criticat și modul în care a fost judecată Simona: „În ce lume suntem? După un an vine cineva și spune «Am săpat să vedem de unde vine 0.02% ăsta. Și am mai găsit ceva, pașaportul biologic». Când l-ai găsit? «Acum 6 luni». Și ce ai făcut 6 luni? De ce nu mi-ai spus în ziua aia? De ce 6 luni? Cum 6 luni? Și atunci, cum spune domnul Becali «E o treabă care nu e curată pe undeva»”.

Țiriac a spus și ce-l nemulțumește la strategia Simonei: „Există oameni care știu să te apere la treaba asta... Eu i-am spus domnișoarei Halep că dacă nu pune 5 milioane de dolari pe masă pentru unul sau doi avocați care să dea în judecată pentru 100 de milioane... Se duce la TAS și speranțe, nu știu... Cu cine se duce... Cu niște avocați din Los Angeles... Nu am auzit de dumnealor, nu îi cunosc. Dar din tot sufletul îi doresc numai bine!”. 

A venit vestea de la TAS! Când va începe procesul Simonei Halep

Și a continuat: „Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta! Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții! Nu e vorba doar de partea pozitivă.

 Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci privește în urmă și spune: cine acoperă ce? Halep a făcut o singură greșeală. 

În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună: «Nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. 

De la 15 ani până la 32, am făcut 1.555 de controale» și tot așa. Nu totul este alb sau negru. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și ilegal ceea ce fac ei”, a explicat Ion Țiriac pentru euronews.ro.

Patrick Mouratoglou: „Noi i-am propus colagenul Simonei Halep și l-am cumpărat” 

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a vorbit pe 3 noiembrie despre faptul că el și echipa sa i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. „Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. 

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. 

Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. 

Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată”, a declarat Mouratoglou.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Daria Snigur, de la US Open 2022

Simona Halep, mesaj enigmatic din Paris: „Sunt gata să mă întorc!”

 Luni, din Paris, Simona a publicat un mesaj enigmatic pe contul de Instagram. Cu o zi înainte ca TAS să publice data audierilor: „Sunt pregătită să revin unde a început totul. Roland Garros 2008. Mulțumesc mult, Paris”. 

În 2008, Simona Halep câștiga ediția de junioare de la Roland Garros. Zece ani mai târziu, se impunea la senioare pe zgura pariziană, acela fiind unul dintre cele două triumfuri pe care le-a obținut la turneele de Grand Slam.

Simona Halep ar fi părăsit România pentru Emiratele Arabe Unite

 La începutul lunii noiembrie, Simona Halep și-a scos la vânzare vila din Snagov, o proprietate pe care cerea 4,2 milioane de euro. Între timp, sportiva ar fi reușit să vândă proprietatea din Ilfov și ar fi ales să plece definitiv din România. 

Ea ar fi ales să investească banii obținuți din vânzarea vilei din Snagov într-o proprietate în Emiratele Arabe Unite.

FOTO: atmyhome.ro
+22 FOTO

Citește aici investigația GSP din Canada, despre firma care a produs suplimentul luat de Simona Halep

  1. „Noi n-am înșelat niciodată pe nimeni” » Direct din Toronto, prima reacție a patronilor firmei canadiene acuzate de Simona Halep că i-a furnizat suplimentul contaminat cu Roxadustat: „E fals că ne-a dat în judecată”
  2.  „Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii
  3. Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!
  4.  „De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
  5. Scandalul Halep se poate extinde în tenisul mondial » Dezvăluire în ziarul canadian The Globe and Mail, care a preluat investigația GSP: „Simona nu a fost singura sportivă care a folosit acel produs în acea zi, la US Open”

Citește și: 

Incredibil! Jucătorul care a semnat cel mai mare contract din istorie va încasa doar două milioane de $ pe sezon! Decizia luată pentru a ajuta clubul

Incredibil! Eșecul suferit în urmă cu un an blochează drumul României spre Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
alin77almalex
alin77almalex  •  12 Decembrie 2023, 20:54

aloooo... gsp.... iarăși umpleți site-ul cu știri despre terminata asta...?.... ati luat roxadustat...?

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  12 Decembrie 2023, 15:16
Postat de concret pe 12 Decembrie 2023, 13:50

Nu ne intereseaza, trisoarea a fost prinsa, iar cariera ei e terminata si patata.

Trisoare dopata

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  12 Decembrie 2023, 15:15
Postat de Jamm pe 12 Decembrie 2023, 13:48

De unde știi ca e dopata? Stiu ca esti un ***... Nu ma întreba de unde știu..

S-A DOVEDIT CLINIC! PROSTULE CARE ESTI PROST PENTRU CA ESTI PROST

Vezi toate comentariile (11)
Comentează