SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, ADIO SUSPENDARE

WTA, răspuns pentru GSP în cazul Simona Halep: „Am demarat procesul de revizuire a regulii”

Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago +5   FOTO
Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2024 15:08 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 17:34

Gazeta a întrebat WTA, organismul diriguitor al tenisului feminin, în legătură cu situația Simonei Halep, care a pierdut complet poziția în clasament în urma lunilor de așteptare din timpul procesului de la Sport Resolutions. WTA ia în calcul o modificare a regulamentului.

Simona Halep nu mai figurează în ierarhia WTA începând cu data de 3 septembrie 2023. Săptămână după săptămână, pe măsură ce s-au scurs lunile de așteptare până la audierea de la tribunalul Sport Resolutions, apoi până la comunicarea verdictului, a alunecat în clasamentul mondial. Până când i-au ieșit toate punctele.

Dubla campioană de Grand Slam va reveni pe terenuri săptămâna viitoare, în turneul WTA 1000 de la Miami, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus pedeapsa dictată inițial de Sport Resolutions, 4 ani, la numai 9 luni.

Simona Halep, prim pas spre Jocurile Olimpice » Convocată în echipa de Billie Jean King Cup a României: când și împotriva cui joacă „tricolorele”
Billie Jean King Cup
Simona Halep, prim pas spre Jocurile Olimpice » Convocată în echipa de Billie Jean King Cup a României: când și împotriva cui joacă „tricolorele”

Durata sancțiunii, calculând retroactiv, s-ar fi încheiat pe 7 iulie 2023, adică la 8 zile după ce, în fine, fusese audiată de Sport Resolutions, pe 28 și 29 iunie. Halep era în acea săptămână pe locul 54 mondial.

Situația româncei este una nemaiîntâlnită până acum, iar regulamentul WTA nu conține niciun fel de precizare legată de o asemenea circumstanță.

WTA, răspuns oficial: „Credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru”

GSP a adresat către WTA întrebarea dacă se intenționează adăugarea unui paragraf sau a unei reguli noi care să acopere cazuri precum cel al Simonei Halep.

Asta însemnând ca jucătoarele să-și poată recupera poziția în clasament la momentul încheierii suspendării, dacă durata finală a acesteia este mai mică decât ce se dictase inițial, iar termenul a fost depășit.

Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago
Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago
Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago
Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago
Simona Halep, antrenament la Miami Foto: Imago
+1 FOTO

Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru.

Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost răspunsul oficial din partea WTA.

Simona Halep a fost convocată de căpitanul nejucător Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României pentru întâlnirea cu Ucraina din barajul de calificare în grupa principală a competiției.

Duelul este programat pe 12-13 aprilie la Amelia Island, în Statele Unite. Pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, Halep apare în componența team-ului tricolor având în dreptul ei locul 58, corespunzător săptămânii 7-13 august 2023.

Conform precizării WTA însă, ea nu are în acest moment clasament, chestiune care ar putea fi reconsiderată în cazul adoptării unei noi reguli.

Simona Halep despre sprijinul primit din partea românilor

Citește și:

Darren Cahill, mesaj plin de emoție pentru Simona Halep: „Au fost 18 luni de tortură”
SIMONA HALEP
Darren Cahill, mesaj plin de emoție pentru Simona Halep: „Au fost 18 luni de tortură”
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
INDIAN WELLS
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
torontezul
torontezul  •  16 Martie 2024, 20:36
Postat de rocky3 pe 16 Martie 2024, 18:05

De ce s-ar schimba regulamentul pentru dopati ca Halep? Pentru ca e româncă? Sau nici măcar!

Regulamentul ar trebui schimbat pentru a proteja jucatorii de abuzurile ITIA nu pentru Simona. Un jucatorul prins dopat ar trebui sa primeasca o suspendare temporara de 6 luni. Daca ITIA nu da un verdict final in perioada asta, jucatorul ar trebui sa poata sa isi reia activitatea pana ce cazul este finalizat la TAS. Daca TAS ii da o suspendare mai mare de 6 luni, atunci jucatorul isi va ispasi pedeapsa. In felul asta jucatorul isi va pastra punctele si nici nu va sta pe tusa cat vrea ITIA. Ar fi cel mai corect pentru toti. Tania Moor nu este lasata sa joace de 18 luni asta desi a fost achitata complet de vina.

Domnul
Domnul  •  18 Martie 2024, 16:34

Bună tuturor! Unul de își zicce rocky 3 gândește cu răutate! Nu pentru Halep trebuie schimbari in regulamente , ci pentru ca au prevederi abuzive si chiar idioate! Daca te suspenda 2 ani si la TAS obtii achitarea ca nevinovat cine plateste pt cei 2 ani care au distrus cariera unui jucator? Așa că...dar ce sa mai comentăm.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  18 Martie 2024, 11:17
Postat de VardyParty pe 17 Martie 2024, 15:25

Hi hi hi, ßastenitos avem și copii de la Clubul Detectivilor Țiriacişti printre noi! O şaormā și un ßrifcor la băiatu’!!!!

ai infulecat un corn cu lapte? hai raspunde-ti singur de pe contul vanbostan.. apropo .. iti trimit niste slanina si tu o sa zici ca e sunca.. esti jenibil.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează