FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Budescu a captat atenția tuturor » E de top mondial și costă 3 milioane!

Budescu e singurul jucător din Liga 1 remarcat de revista World Soccer
Budescu e singurul jucător din Liga 1 remarcat de revista World Soccer

Articol de - Publicat miercuri, 28 martie 2018 09:00

Forma excelentă i-a sporit faima lui Budescu, pe care revista World Soccer îl include printre cei mai importanți 500 de fotbaliști din lume, o selecție care-l reține doar pe stelist din Liga 1.

Campionatul românesc e printre cele mai puțin importante din lume, laolaltă cu ligile din Vietnam, Thailanda, Filipine, India. Precum competițiile din acele țări, Liga 1 are un singur reprezentant în selecția realizată de revista World Soccer, "Cei mai importanți 500 de fotbaliști din lume". Doar Constantin Budescu a fost selectat din campionatul nostru. Și mai există un singur român printre cei 500: Ștefan Radu, de la Lazio.

E la ofertă!

"Budi" apare în top în ciuda faptului că are, la 29 de ani, doar 10 selecții la echipa națională și un singur titlu de campion, câștigat cu Astra în 2016. Forma recentă i-a depășit CV-ul mediocru și l-a propulsat pe lista cu cei mai cunoscuți jucători de pe planetă. Pe lângă onoare, reputația tot mai bună a lui Budescu ar putea să-i aducă și încă un transfer în vara asta, la capătul primului sezon pe care-l petrece la FCSB.

Fiindcă el este unul dintre cei mai ieftini fotbaliști de pe listă, costă doar 3 milioane de euro, cât valorează clauza de reziliere a contractului pe care l-a semnat astă-vară. Becali i-a vorbit deja despre schimbarea acordului cu un salariu mărit și un preț mai mare, de asemenea. Jucătorul e conștient și el că are ocazia să mai dea o lovitură, probabil ultima înainte de finalul carierei. La FCSB câștigă acum 30.000 de euro lunar, cu tot cu bonusul anual pe care-l primește garantat. În China, singura țară străină în care a evoluat, câștiga un milion de euro, dar a rezistat puțin acolo, fiindcă o pubalgie l-a făcut indisponibil mai multe luni.

Lipsesc alți jucători importanți

Budescu a accelerat progresul în ultimele 9 luni, a fost decisiv și în campionat, și în cupele europene, și la echipa națională, pentru care a marcat două goluri într-o victorie cu Kazahstan, 3-1, în finalul preliminariilor Euro. Realizările le-au atras atenția celor de la World Soccer mai mult decât recomandările pe care le dețin alți fotbaliști din campionatul românesc. Nu apar golgeterii competiției, Țucudean și Gnohere, nu e pe listă nici Pintilii, care a jucat la națională de patru ori mai multe meciuri decât a disputat Budescu.

Suntem sub Ucraina, sub Bolivia

Liga 1 e considerată printre campionatele neglijabile din lume. Întrecerile din Egipt, Ucraina, Bolivia au câte doi reprezentanți în topul celor mai importanți fotbaliști, până și ele depășesc campionatul românesc!

"Am discutat cu Lovin, impresarul lui Budescu, și i-am spus să vină cu ofertă pentru el în vară, să vină cu 3 milioane de euro! El nu mai e tânăr, de aceea nu cred că pot să obțin zeci de milioane de euro, cum cred despre Man, spre exemplu"
Gigi Becali, patron FCSB

700.000 €a costat Budescu când a fost achiziționat de la Astra. Ca și acum, și atunci prețul era fixat de o clauză din contractul jucătorului

LAUDE / "E cel mai bun din România"

Gică Hagi o felicită pe FCSB pentru transferul lui Dragoș Nedelcu, mijlocaș de 21 de ani pe care Gigi Becali a plătit 2 milioane de euro celor de la Viitorul. "Eu ştiu de Nedelcu că e cel mai bun mijlocaş central din România. Este opinia mea. El, ca mijlocaş, atingea la noi mingea între 100 şi 110 ori. E cel mai bun mijlocaş din România fără discuţii. Totul e pe fapte, în ultimii ani. Când se duce la tineret, desenează! Tineretul e prea mic pentru el. Steaua n-a plătit degeaba banii ăia", a declarat Hagi pentru TV Telekom Sport.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (35)
vasillis
vasillis  •  28 Martie 2018, 23:33

Tin sa reamintesc rautaciosilor : Costica e din alta LIGA !!! Costica Budescu merita sa joace in campionate puternice - Spania, Italia, Anglia, etc. Daca nu se transfera pana la toamna, risca sa se plafoneze si e pacat de talentul lui extraordinar !! Multa bafta, Costica !!!

balauru48
balauru48  •  28 Martie 2018, 18:39

top mondial :))))))))

fangigi
fangigi  •  28 Martie 2018, 17:19

3 meleoane vrea Gigione pe Burtescu? Hahahaha! Poate de lei, dar nici pe aia nu-i merita!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează