OPINII  »  EDITORIAL

„Atât s-a putut”, o axiomă enervantă

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2024 00:34 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 00:46

Dar bine că s-a putut și atât, pentru că putea fi mai rău. 0-2 e un scor care ne ține pe primul loc și ne lasă să sperăm la calificare.

Postulatul lui Cruyff, acela că „nu joacă banii”, n-a mai funcționat și împotriva Belgiei. De data aceasta tocmai cotele, banii și nivelul au fost criteriile de diferențiere.

Am încercat să ne punem de-a curmezișul lui Manchester City, Aston Villa și Arsenal cu Al Okhdood, cu Gaziantep, cu Turnul din Pisa sau cu banca de rezerve a lui Rayo Vallecano și a lui Alaves. Oricât ai fi de unit, de dedicat, de dornic, n-ai cum să faci asta decât printr-o minune!

N-ai cum să-i oprești!

Vine De Bruyne și-ți ascunde mingea, Doku îți face otită, Lukaku te strivește cu șenilele pe care le-a încălțat în loc de ghete, Onana parcă umblă pe picioroange cu cârlig în vârf, cu care agață totul.

La belgieni până și portarul dă pasă de gol! Ca să faci față, trebuie să ai vreo trei-patru oameni în plus pe teren. Poate așa am fi avut o șansă, dacă am fi rezolvat dilema Mihăilă – Florinel băgându-i pe amândoi și jucând măcar în doisprezece.

Primul prea repede, al doilea prea ușor

Oare cum ar fi decurs meciul dacă n-am fi încasat gol în secunda 75? Probabil că tot așa. L-am fi primit mai târziu. Poate dacă am fi reușit să trecem de prima jumătate de oră cu tabela virgină, ne-am fi putut agăța de ceva. Dar era foarte greu, Belgia nu trebuie judecată după acel 0-1 cu Slovacia, pentru că dacă se mai joacă de zece ori acel meci, belgienii îl câștigă de 10 ori.

Mai posomorâți trebuie să fim de golul al doilea, care practic ne-a scos de tot din meci. N-ai voie să-l încasezi dintr-o degajare de portar, iar Drăgușin, liderul nostru de cotă transfermarkt, avea obligația să facă mai mult în fața lui De Bruyne. Și tot supărați trebuie să fim și pe marea ratare a lui Dennis Man, la 0-1, pentru că un gol atunci ne-ar fi trimis spre un final de meci prudent, nu spre unul așa cum a fost, cu Niță opintind să limiteze proporțiile înfrângerii.

Belgia - România / foto: Cristi Preda (GSP)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO

Proviziile acelui 3-0

De alergat, am alergat, de dorit, ne-am dorit. Atât putem în acest moment și trebuie să trăim încă niște zile din slănina groasă a acelui 3-0 cu Ucraina, care încă ne ține pe primul loc în clasamentul celei mai echilibrate grupe de la Euro 2024.

Unde iată că nu suntem ciuca bătăilor, cum se cobea, ci avem încă un pozitiv 3-2 la golaveraj după ce ne-am întâlnit cu Mudryk și cu De Bruyne. Cu Chelsea și cu City, mai pe înțelesul celor care după victoria cu Ucraina au uitat să-și fixeze ceasul deșteptător și continuă să viseze.

Un dans desculț

Nu e o dramă că ne-a bătut Belgia, știam că va fi foarte greu. Zecile de mii de oameni au fost lângă echipă, Rațiu a ieșit aplaudat. Nu s-a mai cântat cu atâta foc Ciuleandra, dar să ne amintim că în romanul țesut în jurul jocului popular intitulat astfel Rebreanu ilustrează o iubire imposibilă între o fătucă dansând desculță în colbul uliței și un metafizic fiu de boier, fermecat de delicatețea gleznei dezgolite.

Nu-i nimic, ne scuturăm de praf, ne încălțăm la loc și ne calificăm cu Slovacia!

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Comentarii (34)
Papalaga
Papalaga  •  25 Iunie 2024, 05:06

"...o iubire imposibilă între o fătucă dansând desculță în colbul uliței și un metafizic fiu de boier, fermecat de delicatețea gleznei dezgolite." Habarnism total, Rebreanu nu a scris despre iubire ci despre obsesiii psihiatrice, nu boierul cel tânăr o iubea ci BATRANUL Mai citește, băiete

muzzi1
muzzi1  •  24 Iunie 2024, 21:51
Postat de Legend27 pe 24 Iunie 2024, 17:01

nu eu ci istoria spune asta,ca nita tine cu Steaua din liga 1,acolo s-a lansat. e

ce legatura are asta, sarmanule, cu ce a spus omul? repet, el a zis ca Nita e top! si tu ai zis , "pai Nita tine cu steaua din liga 1"! ce legatura are una cu alta? explica-ne, fa-ne sa intelegem cum functioneaza legaturile neuronale in capsorul tau sec! avea tot atata legatura cu ce a zis el si daca ziceai "calul alearga" sau "iarba e verde!" eu zic acum "Dragus bun, dar cam superficial" si tu, cu mintea ta de galinacee o sa imi raspunzi "pai da, Becali are un tablou cu el insusi omorand balaurul!" cam atat te duce mintea!

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  24 Iunie 2024, 18:02

Hai ca batem Slovacia si terminam pe primul loc. Daca vrem sa se uite scouterii si cluburile la jucatorii nostri trebuie sa castigam grupa si sa avem sanse si la optimi sa mergem mai departe. Daca Nationala ajunge in sferturi sa te ții atunci cate oferte vor avea jucatorii nostri.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează