FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali sancționat dur! Amendat și suspendat pentru declarațiile sexiste + Nici FCSB nu scăpat

Gigi Becali, patronul FCSB // FOTO: Ionuţ Iordache
Gigi Becali, patronul FCSB // FOTO: Ionuţ Iordache

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 06:56 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 07:21

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost aspru sancționat de Comisia de Disciplină și Etică, ca urmare a declarațiilor sexiste date la adresa arbitrei Cristina Trandafir. A primit o amendă de 50.000 de lei și o suspendare de 6 luni.

Pe 26 martie, cazul a fost judecat la Comisie, la sesizarea lui Radu Vișan, secretarul general al FRF, iar dosarul a rămas în pronunțare. Iar acum a venit verdictul.

Cifrele financiare oficiale pe 2023 la FCSB: datorie uriașă către Gigi Becali. Ratarea grupelor de Conference League a dus clubul mult în pierdere
FINANCIAR
Cifrele financiare oficiale pe 2023 la FCSB: datorie uriașă către Gigi Becali. Ratarea grupelor de Conference League a dus clubul mult în pierdere

Gigi Becali, suspendat și amendat pentru derapajul sexist

Patronul FCSB a primit trei amenzi, două în valoare de 10.000 lei și una în valoare de 50.000 de lei, și o suspendare de 6 luni. Potrivit regulamentului, Gigi Becali va executa sancțiunea cea mai gravă. Astfel, el va fi suspendat 6 luni și va avea de achitat 50.000 de lei.

Și FCSB a fost amendată

Nici clubul roș-albastru nu a scăpat. FCSB a fost penalizată cu 5.000 de lei.

Decizia integrală a Comisiei de Disciplină și Etică

În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5000 lei.

În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 60 Bis al. 1 - 2a din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei.

În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei

În temeiul art. 54/1 din RD, clubul FC FCSB SA va executa penalitatea sportivă de 5000 lei

De ce a fost suspendat Gigi Becali

La o zi după meciul cu FC Botoșani 3-2, patronul FCSB a reclamat arbitrajul și a sous că Nana Antwi nu trebuia eliminat în minutul 18 și nici Darius Olaru nu trebuia să vadă „roșu” în minutele de final, pentru că înainte de acest duel, Adrian Șut a fost faultat. Și a dat vina pe Cristina Trandafir, arbitrul VAR, la adresa căreia a avut o serie de derapaje sexiste.

„O să întrebați de arbitraj. Îmi place foarte mult de acest arbitru (n.r- Cătălin Buși). E extraordinar. Se vede pe față lui că e bun. Va ajunge arbitru mare. Dar oamenii buni sunt călăriți. Însă Dumnezeu îl va ajuta. El nu are nicio vină... Bine, are o mică vină. Dar se mai greșește. A fost fault la Șut (n.r. - înainte de eliminarea lui Olaru)

De vină a fost femeia de la VAR. Dar nu sunt supărat. E sora mea, se împărtășește la biserică. Eu nu mă supăr pe oamenii cu care mă împărtășesc. Îi dau un sfat. Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Ea vine la noi la biserică. (n.r. - la cea de la baza din Berceni?) Da

Vezi acum, ce chestie? Cum mai apare ea acolo? Eu am zis că nu avem cum să fim supărați, că e sora noastră, vine la biserică, se împărtășește cu noi. A greșit. Dar a greșit de două ori. Am văzut în cazul lui Nana Antwi... «Roșu» se dă când mingea e în controlul adversarului, doar că Nana controla mingea. Nimeni nu zice când e vorba de Becali. Nimeni nu are rafinament. Nici măcar Avram. Nu avea cum să fie «roșu». Arbitrul a arbitrat bine, dar dacă pui o femeie... Vine o femeie și zice «Domnule, roșu!». Băi, ești nebun?

Lasă, bă, femeile la femei și bărbații la bărbați! Ați înnebunit cu totul? O luăm razna cu toții! Cum să vină femeia peste bărbat să ia decizii? Asta e luptă la jocuri și o arbitrează bărbații, băi nebunilor! Vine femeia... A făcut Dumnezeu dreptate. Tot din cauza ei. Ea, săraca, nu-și dă seama că nu are voie să intervină peste bărbat. Și după aia...

Iar roșu la Olaru trebuia anulat. Ea... Dacă ea avea inteligență... Dar, femeie... Ce vrei? Se alege praful când femeia arbitrează bărbatul. Eu nu minimalizez femeia, că eu iubesc femeile chiar mai mult ca voi. Eu am una și o iubesc până la moarte. Mor oricând pentru nevasta mea și fetele mele. Dar ăia care apără femeile ajung și la a treia sau a patra nevasta. Cum iubești femeia dacă tot o lași? Tu nu o iubești, o batjocorești! Nu-i dai respect. Eu femeii îi dau viața și dragostea mea, dar nu are ce să caute la arbitraj”, a declarat patronul FCSB.

Gigi Becali sancționat dur! Amendat și suspendat pentru declarațiile sexiste + Nici FCSB nu scăpat
Cristina Trandafir // FOTO: Imago

Apoi a continuat: „Dacă tu, femeie, nu îți vezi de treaba ta... Dacă ești femeie, stai acasă, mă! Buși va ajunge mare arbitru, e om de mare calitate. Chiar și el a zis, când a fost chemat la VAR a zis «Asta e nebună!». O să vedeți ce se alege de lume cu egalitatea de gen. Va fi distrusă. Dar nu va fi la noi. La noi o să fie în anumite locuri, sunt focuri de paie, Burleanu, USR... La noi nu va fi egalitate de gen.

Eu știu ce dorințe are ea. Și dacă vrea ca Dumnezeu să i le împlinească, să se ducă să arbitreze femei. Și când e chemată să arbitreze la bărbați să spună «Nu. Eu sunt femeie și îmi văd de treaba mea. Nu încalc legile lui Dumnezeu. Cum să mă duc eu peste bărbat și să-i spun că el e prost și eu deșteaptă?» Nu ai cum! Că tu ești din coasta bărbatului”.

Citește și:

Gigi Becali a numit noul fundaș dreapta: „Are viteză, forță, poate juca acolo oricând”
FCSB
Gigi Becali a numit noul fundaș dreapta: „Are viteză, forță, poate juca acolo oricând”
Mihai Stoica îl contrazice pe Gigi Becali în cazul înlocuirii lui Eduard Radaslavescu în minutul 28: „N-a dictat schimbarea”
FCSB
Mihai Stoica îl contrazice pe Gigi Becali în cazul înlocuirii lui Eduard Radaslavescu în minutul 28: „N-a dictat schimbarea”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
dumitru.serban
dumitru.serban  •  02 Aprilie 2024, 21:30

E incredibil sa te suspende si sa te amendeze oentru ca i-ai spus unei femei sa mearga sa arbitreze la femei. Care e greseala. E sport de barbati, pentru barbati, intre barbati. De ce e gresit ca femeile sa mearga la femei?! Ba, daca noi suntem barbati si vrem sa avem competitie intre hoi, ne obligi tu sa avem competitie in care aunt femei??

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  02 Aprilie 2024, 16:17

Bwuahahahaaa!!...Gigi Becali a fost amendat dur!?? asta e amenda!!??...O mangaiere!...Pai ce sa mai spunem de Dinamo care este martelata de arbitri in fiecare etapa, a primit 4 etape suspendare, tot play-off-ul de acasa, 10.0000 de euro amenda, plus liniile de VAR NECONCLUDENTE care au bagat-o in B!!!....Bai acestia, bai fanfaronilor, asta inseamna pedepse aberante si amenzi fara ssens! ... La Gigi e o mangaiala, nu ca sa vrea sa fie sanctionat, pentru ca el oricum nu va fi sanctionat nici daca fu.ra tot fotbalul romanesc! Dar D-zeu e sus, si le vede pe toate!

vosto
vosto  •  02 Aprilie 2024, 14:48

Daca si România ia în serios acuzațiile de "sexism" înseamnă că ne ducem de râpă, spre deosebire de occident credeam că suntem un pic mai cu capul pe umeri la lucrurile astea și că nu o s-o luăm pe urmele lor. George Becali are dreptate din punct de vedere religios și daca și doamna arbitru merge la aceeași biserică unde merge și George Becali înseamnă că ar trebui să știe cam cum stă treaba cu ordinea ierarhică între bărbat și femeie în biblie. Sigur femeia trebuie respectată și iubită dar nu să comande un bărbat. Lasând la o parte religia ok poate să fie arbitru o femeie dar dă urât și dacă ești ateu ca o femeie firavă să comande barbați pe terenul de fotbal. În jocul fifa care acum se numește fc 24 cam 50% din arbitrii sunt femei iar cardurile de jucătoare femei au skilluri de 90+ asta înseamnă că în FIFA ultimate jucătoarele femei sunt cotate mai bine și ca Gheorghe Hagi ceea ce este ridicol. De ce se face asta? pentru că este o propagandă foarte ciudată de egalitate forțată.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează