FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Lorena Balaci face lumină în privința fiului său: „Noi am cerut ca Atanas să plece de la Universitatea!”

Lorena Balaci. Foto: GSP.ro
Lorena Balaci. Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 18:51 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 21:25

Atanas Trică și-a reziliat marți contractul cu Universitatea Craiova, după ce antrenorul Costel Gâlcă l-a anunțat că nu intră în planurile sale.

Atanas Trică, nepotul legendarului Ilie Balaci, s-a despărțit marți de Universitatea Craiova. De comun acord. Însă în mesajul său de bun rămas a mărturisit că l-a durut despărțirea. Gazeta Sporturilor a contactat-o pe Lorena Balaci, mama atacantului în vârstă de 19 ani, pentru mai multe amănunte despre plecarea-surpriză a fiului său din Bănie.

Lorena Balaci: „Am fost anunțată că Gâlcă nu se bazează pe Atanas și atunci am intervenit eu”

„Atanas s-a întors după patru luni de împrumut la Tunari și a intrat în pregătiri cu echipa. Dar vineri am fost anunțată că antrenorul Costel Gâlcă nu se bazează pe el, nu intră în planurile lui. Putea să rămână și să meargă în cantonament, în Austria, sau să fie împrumutat din nou. Era la latitudinea lui Atanas.

Atunci am intervenit eu și l-am rugat pe domnul Rotaru să reziliem contractul, pentru că, în opinia noastră, un nou împrumut nu-i va fi benefic. La noua echipă poate să nu fie utilizat pe cât și-ar dori, tocmai pentru că e văzut ca un fotbalist de împrumut. Iar clubul să-și stabilească în timpul sezonului o altă strategie.

Pe de altă parte, noi credem că Atanas are nevoie de stabilitate. De o echipă unde să stea măcar doi ani și să joace constant. La vârsta lui este foarte important să aibă continuitate în evoluții.

De aceea am insistat pe lângă domnul Rotaru să rupem contractul și dânsul a fost foarte înțelegător. Chiar îi mulțumesc, pentru că Atanas poate acum să zboare”, a punctat fiica fostului mare jucător al Craiovei Maxima.

Deja sunt oferte pentru Atanas, din Superliga și Liga 2

Atanas-Trică Balaci e reprezentat de Ioan Becali și are deja câteva oferte. „S-au interesat echipe și din Liga 1 și din Liga 2, dar n-am vrut să știu. E mare acum, poate să decidă singur, și în Giovanni are un foarte bun sfătuitor. Important este să joace și să se dezvolte în continuare”, consideră Lorena, care a rămas în continuare angajatul Universității Craiova.

În comunicatul oficial, clubul a lăsat o portiță deschisă și a precizat că e posibil să-l readucă pe Atanas, după ce va căpăta mai multă experiență și își va confirma potențialul: „Contractul dintre Universitatea Craiova și atacantul Atanas Trică-Balaci a fost reziliat de comun acord. Asta nu înseamnă că este finalul poveștii dintre Atanas și Știința.

În acest punct al carierei sale, considerăm că este vital ca Ati să evolueze în mod constant pentru a-și atinge potențialul și sperăm ca, în viitor, evoluțiile sale să îl impună în primul unsprezece al Științei. Mult succes, Ati!”.

Mesajul lui Atanas Trică: „Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi”

„Mulțumesc Universitatea Craiova! Am avut norocul și deosebita plăcere să joc pentru acest club pe care îl iubesc de mic copil, un club care a însemnat totul pentru mine și pentru familia mea. Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi și totodată nu îmi vine să cred ca aventura mea se termină acum și de maniera aceasta.
Aș vrea să le mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut, dar în special domnilor Corneliu Papură și Ștefan Florescu cu care am lucrat la echipa secundă și care m-au ajutat să fiu 2 ani golgheterul satelitului. Nu în ultimul rând aș vrea să le mulțumesc suporterilor, care au fost lângă mine si lângă echipă indiferent de moment, iar acești suporteri merită să se mai bucure de campionate și trofee câștigate”

- Atanas Trică-Balaci, pe contul de Facebook

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (10)
Dodeliniho
Dodeliniho  •  20 Iunie 2024, 19:29
Postat de laur33 pe 20 Iunie 2024, 14:21

Cică "am fost anunțată și am intervenit eu pentru încheierea contractului". Apoi "E mare acum, poate sa decidă singur". Ca la olteni :))))

Cică în 2024 dacă spui cică ești de o prostie inimaginabilă. Iar tu te iei de olteni cu astfel de cuvinte? Cică ar trebui sa te culci cică. Ca cică nu vreau sa te înjur pe tine și tot neamul. Femeia a spus ca ei au dorit sa plece ca nu jucau, apoi a menționat ca este băiat mare și poate decide pentru el. Ce a greșit? ***. De azi te numesc Cică

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Iunie 2024, 18:09

Atanas Trica este unul dintre fotbalistii promitatori de la categoria lui de varsta si i-ar prinde bine un contract la Otelul, unde Dorinel l-ar pune la punct atat din punct de vedere al conditiei fizice, cat si al disciplinei din teren. La 19 ani nu salariul ar trebui sa primeze, ci oportunitatea de a capata niste deprinderi folositoare in viitor, iar la Otelul s-a vazut ca atat Bodisteanu cat si Tanasa au crescut din punct de vedere fotbalistic sub comanda lui Dorinel, ei ajungand la Otelul din postura de neica nimeni si terminand sezonul in cea de fotbalisti care faceau de multe ori diferenta pe partea lor.

laur33
laur33  •  20 Iunie 2024, 14:21

Cică "am fost anunțată și am intervenit eu pentru încheierea contractului". Apoi "E mare acum, poate sa decidă singur". Ca la olteni :))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează