FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

OFICIAL Transferul momentului în fotbalul românesc » Jucătorul dorit de Dinamo și Rapid a fost prezentat oficial la echipa din Superligă

Mino Sota, al treilea de pe rândul de jos, continuă în Superliga, la Sepsi. Foto: Facebook FC Hermannstadt
Mino Sota, al treilea de pe rândul de jos, continuă în Superliga, la Sepsi. Foto: Facebook FC Hermannstadt

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2024 13:56 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 15:55

Sepsi a oficializat transferul mijlocașului Mino Sota (29 ani), jucătorul dorit și de Dinamo sau Rapid. GSP a informat încă de acum câteva zile că Mino Sota este între Dinamo și Sepsi.

Japonezul, aflat în România din 2018, s-a despărțit de Hermannstadt după trei ani petrecuți la sibieni, iar acum a semnat cu formația covăsneană.

Mino Sota a semnat cu Sepsi

Clubul Sepsi OSK a ajuns la o înțelegere pe doi ani şi cu Mino Sota. Mijlocaşul japonez, în vârstă de 29 de ani, a jucat ultima dată la FC Hermannstadt. Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!

- Comunicat Sepsi

Mino Sota a început aventura în fotbal în țara sa natală, Japonia, având mai apoi experiențe în Malta, la Fgura United și Gharghur. A venit în România în 2018, fiind înregimentat de Metaloglobus București.

După trei ani în Capitală, Sota s-a transferat la Hermannstadt, unde a evoluat în ultimele trei sezoane, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai sibienilor.

S-a remarcat prin travaliul ieșit din comun, dar și claritatea în joc, oferind echilibru în axul median al formației sibiene. În acest context, după despărțirea de trupa lui Marius Măldărășanu, care a pierdut deja mai mulți jucători importanți în această perioadă de mercato estival, de serviciile sale s-au interesat și Dinamo sau Rapid.

„Mino Sota este un mijlocaș de calitate, pune foarte mult efort în joc. A fost unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Hermannstadt, din punctul meu de vedere. Urmărim îndeaproape această țintă, însă nu am luat nicio decizie până în acest moment”, declara Zeljko Kopic, antrenorul „câinilor”, în urmă cu câteva zile.

Până în acest moment, Sepsi i-a mai adus pe Mihajlo Neskovic (Vozdovac), Stefan Hajdin (Zelez. Pancevo), Marius Coman (Corvinul), Marcelo Freitas (UTA Arad), David Siger (Fehervar). Au plecat Pavol Safranko, Mihai Bălașa, Jonathan Rodriguez, Roland Varga, Adnan Aganovic, Mario Rondon și Andres Dumitrescu. Sub comanda lui Bernd Storck, formația covăsneană țintește o nouă participare în cupele europene.

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (10)
creeperno534
creeperno534  •  29 Iunie 2024, 22:39

Vai, ce rau imi pare!

22cea
22cea  •  29 Iunie 2024, 19:49

Mare fotbalist si asta .

ovidiusb
ovidiusb  •  29 Iunie 2024, 17:36

Mino te-ai vandut ptr 1.000 euro in plus. Sa lasi Sibiul ptr sepsi, asta da realizare ptr cariera ta. Ori esti prost sfatuit ori esti tu... Mda, asta nu cred ca o sa pice bine suporterilor sibieni care te-am apreciat si iubit. Sper sa fii huiduit si sa se arunce cu bani in tine cand vei juca la Sibiu!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează