FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Selecționerul Islandei, avertisment pentru „tricolori” înainte de meciul direct: „Știm că este un meci decisiv cu România, dar îl vom aborda la fel”

Arnar Vidarsson
Foto: Imago
Arnar Vidarsson Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 18:03 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 19:15

Arnar Vidarsson, selecționerul Islandei, este determinat să-și ia revanșa la București în fața României, după meciul din tur, în care „tricolorii” s-au impus cu 2-0 la Reykjavik.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV

„Știm că e un meci decisiv pentru România, dar noi îl vom aborda la fel, noi avem aceeași abordare pentru toate partidele. Structura de pregătire este aceeași, dincolo de anumite adaptări pe care le implementăm uneori, în funcție de adversar. 

Știm că e decisiv pentru România, dar suntem concentrați pe noi înșine, pe echipa noastră și pe modul în care vrem să jucăm. Fotbalul e uneori un joc ciudat, cu tot felul de scenarii diferite. Știu că e entuziasmant să înscrii goluri pe final de meci, dramatice, e minunat pentru suporteri, dar mie nu îmi pasă când le înscriem, câtă vreme le înscriem! 

Multe partide de nivel internațional sunt foarte strânse și decise de un singur gol. Cred că meritam mai mult din meciul cu România de la Reykjavik, dar voi ați înscris și noi, nu. Iar ăsta e fotbalul”, a declarat Vidarsson, potrivit playsport.

România - Islanda: nu mai sunt în lot Johann Berg Gudmundsson, Palsson, Arnason și Halldorsson

Față de meciul tur cu noi, câștigat de „tricolori” cu 2-0 la Reykjavik, lipsesc alte patru nume importante. În primul rând, aripa dreaptă Johann Berg Gudmundsson (Burnley), membru al „generației de aur” islandeze, căpitan pe 2 septembrie, accidentat, dar și în conflict cu federația. Apoi, Palsson (Schalke), și el titular la ultima partidă directă.

Nici veteranii Arnason (39 de ani) și Halldorsson (37), în lot la începutul toamnei, nu au fost convocați. La fel ca legendarul Gylfi Sigurdsson (Everton; încă anchetat în Anglia pentru pedofilie), plus alte nume mari, precum Gunnarsson, Finnbogason sau Sigthorsson.

Meciurile cu Islanda și Liechtenstein, ultimele pentru Mirel Rădoi pe banca naționalei?

Partidele cu Islanda și Liechenstein ar putea fi ultimele cu Rădoi ca selecționer. După victoria cu Armenia, acesta a declarat că va părăsi naționala, chiar dacă va obține calificarea la meciurile de baraj.

Între timp, FRF a încercat să-l determine pe selecționer să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea care expiră la finalul lunii noiembrie. Răzvan Burleanu a atins astăzi acest aspect:

„Au existat mai multe întâlniri la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul. Am discutat și despre prelungirea contractului. Relația dintre Mirel Rădoi și FRF a fost permanent bazată pe respect și încredere. Concluzia e că vom lua o decizie împreună după aceste două meciuri extrem de importante. 

Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri. În acest moment, toate variantele sunt pe masă. Vom pune mai presus de orice interesul echipei naționale, care a înregistrează un trend ascendent de la meci la meci. Ne dorim ca, pentru luna noiembrie, să păstrăm coeziunea grupului și să obținem maximum”, a declarat Burleanu.

VIDEO Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Mirel Rădoi: „Relația dintre noi a fost mereu bazată pe respect și încredere!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Hagi pune presiune pe Rădoi: „6 puncte cu Islanda și Liechtenstein, nu se pune problema”

Islanda contrazice Guvernul României: „Noi suntem vaccinați”

Citește și:

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri! » Ce notă i-au dat englezii
Stranieri
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri! » Ce notă i-au dat englezii
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
Europa League
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează