FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Măgulitor! Ce a putut scrie editorialistul The Guardian despre naționala României: „Calitate autentică! Generația modernă a românilor poate să producă propriile legende”

Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images +33   FOTO
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 09:47 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 21:31

Modul în care naționala României a rezolvat puzzle-ul ucrainean la debutul la EURO 2024 a captat atenția în presa internațională. Victoria la scor de neprezentare a „tricolorilor”, într-un meci în care eram considerați outsideri, a atras atenția pe mapamond. Rânduri generoase au fost dedicate performanței selecționatei lui Iordănescu.

Jurnalistul britanic Nick Ames a scris în The Guardian cronica meciului România - Ucraina, iar termenii aleși cu tact pentru a descrie victoria de răsunet a „tricolorilor” sunt flatanți. Mai ales pentru o națională obișnuită în ultimii ani doar cu contraperformanțe.

Reputatul cronicar sportiv a făcut o analogie între meciurile memorabile ale Generației de Aur și metamorfoza de care actuala națională a dat dovadă în fața ucrainenilor. „Generația modernă a românilor poate să producă propriile legende”, subliniază Nick Ames în textul său.

Editorialist The Guardian: „Această performanță denotă calitate autentică”

„Acum 30 de ani, când a putut pretinde pentru scurt timp că este printre cele mai bune echipe din lume, România a captivat inimile publicului cu o tușă spectaculoasă.

Echipa aceasta a strălucit din nou cu un efect devastator la întoarcerea ei la un turneu major de fotbal și, chiar dacă nu se poate compara cu clasa din 1994, această performanță care denotă calitate autentică sugerează că generația modernă a românilor poate să producă propriile legende. Ucraina habar nu a avut ce a lovit-o!”, a scris celebrul editorialist de la The Guardian.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Presa internațională se înclină în fața naționalei lui Iordănescu

Triumful României a fost analizat și în Dailymail, una dintre cele mai importante publicații din Anglia. Englezii au pregătit un amplu articol pentru a sintetiza victoria naționalei noastre: „Nicolae Stanciu marchează un GOL FABULOS în timp ce România învinge Ucraina la Euro 2024 în fața a mii de suporteri entuziaști.... - Fundașul lor dreapta avea părul ALBASTRU și a câștigat inimile fanilor”, a titrat cotidianul menționat.

„Nicolae Stanciu a înscris un gol rapid, considerat deja printre cele mai frumoase de la Euro 2024, iar naționala sa a învins-o pe Ucraina, începând grupa într-un stil spectaculos. Mijlocașul, care joacă pentru Damac în Arabia Saudită, a marcat un gol fabulos în prima repriză, oferindu-le outsiderilor un început de vis în Germania.

Efortul său fulgerător, combinat cu susținerea electrizantă a celor 40.000 de suporteri zgomotoși ai României de pe Allianz Arena și cu fundașul lor dreapta cu părul albastru, i-a determinat pe utilizatorii de pe rețelele de socializare să spună că a devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”, a notat Dailymail.

VIDEO Fotbaliștii României, așteptați ca niște eroi la hotelul din Wurzburg! Surpriză din partea gazdelor

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
troll_csA_de_LaCluj
troll_csA_de_LaCluj  •  18 Iunie 2024, 12:15

Și când te gândești că acum 10 zile această echipă era huiduită în ghencea.Peștera nud dând tonul scandărilor împotriva jucătorilor naționalei Țintele principale fiind Pușcaș,Coman și restul jucătorilor veniți de la echipa campioană.Au mai fost la acele meciuri și alte facțiuni de pe la progresul spartac,unii pierduți de pe la dinamo și grupul băiatului care nu poartă sutien și care a stat în arest vreo două luni.Băiatul ăla de seamă cu logo ul firmei producătoare de cauciucuri.Grupuri de,,mari ultra"au huiduit naționala la acele meciuri și au cerut să fie ultra liberi:)) Îți stă mintea n loc,ce mai.

Bogdan85
Bogdan85  •  18 Iunie 2024, 12:00

Dacă Belgia ne articulează cu un sec 3-o să vezi ce-o să mai scrie La Figaro! Eu sper să nu se întâmple asta......

Vezi toate comentariile (2)
Comentează