FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Da, nu mă feresc s-o spun!” » Dorinel Munteanu, complimentul SUPREM pentru naționala lui Iordănescu

Dorinel Munteanu nu se ferește să compare jocul Româneii cu Ucraina cu cel al generatiei de aur +33   FOTO
Dorinel Munteanu nu se ferește să compare jocul Româneii cu Ucraina cu cel al generatiei de aur

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 23:34 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 23:59

„M-am simțit mândru!”, spune Dorinel Munteanu (55 de ani), care a urmărit meciul fantastic făcut de România cu Ucraina (3-0) din camera lui din cantonamentul de la Vatra Dornei, unde se află cu Oțelul. Recordmanul de selecții la echipa națională spune că jocul naționalei i-a adus aminte de contraatacurile Generației de Aur din '94.

Și imediat după joc, a condus un nou antrenament al echipei sale. După ședința de pregătire, era încă sub impresia superbei victorii a "tricolorilor"

Dorinel Munteanu, despre România - Ucraina 3-0: „Fabulos, cel mai bun meci din mandatul lui Edi Iordănescu!"

Antrenorul gălățenilor este de părere că „din punctul meu de vedere, a fost un meci extraordinar de reușit, chiar fabulos, al naționalei noastre. România a avut o atitudine incredibilă, care, cel puțin mie, îmi dă speranță că poate fi un nou început pentru națională. Mie, ca fost internațional, îmi dă speranțe foarte mari.

Nu neapărat scorul, dar jocul, atitudinea, implicarea jucătorilor, toate au fost perfecte, nu am dat nicio șansă adversarilor. Eu m-am simțit mândru, ca fost internațional, ca român care a jucat 10 ani în Germania. S-a văzut că nu ne-am dus acolo la număr, că suntem acolo pe merit și mai ales că putem să contăm".

Fostul internațional a continuat: „Ucraina probabil ne-a luat de sus, cu toate vedetele ei. Dar nu i-am lăsat nicio șansă. Am jucat exact, perfect, în apărare, la mijloc și în atac. Contraatacurile jucătorilor noștri de azi mi-au adus aminte de noi, de contraatacurile noastre rapide de la Mondialul din '94.

Da, nu mă feresc s-o spun, au fost momente de joc când mi-au reamintit de noi, cei de acum 30 de ani. Eu așa am simțit. Iar România a câștigat fără niciun dubiu. A fost de departe cel mai bun meci al naționalei sub comanda lui Edward Iordănescu".

„Mă gândesc la lucruri mari, chiar mărețe”

Dorinel e chiar optimist pentru viitor: „Acum se vor bucura, trebuie să consume această victorie mare, dar de mâine, gata, gândul trebuie să fie la Belgia. Care, chiar dacă nu mai e echipa de acum câțiva ani, rămâne periculoasă. Mai ales că vine rănită după înfrângerea cu Slovacia.

Dar noi dacă ne păstrăm nivelul, acest joc colectiv perfect, mă face să mă gândesc la lucruri mari, chiar mărețe. Nu vreau să-i supraestimez, dar trebuie să spunem ce vedem. Pentru c uite, putem fi imprevizibili, Au făcut un joc incredibil, dacă și Rațiu, care a fost excelent în apărare, a ajuns în careul lor, având ocazii de gol.

Da, putem să visăm. Mai ales și cu această susținere din partea oamenilor. M-a impresionat enorm câți români au fost la meci, cu câtă căldură le-au fost alături băieților".

Mi-a plăcut în primul rând echipa. Stanciu a ieșit în evidență prin experiență, prin calitate. Apărarea a stat foarte bine la 20 de metri de poartă, fără fisuri. Răzvan Marin, pe care îl văd ca pe un urmaș al meu, a fost excelent, Marius Marin, chiar dacă nu iese în evidență, a închis foarte bine centrul.

Drăguș a intițiat atacuri, a pus umărul și în defensivă. Drăgușin m-a impresionat cu sprintul ăla în terenul advers. Da, poate fi un nou început pentru echipa națională, cu acest spirit colectiv
Dorinel Munteanu, fost internațional

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (5)
Final_Judge
Final_Judge  •  18 Iunie 2024, 09:17

Usor cu pianul pe scari, ***. Mai e mancare de papat pana sa inceapa prostiile astea de comparatii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu
Moshu  •  18 Iunie 2024, 08:24

Bai baieti,bai jurnalistilor,voi n-aveti chiar nici un pic de rusine ? Dupa ce zilele trecute ii faceati in toate felurile pe fotbalistii cei mai slabi din Europa,acuma-i "umpleti" de laude ! Voi stiti ce inseamna meseria voastra ? Inseamna si o doza,cit de mica de obiectivitate,dar...de un de nu e,nici Dumnezeu nu cere ! Naveti bre,habar de meserie,ca sa nu mai vorbesc de ce comentatori telighenti aveti...pe masura voastra !!

TraianX
TraianX  •  18 Iunie 2024, 08:06

Bravo Dorinele.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close