FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // Atenţie la Reine-Adélaïde! De la el pleacă pasele de gol ale francezilor » Cum ar putea arăta primul „11” al cocoșilor mâine

Jeff Jason Reine-Adélaïde
Jeff Jason Reine-Adélaïde

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2019 11:40

Jeff Jason Reine-Adélaïde, mijlocaşul lui Angers, a intrat în echipă după evoluţiile excelente din amicalele de pregătire. „Dublă” cu Belgia, apoi un gol contra Austriei şi a creat cele trei reuşite din grupe la acest turneu final.

  • Franța U21 - România U21 e luni în direct pe TVR 1 și TVR HD, de la ora 22:00, și liveTEXT, foto, video pe GSP.RO.

Revelaţia Franţei la acest turneu final este Jeff Jason Reine-Adélaïde. La el trebuie să fie foarte atenţi mâine elevii lui Mirel Rădoi! Mijlocaşul de 21 de ani al lui Angers nu era titular acum o lună, dar evoluţiile excelente din pregătiri l-au propulsat şi Sylvain Ripoll nu l-a mai putut ţine pe margine. Cotidianul L'Equipe a remarcat implicarea în majoritatea golurilor echipei în ultimele 4 jocuri şi polivalenţa sa, punându-l în umbră pe Aouar.

Are ofertă de la Lille

Selecţionerul l-a testat în amicalul cu Belgia, pe 3 iunie, iar Reine-Adélaïde a marcat o "dublă" la 3-0. Apoi, încă un gol în eşecul neaşteptat contra Austriei (1-3). "Elanul său ofensiv a ieşit clar în evidenţă la Euro. El a stat la originea reuşitelor din meciul cu Anglia şi tot Jeff i-a oferit lui Dembélé assistul victoriei cu Croaţia", a explicat cotidianul citat. "I-am trimis o centrare bună lui Moussa, dar mingea s-a dus foarte sus, detenta lui a fost incredibilă", a recunoscut Reine-Adélaïde. Forfaitul lui Terrier (bolnav de oreion) şi accidentarea gravă a lui Bamba cu Anglia l-au lăsat pe Ripoll fără două treimi din tridentul ofensiv formidabil din calificări şi aşa a apărut soluţia magică. Şi oferta tentantă făcută lui Angers de Lille, 10 milioane de euro, scrie tot L'Equipe.

"În sistemul 4-3-3 utilizat contra Angliei, Reine-Adélaïde a suferit când nu a avut posesia, dar în momentele cu mingea la picior n-a fost niciodată stânjenit şi s-a mişcat dezinvolt"
L Equipe, cotidian francez

"Antrenorul m-a pus în spatele vârfului cu Croaţia, pentru a lega mai bine mijlocul. Mă simt liber, pot acţiona în aproape orice zonă, fac schimb de poziţie cu Ikoné pentru varietatea jocului. Ne înţelegem bine" 
Jeff Reine-Adélaïde, mijlocaş Franţa U21

163de minute a jucat Reine-Adélaïde la acest Euro U21. În Ligue 1, are 35 de meciuri şi 3 goluri la Angers

Formula probabilă a Franţei mâine:

Bernardoni – Amian, Upamecano, Niakhaté, M. Sarr – Reine-Adelaïde (Guendouzi), Tousart, Aouar – Ikoné, M. Dembélé (Mateta), M. Thuram 

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

21 iunie

24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

vezi Și:

Atenție, „tricolori”! Calificarea în semifinalele EURO se poate decide la cartonașe » Care sunt criteriile de departajare

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează