FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Ionuț Lupescu confirmă dezvăluirea GSP: n-a fost invitat la România - Elveția » „M-au trimis la «corner» în trecut, mai bine stau la TV”

Ionuț Lupescu, 54 de ani, a mărturisit că nu a primit invitație din partea FRF pentru meciul naționalei de marți seara, amintindu-și, amar, că a primit o singură dată bilet la partidă
Ionuț Lupescu, 54 de ani, a mărturisit că nu a primit invitație din partea FRF pentru meciul naționalei de marți seara, amintindu-și, amar, că a primit o singură dată bilet la partidă

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 19:16 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 19:28

Ionuț Lupescu, 54 de ani, a mărturisit că nu a primit invitație din partea FRF pentru meciul naționalei de marți seara, amintindu-și, amar, că a primit o singură dată bilet la partidă, alături de tatăl său, Culae Lupescu, dar într-o zonă marginală a stadionului.

Marți seară, 21 noiembrie, de la ora 21:45, România întâlnește Elveția în meciul decisiv, ultimul din grupă, pentru calificarea la Euro 2024. Suporterii echipei naționale speră ca marți să fie doar un duel pentru primul loc în grupă, să jucăm atunci pentru supremație, ceea ce ar presupune că vom fi scăpat de emoțiile calificării și vom avea asigurată una dintre primele două poziții.

Situație explozivă în Superligă » Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de astăzi! Au venit la stadion, dar au refuzat să se antreneze
PROBLEME
Situație explozivă în Superligă » Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de astăzi! Au venit la stadion, dar au refuzat să se antreneze

Meciul cu cei din Țara Cantoanelor se dorește o fiesta pentru "tricolori", de aceea reprezentanții FRF au pregătit detaliile confruntării din punctul de vedere al imaginii. Oficialii FRF au împărțit mai multe invitații foștilor componenți ai primei reprezentative, inclusiv membrilor Generației de Aur, care vor fi în tribunele Arenei Naționale la partida cu Elveția.

Ionuț Lupescu are o amintire de la un meci cu Finlanda: „Am fost odată cu tata, mi-au dat la «corner»!”

Pe lista invitaților nu s-a regăsit - sau nu se regăsește, momentan - și Ionuț Lupescu. Fostul mare fotbalist, membru marcant al Generației de Aur, a fost contracandidatul lui Răzvan Burleanu în 2018. „Kaiserul” a fost susținut de nume prodigioase din fotbalul românesc, printre care Mircea Lucescu și Cristian Chivu, dar Răzvan Burleanu s-a impus în duelul pentru un nou mandat. Ionuţ Lupescu a obţinut atunci 78 de voturi, în timp ce actualul preşedinte al FRF a primit 168.

FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă
ECHIPA NAȚIONALĂ
FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

Lupescu a fost mereu o voce puternică și contondentă în mandatul actualului șef federal. Gazeta Sporturilor l-a chestionat pe Ionuț Lupescu - care, printre altele, are proprietate chiar în Elveția! - vizavi de situația de acum, dacă a primit sau nu invitație din partea celor cu care s-a duelat pentru funcția supremă în cadrul FRF. Iată dialogul purtat:

- Ionuț, am înțeles că mai mulți foști internaționali, inclusiv cei din Generația de Aur, au primit invitații pentru partidă, de aceea te întreb. Vii marți la meciul cu Elveția de la București?
- Salut. Nu am primit nimic și acum nu sunt în țară.

- Dar în cazul în care vei primi invitație, vei accepta?
- (se gândește câteva secunde) Știi... Am fost odată cu tata, mi-au dat la „corner”!

- La ce te referi?
- Mi-au dat odată invitație la un meci, mai trăia tata, doar că mi-au dat undeva în zona de la corner... La asta mă refer.

- La ce partidă, mai ții minte?
- La meciul cu Finlanda, cred că 2014. M-am întâlnit cu Trică (n.r. - Eugen Trică, fostul stelist), era și el acolo.

- Până la urmă, dacă vei primi invitație, o vei accepta?
- Dacă îmi dă tot acolo, mai bine nu-mi mai dă. Așa, mai bine stau la TV...

- Dar ajungi în țară săptămâna viitoare?
- Da, da, ajung, doar că nu știu detaliile, când, ce și cum.

76de selecții a adunat Lupescu pentru echipa națională, având 6 goluri

4turnee finale a bifat ”Kaiserul” pentru echipa națională: două Mondiale (1990 și 1994) și două Europene (1996 și 2000)

Ionuț Lupescu în septembrie 2022, reacție savuroasă când a fost întrebat dacă ar mai candida la șefia FRF: „Am venit, am încercat, nu s-a vrut, la revedere!”

În luna septembrie a anului trecut, în cadrul unei intervenții, Ionuț Lupescu a transmis gândul său când a fost chestionat dacă ar mai candida vreodată la șefia FRF.

„Nu mă mai interesează de Federație. Poate să fie Burleanu și la al patrulea mandat, pe mine nu mă mai interesează. Problema e că marea majoritate a membrilor, 270, câți or fi (n.r. – face referire la membrii afiliați care au drept de vot), sunt de aceeași speță.

Te întrebi de ce fotbalul la nivel de copii și juniori este unde este, de ce nu avem educație cum trebuie pentru antrenori, de ce competițiile noastre nu sunt așa cum ar trebui să fie. Sunt oameni paraleli cu fotbalul! Am venit, am încercat, nu s-a vrut, acum la revedere! Să facă alții, nu-i nicio problemă”, a spus Ionuţ Lupescu la DigiSport.

Luna trecută, fostul internațional a ajuns la un acord cu cei de la CS Dinamo pentru a elabora un proiect la Academia de juniori a grupării, transmițând la acea dată, în cadrul unei intervenții pentru GSP.ro, că va scana situația și va oferi un plan până la începutul lui 2024.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

EXCLUSIV De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională: „Poate schimbăm atmosfera!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
persanu
persanu  •  15 Noiembrie 2023, 20:06

Daca generatia de aur au dus fotbalul la cel mai bun nivel pe teren , administrativ si in antrenorat generatia de aur a dus fotbalul romanesc in faliment. Vedeti ce rezultate dezastroase au avut in orice functie pe care au ocupato de la antrenor si pana la orice post in administrativ in fotbalul romanesc si nu numai. Singurul cu mana sus a fost Dan Petrescu , restul corigenti la toate posturile ocupate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează