FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Am chef să deranjez moderatorul!” » Ladislau Boloni, opinie nepopulară despre calificarea României: „Până la urmă, cine a câştigat? Care victorie?!”

Ladislau Boloni / Sursă foto: Facebook@ Metz FC +49   FOTO
Ladislau Boloni / Sursă foto: Facebook@ Metz FC

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 15:26 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 17:15

Ladislau Boloni, tehnicianul lui Metz, fost selecționer al României și omul care a fost aproape să-i preia pe „tricolori” înaintea lui Edi Iordănescu, nu se alătură valului de entuziasm general născut în urma calificării naționalei în „optimile” EURO 2024.

Afirmațiile lui Boloni vin la mai puțin de 24 de ore după egalul cu Slovacia, 1-1, cel care le-a asigurat „tricolorilor” prezența în fazele eliminatorii ale Campionatului European.

Reputatul antrenor de 71 de ani, care a pregătit România la începutul anilor 2000, îndeamnă la precauție și folosește un discurs cumpătat în interviul din Fanatik pentru a descrie performanța reușită de prima reprezentativă în Germania.

Ladislau Boloni și discursul care contrastează: „Trebuie să acceptăm și anumite critici”

Până la urmă, cine a câştigat? Care victorie?! Eu am văzut 1-1 (...), de asta întreb. Am chef să deranjez moderatorul! Dacă vorbim de calificare, mă gândesc în primul rând la calificarea la Euro, care a fost foarte importantă.

Fotbalul nostru a avut nevoie de o calificare, indiferent cum. Sunt puţin în dificultate să vorbesc despre ce am văzut la Euro. Primul meci nu l-am urmărit. Am văzut golurile, foarte frumoase, care te entuziasmează. Aşa trebuie să fie, atmosferă de entuziasm, de victorie. E foarte bine, să continuăm aşa!

Dar după Ucraina trebuie să acceptăm şi anumite critici. Este adevărat că puteam să marcăm împotriva Belgiei, dar tot atât de adevărat este că echipa noastră a suferit foarte mult în acest meci. 

Al treilea meci (n.r. cu Slovacia) a fost mai… Subconştientul lucra. Dacă nu pierdem, ne calificăm. Este normal, omenesc. S-a obţinut un meci nul. Am tratat acest meci cu creierul, cu inteligenţă”, a spus Boloni, potrivit sursei citate.

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Boloni: „Mie nunţile nu prea îmi plac, vă spun sincer. Ultima nuntă frumoasă la care am fost a fost nunta lui Mutu”

Boloni, cel care a fost la un pas să fie angajat de Federație înainte ca Burleanu să-l numească pe Edi Iordănescu, afacerea împotmolindu-se din cauza solicitărilor lui Loți de a nu transforma Nations League într-un obiectiv primordial, a continuat în aceeași notă temperată. Sugerând că, deocamdată, „România nu a câștigat ceva extraordinar”.

Boloni mai e de părere că adversarele „tricolorilor” din grupă n-au fost neapărat cei mai înspăimântători „balauri”.

„Mie nunţile nu prea îmi plac, vă spun sincer. Ultima nuntă frumoasă la care am fost a fost nunta lui Mutu. De ce nu putem să tratăm treaba asta ca adulţii? Cu maturitate!

Eşti bucuros că te-ai calificat şi din această calificare câştigi... Deocamdată, nu am câştigat ceva extraordinar. Nu am fost într-o grupă atât de dificilă. O grupă serioasă, dar, până la urmă, dacă ne uităm la celelalte echipe, Ucraina, Slovacia şi Belgia...

Nicio echipă dintre acestea nu este de top european. Nici Belgia! După părerea mea. Are potenţial, dar ce a dovedit în această grupă este că o opreşte ceva. De Bruyne sau Lukaku au jucat la 60-70% din ce ştim.

(...) Să nu exagerăm, pentru că în ambele sensuri este rău. Nu trebuie să facem nuntă şi nici înmormântare. Există viaţă între ele. Să fim serioşi, să stăm cu picioarele pe pământ, să jucăm cu entuziasm, cum a fost cu Ucraina”, a mai spus antrenorul care a retrogradat cu Metz în Ligue 2.

Belgia să rateze atât de mult?! Nu e aceeaşi echipă pe care o ştim de 2-3 ani de zile. Ştiu că e locul 3 în lume, dar nu m-a uluit

- Ladislau Boloni

VIDEO Ovidiu Ioanițoaia laudă prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia: „Folosirea lui s-a dovedit o carte inspirată a lui Edi Iordănescu”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (99)
tristan
tristan  •  29 Iunie 2024, 14:04
Postat de Misu1950 pe 28 Iunie 2024, 07:53

Sunt curios care nunta a lui Mutu i-a placut, caci au fost mai multe...

E buna asta..buna intrebare:))

CanditConstantin
CanditConstantin  •  29 Iunie 2024, 00:52
Postat de Ageamiu pe 27 Iunie 2024, 21:34

Pot intelege, dle Boloni, ca nu sunteti "in extaza" dupa meciul egal cu Slovacia, caracterizat a foi lrgat de lucur cu "subconstientul...(subtil, spuneti de fapt ca "nu s-a vrut mai mult")! Dar nu pot intelege ce legatura compatatia cu nuntile? Ce ati vrea? dupa o calificarea steptatat ani la randul, sa fie un "priveghi", sa nu ne manifestam bucuria? "S'avem raison coane" (ar zice conu Iancu) si sa-i dam romanului dreptul de a se manifesta "ca la nunta"! Aaaa...daca va referiti la unele aprecieri oarecum "umflate", sa intelegem ca tin de entuziasm, nicidecum din dorinta de supraevaluare. Siner, sunt oarecum dezamagit, ca in loc sa prefatati incurajator echipa , ati dat curs unei critici nemeritate, nesustinute de fapte, ducand in derizoriu calificarea obtinuta! Cu tot respectul dle Boloni, indraznesc sa sustin ca, PARADOXAL, MECIUL NUL CU SLOVACIA, A FOST O VICTORIE! O victorie, in urma rezultatului NU AM PIERDUT LOCUL in grupa! Timp pentru lacrimi avem berechet, dar nu si pentru "lacrimi de bucurie", asa ca ..."VA INVIT LA NUNTA" tricloorilor! Cle bune domnule!

probabil ca Ageamiu nu a urmarit intreg dialogul dintre Horia Ivanovici si Laszlo Boloni. Il informam ca Horia Ivanovici a fost acela care l-a intrebat pe Boloni: "N-ar trebui sa facem nunta dupa aceasta calificare (n.m. iesirea din grupe)?" Bineinteles, o figura de stil, la care Boloni a raspuns metaforic ca nu agreeaza euforia nestapanita, avand in vedere lipsurile evidente pe care echipa noastra le-a aratat in meciurile cu Belgia si Slovacia. Daca vrei sa le faci rau jucatorilor este ca dupa aceste ultime 2 meciuri sa le spui jucatorilor ca au jucat fara greseala si ca sunt jucatori de top. Bravo lor ca au iesit din grupe, dar sa fim rezonabili: Romania a avut cea mai accesibila grupa si sa nu uitam totusi ca ar fi putut iesi pe ultimul loc in grupa daca Nita nu ar fi fost inspirat sa respinga acel sut pe finalul reprizei a doua cu Slovacia. Pe de alta parte, Boloni a remarcat ca"golurile Romaniei cu Ucraina au fost foarte frumoase, care te entuziasmează. Aşa trebuie să fie, atmosferă de entuziasm, de victorie. E foarte bine, să continuăm aşa!" Jucatorii nostri au nevoie de aplauze pentru ce resusesc, dar la fel au nevoie si sa li se arate unde sunt deficitari. O astfel de analiza ii poate ajuta sa progreseze, si Boloni a facut-o exact in acest scop. Hai Romania!

CanditConstantin
CanditConstantin  •  29 Iunie 2024, 00:28
Postat de pizdoi pe 28 Iunie 2024, 12:30

Ești un FAIL de antrenor, cu zero rezultate! Nu știu de ce te tot bagă atât în seamă presa, retrogradator-man…

*** este pe de o parte transant fara a face o minima investigare a subiectului, iar pe alta parte, nu intelege de ce altii au pareri diferite de ale lui. Nu ne deranjam sa-i precizam cum a reusit sa castige Boloni campionatele Belgiei si a Portugaliei in primii an de contract si ce jucatori a promovat si a antrenat in cariera. Il linistim doar prin a-l informa ca jurnalistii pot alege ei sa contacteze fostii mari jucatori si antrenori cu rezultate remarcabile pentru a le cere parerea. Dovada cea mai clara ca oamenii sunt interesati de acest subiect este chiar numarul mare de postari. Observatiile lui Boloni sunt pertinente si sunt puse in slujba echipei. Hai Romania!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (99)
Comentează