FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Ovidiu Ioanițoaia, siderat după Slovacia - România: „Am citit cu stupoare” + verdict CLAR la penalty-ul scos de Ianis Hagi

Ovidiu Ioanițoaia, alături de Mircea Lucescu și doi suporteri românia
Ovidiu Ioanițoaia, alături de Mircea Lucescu și doi suporteri românia

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 12:32 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 18:15

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a asistat de pe stadion la Slovacia - România 1-1, din grupa E la EURO 2024. A doua zi după meci, jurnalistul s-a declarat siderat de speculațiile din presa spaniolă, conform cărora a fost blat la partida naționalei.

Marca a scris despre meciul României că a fost „un blat disimulat, toată lumea e fericită”. Ovidiu Ioanițoaia a fost pe stadionul din Frankfurt și a urmărit partida de aproape. Directorul GSP consideră că nu a fost vorba de blat, ambele echipe au jucat la victorie.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, după Slovacia - România: „Am citit cu stupoare ce a scris Marca”

„Savurăm această calificare. Ne așteptam ca România să facă o figură frumoasă, dar e o surpriză frumoasă pentru noi toți și pentru toată Europa faptul că România a reușit să câștige grupa la EURO după ce a câștigat și grupa din preliminarii. A fost un meci frumos. Am citit cu stupoare că Marca a caracterizat acest egal cu Slovacia ca fiind un blat disimulat.

E căutare de senzațional. Nu a fost un egal de salon, a fost un egal de luptă, încrâncenat. Un egal cu cartonașe galbene, multe faulturi dincolo de limita regulamentului.

Să nu uităm că Burcă și Bancu au luat galbene în decurs de 1 minut pe finalul primei reprize! Bancu o să și lipsească în optimi. Lumea să creadă ce vrea, dar această calificare a fost obținută cu efort și talent”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live, joi dimineață.

Ovidiu Ioanițoaia: „A fost penalty clar pentru România”

Ovidiu Ioanițoaia a lăudat apoi decizia lui Edi Iordănescu de a-l trimite titular pe Ianis Hagi. „Decarul” naționalei a scos penalty-ul din care Răzvan Marin a egalat. Daniel Siebert, „centralul” partidei, nu a acordat lovitură de la 11 metri inițial, ci doar după ce a revăzut faza pe monitorul VAR.

Ioanițoaia crede că penalty-ul a fost clar, fără dubii. „M-a bucurat faptul că Edi Iordănescu a avut ideea cu Ianis Hagi, care în mod nedrept e neapreciat la adevărata lui valoare de publicul românesc. Folosirea lui ca titular s-a dovedit o carte câștigătoare, el a scos penalty-ul din care s-a obținut egalarea.

Un penalty indiscutabil, deși s-au creat polemici. Sunt două faulturi acolo, primul în afara careului, al doilea după ce Ianis intră în careu. E penalty. Normal era ca arbitrul nici măcar să nu apeleze la VAR”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia, siderat după Slovacia - România: „Am citit cu stupoare” + verdict CLAR la penalty-ul scos de Ianis Hagi
Faultul asupra lui Ianis Hagi

Ovidiu Ioanițoaia crede că România nu e deja învinsă cu Olanda

Ovidiu Ioanițoaia a vorbit și despre duelul din „optimi”, cu Olanda. Jurnalistul e de părere că olandezii nu sunt deja învingători.

„Faptul că România joacă cu Olanda în optimi, România venind de pe locul 1 și Olanda de pe 3, e un semn de progres și o recunoaștere a valorii acestei echipe. Olanda e campioana europeană din 1988 și triplă finalistă de Mondial. Are jucători cunoscuți la nivel european, Van Dijk de la Liverpool, Dumfries de la Inter, De Ligt de la Bayern și așa mai departe.

Trebuie să așteptăm cu speranță meciul cu Olanda, în care, teoretic, «Portocala Mecanică» pornește cu prima șansă. Dar cine mai e favorit în ziua de azi, când Georgia o bate pe Portugalia lui Cristiano Ronaldo? Georgia e marea surpriză a turneului final, e debutantă la EURO, și iată că reușește să se califice în optimile de finală”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia a făcut analiza Olandei

„Acum ne îndreptăm atenția către meciul cu Olanda, programat marți, 2 iulie, la Munchen. Olanda ar trebui să fie considerată favorită, dar insist că nu mai există favorite și România e o echipă care și-a câștigat respectul. Din ce am văzut aici, Olanda pare într-o pierdere de viteză, faptul că o bate Austria nu e o notă bună.

Aș compara naționala lui Koeman cu traiectoria lui Depay, care era evaluat la 55 de milioane de euro în 2019, iar acum mai valorează doar 10. Atletico nu a vrut să îi prelungească contractul, iar el a ajuns, înțeleg, la Fiorentina, din postura de fost jucător la Manchester United și Barcelona.

Acum este un jucător pe topogan, în scădere de formă și anvergură. După cum a jucat România în Germania, cam ce trebuia, fără să epateze, dar făcându-și meseria cu rigoare și succes, putem privi încrezători cu Olanda. Nu suntem victimă sigură, să sperăm că se va obține calificarea. Dacă tot ne-am apucat de treabă, ar fi bine să o continuăm”, a comentat Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia: „Naționala a îmbrăcat Germania în galben”

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Ioanițoaia a rămas impresionat de atmosfera creată de suporterii români, care au luat cu asalt stadioanele din Germania.

„Este un turneu favorabil României, naționala a reușit să îmbrace Germania în galben. Frankfurt a fost plin de români, au fost 35.000 în stadion și în afara lui. România a ajuns să fie privită altfel datorită acestui turneu final, să fie băgată în seamă, să fie respectată și chiar temută. Nicio altă națională la EURO nu a fost însoțită de atâția fani, în afară de Germania, logic, țara gazdă.

A fost un sentiment de mare bucurie să vedem că Frankfurt a devenit un oraș românesc”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (96)
stefanf78
stefanf78  •  29 Iunie 2024, 22:48
Postat de talpaiadului pe 29 Iunie 2024, 21:13

In primul rand singura idee din comentariile mele care te-a inclus pe tine a fost aceea ca se impunea o schimbare de atitudine in privinta lui Ianis dupa meciul impotriva Slovaciei, tot din acea idee pornind si divagatia referitoare la judecata cu jumatati de masura in privinta lui Florinel si Ianis. Restul reprosurilor din comentariile mele adresate altor useri nu se refereau la tine, nefiind vina mea daca te-ai simtit cu musca pe caciula. Referitor la calitatile care spui ca ii lipsesc lui Ianis, parerea mea e ca lui nu-i lipsesc acele calitati, ci ca le are pe toate, dar pe niciuna in suficienta masura pentru a straluci de pe urma ei. Dar considerand toate acele calitati la un loc, eu zic ca Ianis isi merita locul la nationala. Si daca ai adus vorba de emotii, citeste-ti primul comentariu pe care mi l-ai adresat, cel care a adus emotiile in discutie fiind chiar tu, acuzandu-ma pe mine ca as fi judecat lucrurile prin prisma emotiilor si nu a faptelor petrecute pe teren: "Te rog să mă contrazici cu fapte și statistici, nu cu emoții, merci. Spor!". Cand tu incepi o discutie in acel mod, e o ipocrizie, in opinia mea, sa te mai plangi dupa aceea ca interlocutorul te-ar fi atacat emotional, tu fiind, chipurile, un ingeras. Chiar nu inteleg atitudinea ta de a ataca primul si a te victimiza ulterior, mai si contrazicandu-te singur declarand ca cele spuse de mine nu te-ar afecta in nici un fel, cand din comentariile tale e evident ca lucrurile stau exact invers.

Ce am spus atunci nu mă contrazice deloc, ci fix asta e ideea mea: tu opui comentariilor altora privind lipsa calității lui Ianis Hagi emoții (nu despre ale tale era vorba, ci cele ale altora pe care tu le’ai adus în discuție), nu fapte/date/statistici. Noi am zis cu subiect și predicat ce nu ne place la jucător, iar tu ai comentat că scriem ce scriem despre el prin prisma unor sentimente/emoții. Chiar nu mă deranjează, stai liniștit, fac ușor diferența între “viața” de aici și cea reală, mă distrez orice ar fi; am incercat să te conving să’ți schimbi retorica pentru tine, nu pentru mine. În fine, mă opresc aici, nu vreau să degenereze discuția pentru că îmi place “personajul” tău aici :)

talpaiadului
talpaiadului  •  29 Iunie 2024, 21:13
Postat de stefanf78 pe 29 Iunie 2024, 18:07

Nu am vrut să închei discuția, doar ți’am apreciat comentariul. Ianis nu e, din punctul meu de vedere, jucător de națională. Naționala din calificări și de la turneul final, nu o națională ideală/dorită/visată de mine. Pentru că nu îmi place jocul lui: nu are meciuri în picioare, nu are consistență, nu are viziune în teren, nu are șut, nu are pasă, nu se apără bine, nu are forță, rezistență și viteză. Chiar dacă mai dă un gol decisiv, sau reușește un dribling femomenal, sau o pasă minunată, sau primește un penalti care califică naționala în optimi. Tu poți să ai o părere diferită și să o exprimi aici, o accept și respect. E părerea ta, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. Dar nu vli accepta să încerci să mă faci de rușine pentru părerea mea și mă ataci emoțional. Observă că nu am scris nimic de sentimentele tale și/sau despre calitățile tale personale, am discutat doar ideile transmise de tine. Numește’mă cum vrei pentru comentariile mele, nu mă deranjează, dar nu voi accepta că ai dreptate folosind strategia asta. Toți microbiștii sunt antrenori/selecționeri, dar doar unul ocupă, oficial, postul ăsta la națională. Avem dreptul să comentăm, dar și la demnitate.

In primul rand singura idee din comentariile mele care te-a inclus pe tine a fost aceea ca se impunea o schimbare de atitudine in privinta lui Ianis dupa meciul impotriva Slovaciei, tot din acea idee pornind si divagatia referitoare la judecata cu jumatati de masura in privinta lui Florinel si Ianis. Restul reprosurilor din comentariile mele adresate altor useri nu se refereau la tine, nefiind vina mea daca te-ai simtit cu musca pe caciula. Referitor la calitatile care spui ca ii lipsesc lui Ianis, parerea mea e ca lui nu-i lipsesc acele calitati, ci ca le are pe toate, dar pe niciuna in suficienta masura pentru a straluci de pe urma ei. Dar considerand toate acele calitati la un loc, eu zic ca Ianis isi merita locul la nationala. Si daca ai adus vorba de emotii, citeste-ti primul comentariu pe care mi l-ai adresat, cel care a adus emotiile in discutie fiind chiar tu, acuzandu-ma pe mine ca as fi judecat lucrurile prin prisma emotiilor si nu a faptelor petrecute pe teren: "Te rog să mă contrazici cu fapte și statistici, nu cu emoții, merci. Spor!". Cand tu incepi o discutie in acel mod, e o ipocrizie, in opinia mea, sa te mai plangi dupa aceea ca interlocutorul te-ar fi atacat emotional, tu fiind, chipurile, un ingeras. Chiar nu inteleg atitudinea ta de a ataca primul si a te victimiza ulterior, mai si contrazicandu-te singur declarand ca cele spuse de mine nu te-ar afecta in nici un fel, cand din comentariile tale e evident ca lucrurile stau exact invers.

stefanf78
stefanf78  •  29 Iunie 2024, 18:07
Postat de talpaiadului pe 29 Iunie 2024, 17:20

Stai putin Stefane, ca nu ai concluzionat discutia noastra cu comentariul asta. Bun, tu nu-i vezi pe fotbalistii aia jucatori de nationala, dar care nationala, nationala visurilor tale? Ca atunci inseamna ca noi am vorbit despre doua aspecte total diferite pe tot parcursul discutiei noastre, eu referindu-ma la nationala reala, nu la cea a visurilor mele. Nationala reala e cea in care fotbalistii sunt alesi dintre cei existenti la momentul actual, fiecare pe postul lui, Olaru, Sut sau Ianis Hagi neavand nici o vina ca nu exista altii mai buni pe posturile lor care sa primeze in privinta selectiei. Si in plus, eu unul consider ca a continua o idee dupa ce s-a demonstrat ca a fost gresita e apanajul habotniciei, chiar daca si habotnicia implica un fel de consecventa.

Nu am vrut să închei discuția, doar ți’am apreciat comentariul. Ianis nu e, din punctul meu de vedere, jucător de națională. Naționala din calificări și de la turneul final, nu o națională ideală/dorită/visată de mine. Pentru că nu îmi place jocul lui: nu are meciuri în picioare, nu are consistență, nu are viziune în teren, nu are șut, nu are pasă, nu se apără bine, nu are forță, rezistență și viteză. Chiar dacă mai dă un gol decisiv, sau reușește un dribling femomenal, sau o pasă minunată, sau primește un penalti care califică naționala în optimi. Tu poți să ai o părere diferită și să o exprimi aici, o accept și respect. E părerea ta, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. Dar nu vli accepta să încerci să mă faci de rușine pentru părerea mea și mă ataci emoțional. Observă că nu am scris nimic de sentimentele tale și/sau despre calitățile tale personale, am discutat doar ideile transmise de tine. Numește’mă cum vrei pentru comentariile mele, nu mă deranjează, dar nu voi accepta că ai dreptate folosind strategia asta. Toți microbiștii sunt antrenori/selecționeri, dar doar unul ocupă, oficial, postul ăsta la națională. Avem dreptul să comentăm, dar și la demnitate.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează