FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„E senzația de la Euro!” » Înaintea „optimii” România - Olanda, jurnaliștii batavi se înclină în fața unui „tricolor”

Andrei Rațiu (centru), în România - Slovacia +19   FOTO
Andrei Rațiu (centru), în România - Slovacia

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 09:52 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 11:10

Presa din Olanda e cu ochii pe naționala României înaintea meciului direct din optimile Euro 2024. Jurnaliștii olandezi au fost uimiți de randamentul unui jucător din naționala lui Edi Iordănescu și nu s-au ferit de cuvinte atunci când l-au descris.

Evoluția lui Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta al echipei naționale, i-a dat pe spate pe cei de la haaglandenvoetbal.nl. Aceștia i-au dedicat un amplu material lui Rațiu, cel pe care l-au descris drept „senzația de la Campionatul European”. Rațiu a fost integralist în cele trei meciuri pe care „tricolorii” le-au disputat la Campionatul European.

„Andre Rațiu, unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la Euro 2024”

Rațiu i-a impresionat pe olandezi și prin viteza pe care a dezvoltat-o la acest turneu final.cesta e considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la turneul final din Germania.

Rayo Vallecano beneficiază de un posibil transfer al lui Andrei Rațiu, senzația Campionatului European. Internaționalul român Andrei Rațiu atrage în mod deosebit atenția la Euro 2024.

Rațiu, poreclit Sonic după un caracter din jocurile video, a jucat până acum toate cele trei meciuri din grupă pentru tricolori. A jucat surprinzător de bine la Campionatul European. În special în ultimul meci al grupei, cu Slovacia, Rațiu a atras atenția, dar nu doar datorită părului său albastru, ci în special datorită vitezei sale maxime, măsurate la 35 de kilometri pe oră.

Este unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la acest turneu final, alături de Daniel Carvajal, Stefan Posch și Joshua Kimmich. Raţiu, originar din Aiud (Transilvania) şi care a crescut în Teruel, Spania, a fost comparat de experții fotbalului românesc cu doi dintre predecesorii săi, Dan Petrescu şi Cosmin Contra

Rayo Vallecano îşi freacă mâinile acum în perspectiva unui transfer. Echipa din districtul Vallecas din Madrid a plătit 500.000 de euro pentru Raţiu, iar acum au anunţat că vor să îl vândă pentru 10 milioane de euro, o sumă care poate creşte dacă succesul său de la EURO 2024 continuă.”, precizează presa olandeză.

Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Facebook
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Imago Images
+15 FOTO

Olanda este favorită în fața României, în meciul care va avea loc în optimile Euro 2024. Duelul se va disputa marți, 2 iulie, de la 19:00, și va avea loc pe un stadion unde „tricolorii” au amintiri plăcute. La Munchen, pe Allianz Arena, pe 17 iunie, România a învins-o fără drept de apel pe Ucraina, scor 3-0.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia laudă prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia: „Folosirea lui s-a dovedit o carte inspirată a lui Edi Iordănescu”

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Nationala
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (11)
MaxiP
MaxiP  •  28 Iunie 2024, 16:56
Postat de observator_federal pe 28 Iunie 2024, 11:52

Că tot vorbim de Rațiu, să precizăm că primul (și singurul, deocamdată) gol al lui la națională, a fost în acel România - Bosnia 4-1, meciul după care am retrogradat in lumea a 3-a a fotbalului DAR Edward a fost confirmat să continue ca selecționer. Ei bine, la gol Rațiu nu a făcut altceva decât să împingă în poartă mingea respinsă greu de portar la un șut al lui Bancu. (Bancu a mai avut în acel meci si alte 2 assisturi, dar niciun dăștept de la microfon nu a găsit potrivit să constate adevărul sintagmei "bulevardul Bancu" în sensul ei cel mai adecvat. Ba mai mult, în ancheta "fotbalistul lunii" a GSP, Bancu a fost depăsit atunci de unul Baba Alhassan...). Domne unii joacă pe teren, alții scriu articole de presă (cică pentru "istoria fotbalului") - fiecare după constiința lui!

Deci scoti in evidenta cum un fundas lateral are un singur gol in nationala. Ok, ce treaba are el in mod deosebit cu golurile marcate? Nu cred ca se pune problema vreunui fundas lateral roman mai bun la ora actuala. Dupa acest parcurs de la Euro, chiar nu vreau sa ma leg de vreun jucator, Bancu a avut si el momente bune, dar e clar veriga care da emotii din acel prim 11. Ok, a facut mare meci si cu Finlanda si cu Bosnia in acea editie de liga natiunilor, daca ne uitam ce s-a intamplat la meciul cu Belgia, din pacate s-a inceput de la 0-1 dupa o greseala complet inutila a sa. Repet, nu ai cum sa critici vreun jucator al nationalei in acest moment, dar pastrand proportiile, nu exista comparatie intre Ratiu si Bancu. Bancu e titular de drept pe cel mai deficitar post al nationalei, altfel nu stiu daca ar fi el titular.

observator_federal
observator_federal  •  28 Iunie 2024, 15:12
Postat de Andrei71 pe 28 Iunie 2024, 13:46

Băncu este așa de bun încât atacanții trebuie sa i facă dublaj in propriul careu !!!

Ezact, uite așa își ratează cariera internațională atacanți excepționali, cum este golgheterul (de fapt golgheter ex aequo!!) Superligii, Florinel Coman, cel care - după cum primul a observat chiar marele Grădinescu la un meci "steril" în națională al atacantului fecesebist- "a făcut muncă de salahor". Chiar așa, poate cu Olanda joacă Florinel fundaș, el care a primit știrea convocării de către Edward exact la meciul Fcsb - Sepsi 2-1 din debutul PlayOff, când "a produs" un penalty în propriul careu, despre care recunoștea : "Calc și eu o dată prin careu si iese penalty?!". Mare forbalist, cred că atunci l-a convins pe Edward că poate face și faza de apărare.

Andrei71
Andrei71  •  28 Iunie 2024, 15:01
Postat de observator_federal pe 28 Iunie 2024, 14:27

Mocofane, am prezentat lucruri adevărate pe care unii ca tine nu au de unde să le afle din presa noastră iar să le "realizeze" cu propriul cap e imposibil. De ce ești așa de revoltat??

Cu Băncu se fac bancuri bune !!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează