FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Slovacii n-au amintiri plăcute cu arbitrul meciului de astăzi! Ce acuzații îi aduc neamțului

Daniel Siebert // foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
Daniel Siebert // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 11:47 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 11:59

Duelul dintre Slovacia și România, astăzi, ora 19:00, va fi condus de neamțul Daniel Siebert, 40 de ani ♦ Acesta i-a mai condus o dată pe slovaci la un turneu de Campionat European, rivalii noștri de astăzi acuzându-l că i-a dezavantajat la acea vreme.

Meciul în cauză a avut loc acum trei ani, la Euro 2020, turneu final disputat un an mai târziu, în 2021, din cauza pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Suedia - Slovacia 1-0, duel decis dintr-un penalty în defavoarea slovacilor. Emil Forsberg a punctat în minutul 77 și le-a provocat slovacilor un eșec care i-a scos din cărțile calificării. Cu un egal, ar fi avansat în optimi de pe locul 3!

Slovacii nu au amintiri plăcute cu arbitrul meciului cu România, neamțul Daniel Siebert

Ce s-a întâmplat atunci? Portarul Martin Dubravka a ieșit în întâmpinarea balonului, dar s-a lovit de adversar. Siebert a arătat spre punctul cu var, suedezii au transformat penalty-ul și au antamat cele 3 puncte. Dubravka, autorul faultului, nu a fost de acord cu acea judecată:

„Din punctul de vedere al portarului, nu aș fi făcut nimic diferit la acea fază. Trebuia să reacționez la pătrunderea jucătorului advers! Din punctul meu de vedere nu prea a fost penalty, dar arbitrul a decis diferit”.

Nemulțumirile cu privire la prestația lui Siebert nu s-au oprit aici. Adversarii noștri de astăzi au mai acuzat că n-au primit și ei un penalty, în ultimele minute ale meciului, la un potențial henț al unui scandinav, conform Sport.sk.

La actualul Campionat European, Siebert a mai arbitrat un meci, Georgia - Cehia 1-1 în grupa F, duel în cadrul căruia a dictat penalty împotriva cehilor după ce colegii din camera VAR l-au avertizat că a ratat un henț în careul ceh.

Alte controverse legate de Daniel Siebert

Siebert este un arbitru experimentat, cu apariții constante la meciurile internaționale importante. A fluierat nu doar la Campionatul European, dar și în Liga Campionilor și la Cupa Mondială.

Există câteva situații controversate legate de acele partide. La Cupa Mondială din 2022, de exemplu, a arbitrat ultimul duel din Grupa H, între Uruguay și Ghana. Uruguay a câștigat cu 2-0, dar avea nevoie de încă un gol pentru a depăși Coreea de Sud la golaveraj și a avansa în fazele eliminatorii.

Spre finalul meciului, au avut loc două faze controversate în suprafața de pedeapsă a Ghanei, în care arbitrul nu a indicat spre punctul cu var. După fluierul final, jucătorii uruguayeni l-au înconjurat pentru a-i cere socoteală! Ei erau consternați de faptul că Siebert nu acordase penalty în special la duelul dintre Edinson Cavani și Alidu Seidu.

Astăzi, în Slovacia - România, Siebert va fi ajutat de asistenții Jan Seidel și Rafael Foltyn, plus Felix Zwayer ca rezervă. În camera VAR va fi alt neamț, Bastian Dankert.

VIDEO. Ultimul antrenament al echipei naționale a României înaintea meciului cu Slovacia

Citește și:

Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
Superliga
Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Nationala
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman
Nationala
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează