FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Ucrainenii au dezvăluit cum i-au învins românii: „De la imn”. Lecția pe care au învățat-o de la „tricolori”

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 11:42 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 13:54

Ucraina joacă mâine, vineri, cu Slovacia (ora 16:00), iar ochii „tricolorilor” sunt ațintiți și asupra acestui meci. După ce au pierdut lamentabil meciul cu România, elevii lui Serghei Rebrov fac promisiuni mari propriilor fani.

I-am bătut, dar suntem cu ochii pe meciul lor cu Slovacia! Ucraina a fost demolată de România, scor 0-3, luni la Munchen, iar fotbaliștii au avut ședință în vestiar chiar la stadion. Una la care liderul formației, Andriy Yarmolenko, i-a solicitat selecționerului Serghei Rebrov să nu ia parte, fiind o adunare a jucătorilor.

Pentru ucraineni urmează un joc de totul sau nimic cu Slovacia, mâine, vineri, de la ora 16:00. Slovacia a învins Belgia, scor 1-0, producând primul rezultat-șoc de la Euro.

Suporterele ucrainene erau zâmbitoare și optimiste înaintea meciului / Foto: Imago
Artem Dovbyk, cu capul ascuns în tricou / Foto: GettyImages
Sexysuporterele ucrainene, înmărmurite de tristețe la final / Foto: Imago
Mykhaylo Mudryk, un monument al deznădejdii după 0-3 cu România / Foto: GettyImages
Fundașii în albastru, pironiți la acțiunea de la golul al treilea / Foto: Imago
+3 FOTO

Ucrainenii trimit mesaje către propriii fani: „Am citit tot și am auzit tot"

După ce selecționerul Serghei Rebrov și alți fotbaliști importanți ai lotului au făcut apeluri patriotice vizavi de participarea Ucrainei la Euro, pe fondul războiului din propria casă, jucătorii spun că și-au învățat lecția din partida cu România.

„Tricolorii” nu doar că i-au bulversat pe adversari, ci i-au și impresionat! Unul dintre fotbaliștii importanți ai echipei, Yukhym Konoplya (Șahtior Donețk), le-a cerut scuze propriilor suporteri. Public.

"A fost o zi proastă pentru noi. E greu, dar în următoarele două meciuri trebuie să sărim deasupra capetelor noastre. Am citit totul și am auzit pe toată lumea. Vă mulțumim pentru critici, acceptăm! Deja ne pregătim pentru următorul meci, așa că vă rugăm să susțineți echipa și fiecare jucător. Sprijinul tău este foarte important acum", a scris Konoplya pe rețelele de socializare.

15selecții și un gol are fundașul dreapta de 24 de ani

Românii i-au impresionat pe ucraineni de la imn

Fotbalistul a evidențiat și o calitate a românilor. De fapt, ar trebui să apreciem și, totodată, să luăm în seamă ceea ce spune un adversar.

"Noi nu am intrat pe teren cu dreptul, românii au făcut-o. Jocul nu a mers bine, totul a mers prost și, din păcate, am pierdut.

Am pierdut urât, nici nu ne putem privi în ochi. Când am ieșit la imn, am auzit o mulțime de români, foarte numeroși în tribune. Mi-am dat seama atunci că nu va fi ușor. Românii au făcut o treabă foarte bună în apărare, nu ne-au lăsat să facem nimic. Au jucat foarte bine, iar noi am jucat prost", a declarat Konoplya, citat de canalul de telegram Vzbirna.

30de meciuri, două goluri și două assist-uri a adunat Konoplya pentru Șahtior Donețk în sezonul recent încheiat

România i-a predat o lecție Ucrainei, susțin jucătorii: „Suntem de acord cu negativitatea”

Unul dintre cei mai buni jucători, dintre puținii mai buni, ai Ucrainei în meciul de la Munchen a fost Georgiy Sudakov. El le-a promis fanilor o altă atitudine pentru partida cu Slovacia.

"Rezultatul este firesc. Astfel de înfrângeri sunt un duș rece. Trebuie să-ți dai seama unde ai ajuns. Nu putem ține capul în jos. E greu, dar mai avem două meciuri și trebuie să ne schimbăm radical jocul și abordarea, concentrarea. Trebuie să schimbăm fiecare detaliu în fotbal! Fiecare trebuie să înceapă de la el însuși!

Aș dori să le cer scuze fanilor pentru acest joc. Sunt de acord cu negativitatea pentru că există așteptări mari de la noi. Eu iau toată ura în mod normal, dar după asemenea căderi, trebuie să te ridici și să mergi mai departe.

Primul gol ne-a derutat, iar al doilea ne-a terminat. A fost foarte greu din punct de vedere psihologic. Ne-am pierdut concentrarea, am abordat acest joc inadecvat, vom trage concluzii și vom face ajustări", a spus Sudakov pentru Vzbirna.

18selecții și două goluri a adunat Sudakov (21 de ani) la națională, fotbalist cotat la 35 de milioane de euro pe transfermarkt

Românii ne-au obligat să facem greșeli. Putem spune că România ne-a demontat foarte bine și planul ei de joc a fost foarte reușit. Ne-a neutralizat atacul. În principiu, am păstrat mingea, dar nu am putut crea nicio amenințare serioasă. Cred că, în primul rând, acesta este meritul României
Artem Dovbyk, atacant Ucraina

Citește și:

„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Nationala
„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (15)
Kkpp
Kkpp  •  22 Iunie 2024, 16:10
Postat de braveheartro pe 21 Iunie 2024, 09:51

Bați câmpii la greu. Și mai ești și agramat. Numai aberații ai scris.

Daca te-ar duce putin capitana cu neurotii tai axfixiati ti-ai fi dat seama ca greselile mele sunt de ortografie nu de nu ale unui agramat,e o mica mare diferenta. Greselile mele de ortografie sunt ori de la auto corect ori de la faptul ca degetul meu atinge litera d3 langa aceea pe care am vrut sa o atimg initial.

Kkpp
Kkpp  •  22 Iunie 2024, 13:46
Postat de braveheartro pe 21 Iunie 2024, 09:51

Bați câmpii la greu. Și mai ești și agramat. Numai aberații ai scris.

Ai dreptate,pe hartie pierdeam,cum am spus m am bucurar,totusi e primul meci,inca nu am trecut de gruoe,e doarinceputul,e bine,dar sa nu zicem hop pana nu trecem puntea,zic eu.si da,faza cu posesia e grave ca daca le dam 70% posesie la belgieni,cred ca ne executa. Fac unii comparatii cu meciul cu Columbia unii il fac oe *** mare,mai mare ca tacsu.Pai dupa un meci?Inteleg entuziasmul dar nu naivitatea.Succes le doresc si mai departe dar a fost o victorie a actiunilor individuale si al greselilor,dupa cum ai mentionat.Se vorbea de tactical perfecta a lui ***....sincer n am vazut o.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

racetrack
racetrack  •  21 Iunie 2024, 13:13
Postat de Kkpp pe 20 Iunie 2024, 17:33

Eu ,personal,ma simt ca in Hainele Imparatului!La primul gol am fost fericit,la al doilea incantat,la golul trei,am realizat ca avem de a face cu o echipa cazuta psihic si probabil fizic, cu un campionat intern inexistent,o tara cu razboi,cu zeci de mii de morti ,o echipa care desi a avut posesie 66% n a putut face mai nimic.Acum ,nu stiu daca strategia lui *** copilu lu tata o fi fost perfecta,jucatorii nostrii extraordinari,dar clar ca am batut cea mai amarata si batuta de soarta echipa de la europene.Nu cred ca mai era nevoie de supporteri plansi pe stadion,comentatori care urla din toti bojocii si la golul trei si de comparatii cu generatia de aur. Felicitari,dar sa nu ne imbatam cubapa rece,a fost primul meci,nu suntem inca calificati, nu e inca nimeni mare erou,e primul meci si am batut o echipa batuta deja de putin.Puteam fi Mai rezervati la golul 3 si nu forbalisti cu trambite pe stadion si steaguri,zici ca noi am castigat campionatul european.Daca scot un egal amarat cu Belgia si ne calificam atunci urlam din toti bojocii.Daca ne da belgia un 4 0 ce mai zicem,unde e tactica perfecta unde s fotbalistii unici?stati sa trecem intai puntea!

Ai partiala dreptate, dar totusi uite si cateva contraargumente: Ucrainienii nu joaca in general in campionatul intern, ci in Europa, si nu la cluburi mici. In tribune, si ei au avut sau ar fi putut avea sustinere, pentru ca sunt milioane de Ucrainieni care acum traiesc in diverse tari europene, in special in Germania si Polonia, care nu se afla departe de locul de desfasurare. Mai mult, valoare individuala a jucatorilor nu ne favorizeaza in nici un duel, iar Ucraina era cam de 4x mai sus evaluata decat Romania. Pot spune ca, razboi sau nu, Ucraina totusi era favorita pe hartie sa castige meciul asta, iar faptul ca ai nostri s-au ridicat la inaltime nu e putin lucru. Pe de alta parte, bineinteles ca sunt si circumstante mitigante: in prima repriza pana la gol, ai nostri nu prea miscau in front. Golul le-a dat aripi, dar golul ala n-a venit ca urmare a tacticii senzationale, ci oarecum din noroc - adica portarul lui Real Madrid greseste o pasa nu teribil de complicata, iar Stanciu reuseste o executie pe care si la antrenament daca-l pui s-o repete iti da poate una din 20. Apoi, ai nostri au capatat aripi si ucrainienii plumb in picioare. Golul 2 a venit ca urmare a unei erori si mai mari a aceluiasi portar de la Real Madrid, dar ce-i drept pe fondul unui joc mai bun prestat de ai nostri. Golul 3 a fost singurul despre care poti spune ca n-a fost o lovitura frumoasa dar norocoasa, dar ucrainienii erau deja la pamant cu moralul.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează