GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU EXCLUSIV

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Stroe rupe tăcerea pentru GSP: "Cine a condus acest minister a pierdut anii degeaba! Intrăm în Uniunea Europeană abia în 2020"

Articol de , , - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 09:00

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului acuză predecesorii de lipsă de interes, responsabilitate și viziune fiindcă n-au atras nici măcar 1 euro din fondurile europene existente.

- Ne-ați spus că ați venit la acest interviu direct de la Ministerul Fondurilor Europene!
- Da! Am avut o întâlnire preliminară. Este o resursă nebănuită de finanțare. În curând o să expun public posibilitatea de finanțare a Ministerului din fonduri europene. Baza de pregătire, infrastructura sportivă, pregătirea antrenorilor. Pe programe de fonduri europene putem pregăti antrenori, o zonă unde România are probleme mari de tot. Vedeți bine că federațiile iau antrenori din afara țării. Foarte mulți antrenori români sunt plecați pentru că nu sunt plătiți bine aici.

- Ce sume poate accesa, de exemplu, MTS, din aceste fonduri europene?
- Sumele le propunem noi. Facem o evaluare foarte exactă a bazei pe care o avem în momentul de față, urmând să o dăm mai departe Comisiei Europene. Noi facem cifrele, noi facem evaluarea financiară și cerem banii. Putem atrage bani pentru infrastructura sportivă. Pentru bazele sportive, pentru complexele naționale unde ne pregătim viitorii campioni, pentru locurile de cazare și fostele tabere școlare.

- Ați discutat...
- Sunt lucruri discutate atât cu Ministerul Fondurilor Europene, cât și cu primul-ministru. Urmează să avem dialogul cu Comisia Europeană, iar din punctul meu de vedere, știm, ne cunoaștem interesele și vom beneficia de fonduri europene.

- În ultimii 10 ani aveți o cifră exactă, câți bani a atras MTS?
- Am, da! Zero! Zero! Zero! Acest minister n-a avut niciodată o unitate de implementare sau vreun organism intermediar de accesare a fondurilor. Este al doilea patrimoniu dacă-l comparăm cu restul ministerelor. Până acum n-am beneficiat de niciun euro! Am intrat în Uniunea Europeană în 2007. 12-13 ani pierduți, irosiți!

4 noiembrie 2019este data la care ministrul Ionuț Stroe și-a început mandatul în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (4)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  20 Ianuarie 2020, 16:45

Inca un "Dom'Ministru" (al catelea din 1990 incoace?!?) care dovedeste ca habar nu are cum devine treaba cu jobul - ca asa se numeste acum, nu mai e "servici", nu mai e "loc de munca", e JOB! Mai occidentalizat, dar deloc mai responsabil! -, la care a fost cocotat. Prima dovada a neintelegerii fenomenului pe care-l pastoreste a fost expusa recent, cand s-au alocat banii pentru 2020, nu un an oarecare, ci unul olimpic! Daca la canotaj, atletism, lupte, judo, kaiac-canoe, discipline care macar teoretic pot aduce medalii olimpice, bugetele alocate sunt in scadere fata de 2019, la altele s-au inmultit banii(taekwondo, triatlon, badminton, baseball&softball, yachting). Curat calcul (i)responsabil! Iar acum, cu problema "accesarii fondurilor europene", nea Ionut chiar si-a pus "tichia de margaritar"!

100000583129623
Stefan Constantin  •  20 Ianuarie 2020, 16:42

Voi încă nu sunteți conștienți că psd nu a fost la guvernare sa ajute ci doar sa distrugă? Asta a și făcut...sper sa se aleagă praful și pulberea de ei și de votanții lor

cornelconasu
cornelconasu  •  20 Ianuarie 2020, 16:17

Eu cred că nenea ăsta nu cunoaște niște amănunte sau ! Ce înseamnă de fapt...”fonduri europene” și pentru ce pot fi ele accesate de MTS ?! Nu știu ce să zic dar în bazele de la Mogoșoaia și mai ales Izvorani, unde este cel mai dotat centru sportiv pentru gimnastică , cu hotel, sală și aparatură de ultimă generație, recuperare, restaurant, terenuri, infrastructură...apoi în sălile de sport de la Cluj, Dinamo, bazinele olimpice de înot de la Dinamo, CS Steaua și mai sunt prin țară , noile stadioane, nu s-au accesat bani europeni ?! Nu știu , întreb !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează