GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Se prelungește starea de alertă în România

Articol de GSP - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 22:30 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 00:21

Guvernul România a prelungit azi starea de alertă pentru încă 30 de zile, din cauza pandemiei de coronavirus, fără să introducă noi restricții pentru locuitori.

Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului de Situații de Urgență, a susținut o conferință după ședința Guvernului, în urmă căreia s-a prelungit starea de alertă.

„Se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu 14 noiembrie. Măsurile de prevenire și control ale infecțiilor sunt similare cu cele în vigoare. Au fost luate unele măsuri și ele rămân în vigoare. Vreau să subliniez că înainte de a le lua a fost un proces consultativ cu un grup de epidemiologi și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Au fost propuse aceleași măsuri de protecție care se vor lua în timpul alegerilor din 6 decembrie”, a spus Raed Arafat, potrivit Libertatea. 

Ce măsuri au fost luate de Guvernul României azi, 14 noiembrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prezentat măsurile care au fost luate azi în ședința de Guvern, potrivit Digi24.

  • Prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile
  • Obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani
  • Interdicția de circulație în localități în grupuri mai mari de 6 persoane
  • Interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.
  • Interdicția privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sărbătoriri, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori
  • Se propune menținerea interdicției activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună,
  • Cinematografele, instituțiile de spectacole și concerte pot funcționa cu 50% din capacitate în localitățile în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu 30 % din capacitate în localitățile în care rata de infectare este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori și sunt închise dacă rata depășește 3/1.000 de locuitori

 

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi 

Citește și: 

Când spun experții că ar fi aprobat vaccinul Pfizer și de ce trebuie purtată mască în continuare

Descarcă de aici modelul declarației pe propria răspundere pentru a ieși din casă în intervalul 23:00-05:00

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează