INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

9 cluburi MARI au respins oficial Super Liga Europei: „O spunem clar: ușa e închisă!”

Șase cluburi engleze au fost printre cele 12 fondatoare ale Super Ligii Europei // foto: Imago Images
Șase cluburi engleze au fost printre cele 12 fondatoare ale Super Ligii Europei // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 16:55 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 17:31

Câteva mari cluburi europene, printre care Bayern, Manchester United și Atletico Madrid, s-au pronunțat astăzi împotriva Super Ligii Europei, competiția rivală Ligii Campionilor pentru care insistă Real Madrid și Barcelona.

Verdictul de astăzi al Curții de Justiție a Uniunii Europene a readus la viață proiectul Super Ligii Europei.

Real Madrid și Barcelona insistă acum pentru a pune pe șine competiția care ar urma să rivalizeze cu Champions League, însă cel puțin pentru moment nu se bucură de sprijin în demersul lor.

Mai multe mari cluburi europene s-au pronunțat astăzi oficial împotriva Super Ligii. Printre acestea se numără Atletico Madrid și Manchester United, formații care aderaseră la proiectul inițial al Super Ligii!

Ce face FCSB dacă e invitată în Super Ligă? Boicotează FRF și UEFA?
EDITORIAL
Ce face FCSB dacă e invitată în Super Ligă? Boicotează FRF și UEFA?

9 cluburi mari au respins oficial Super Liga Europei

PSG, clubul deținut de statul qatarez care s-a poziționat împotriva Super Ligii și în varianta inițială, în 2021, a scris astăzi: „PSG respinge total și categoric orice plan pentru așa-numita Super Ligă. Așa a fost de la început și așa va fi mereu!”.

Borussia Dortmund, prin intermediul CEO-ului Hans-Joachim Watzke, a respins alăturarea la Super Liga Europei: „Indiferent de discuțiile din jurul verdictului, nu suntem disponibili pentru Super Ligă”.

Bayern Munchen, alt mare club care a respins Super Liga Europei și în faza incipientă, a transmis: „Este foarte clar că ușa pentru Super Ligă rămâne închisă la Bayern”.

Manchester United, unul dintre cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii, a precizat că „poziția noastră nu s-a schimbat, rămânem angajați pe deplin să participăm în competițiile UEFA și să avem o cooperare pozitivă cu UEFA, Premier League și celelalte cluburi”.

Atletico Madrid, alt club fondator al variantei inițiale de Super Ligă, a transmis într-un comunicat că „familia fotbalului european nu vrea Super Liga Europei. Germania, Franța, Anglia, Italia, Spania (cu excepția lui Real Madrid și Barcelona) și ceilalți nu vor Super Liga!”.

Prima reacție a lui Ceferin despre Super Ligă: „Fotbalul nu e de vânzare!”
SUPER LIGA EUROPEI
Prima reacție a lui Ceferin despre Super Ligă: „Fotbalul nu e de vânzare!”

Sevilla, cea mai titrată echipă din istoria Europa League, a doua competiție europeană intercluburi ca importanță, a publicat mesajul oficial La Liga: „Câștigați-vă dreptul (n.r. - de a participa) pe teren!”. La fel au procedat alte cluburi importante din Spania, precum Valencia și Villarreal.

AS Roma, echipa italiană care-l are pe Jose Mourinho antrenor, a reacționat la rândul ei: „Clubul nostru nu susține în niciun caz orice așa-zis proiect al Super Ligii, care ar prezenta un atac de neacceptat asupra importanței ligilor naționale și fundamentelor fotbalului european”.

Napoli ar vrea în Super Ligă!

Dacă formațiile enumerate mai sus se opun proiectului pus la cale de Florentino Perez și Joan Laporta, există și o echipă importantă deschisă aderării la Super Ligă.

Napoli, campioana Italiei, ar accepta să joace în Super Liga Europei. Președintele Aurelio De Laurentiis, vechi dușman al UEFA, a anunțat că va discuta și cu alte echipe din Serie A să-i urmeze exemplul.

VIDEO. Așa ar urma să arate formatul Super Ligii Europei

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Joan Laporta și Florentino Perez s-au unit de dragul Super Ligii Europei: „De astăzi, cluburile își vor avea soarta în propriile mâini”
Super Liga Europei
Joan Laporta și Florentino Perez s-au unit de dragul Super Ligii Europei: „De astăzi, cluburile își vor avea soarta în propriile mâini”
Conducătorii din marile campionate se pronunță, după ce Super Liga Europei a primit astăzi undă verde: „Vă puteți imagina ce haos va fi”
SUPER LEAGUE
Conducătorii din marile campionate se pronunță, după ce Super Liga Europei a primit astăzi undă verde: „Vă puteți imagina ce haos va fi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
danglumetu
danglumetu  •  22 Decembrie 2023, 18:28

cica, pe scurse, ianis a zis ca nici alaves nu ar vrea in superliga!

elgabri
elgabri  •  21 Decembrie 2023, 22:02

Pe fata ce ati vrea sa declare chiar daca se gandesc ??!!

Cronos666
Cronos666  •  21 Decembrie 2023, 20:17

*** pe super liguta lor de borfasi cu bani. Daca si PSG a refuzat acest "*** contra naturii" trebuie sa fii dobi sa iti dai acceptul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează