INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Jucătorii lui Panathinaikos plănuiau să iasă de pe teren încă dinaintea derbyului cu Olympiakos: „Asta facem!”

Duelul Olympiakos - Panathinaikos nu s-a terminat pe teren // Foto: Imago
Duelul Olympiakos - Panathinaikos nu s-a terminat pe teren // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 19:14 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 12:34

Derby-ul Greciei, Olympiakos - Panathinaikos, a fost întrerupt în minutul 50, imediat după golul egalizator al gazdelor. Juankar, una dintre rezervele „verzilor”, a fost lovit de o petardă. Arbitrul a trimis echipele la vestiare, ulterior jucătorii lui Panathinaikos au refuzat să revină pe teren.

Aitor, atacantul spaniol al lui Panathinaikos, a dezvăluit că verzii s-au înțeles din vestiar: „La cel mai mic incident, oprim jocul!”. Afectat de o petardă care a explodat lângă el, Juankar s-a prăbușit în iarbă, oaspeții au refuzat să continue și partida cu Olympiakos a fost suspendată definitiv!

Olympiakos - Panathinaikos, întrerupt definitiv » Haosul a fost declanșat imediat după golul de 1-1
GRECIA
Olympiakos - Panathinaikos, întrerupt definitiv » Haosul a fost declanșat imediat după golul de 1-1

Era de așteptat ca derbyul Olympiakos - Panathinaikos să se termine cu scandal. Fiecare confruntare directă e incendiară.

Duminică seară, meciul de pe „Karaiskakis” a fost suspendat definitiv de arbitrul italian Fabio Maresca în minutul 50, după ce oaspeții au părăsit terenul, refuzând să mai reia jocul. Fundașul spaniol Juankar (aflat la încălzire) s-a prăbușit pe gazon și a fost luat cu targa, afectat de o petardă aruncată din peluză și care explodase lângă el.

Aitor: „În urmă cu doi ani, au aruncat cu pietre spre mine”

Un compatriot al lui Juankar de la Panathinaikos, Aitor Cantalapiedra, venit la echipa ateniană tot în 2020, a făcut o dezvăluire pentru un post de radio din țara sa. El și coechipierii au plănuit dinaintea partidei să iasă de pe teren la cel mai mic incident!

„Juankar se încălzea, adversarii au înscris golul egalării, iar fanii lor au început să lanseze petarde și torțe. A avut ghinionul ca o petardă să explodeze aproape de el. În urmă cu doi ani, au aruncat cu pietre spre mine, sezonul trecut au dat cu o petardă în portarul nostru. Acum, pregătind partida, ne-am înțeles: «Dacă se întâmplă ceva, oprim jocul!»", a declarat Aitor.

Amețeli, greață, comoție labirintică! Jucătorul lovit de o petardă în derby-ul din Grecia a petrecut noaptea la spital
GRECIA
Amețeli, greață, comoție labirintică! Jucătorul lovit de o petardă în derby-ul din Grecia a petrecut noaptea la spital

Aitor: „Am așteptat două-trei ore în vestiar pentru ca doctorul să semneze actele”

Acesta a mai spus: „Dacă nu am fi reacționat, totul ar fi continuat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Juankar nici nu putea sta în picioare". Ibericul a petrecut noaptea în spital. Suferise o comoție labirintică și o pierdere parțială a auzului.

Aitor a povestit și ce s-a petrecut în vestiar: „Am așteptat două-trei ore în vestiar pentru ca doctorul să semneze actele care confirmau că Juankar nu poate continua. A stat două ore în cabinetul medical, pentru că nicio ambulanță nu apărea să-l ducă la spital. A fost foarte tensionată atmosfera”.

Panathinaikos, 0-3? Sau se reia meciul?

Chiar și în aceste condiții, Panathinaikos ar putea să pierdă la „masa verde”, 0-3, pentru că a părăsit terenul și a refuzat să reia partida. Totuși, susțin jurnaliștii greci, e posibil ca jocul să continue din minutul 50, când a fost suspendat.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Van der Vaart, comentariu tăios la adresa lui Ajax: „O echipă de rahat cu jucători de rahat. Trebuie să gândești ca o candidată la retrogradare”

Jose Mourinho l-a ironizat pe Papu Gomez, suspendat 2 ani pentru doping: „Mă încearcă o tuse mică, dar mă abțin să iau sirop pentru copii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează