INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Rasism la Tottenham! Colegul lui Drăgușin, reacție uluitoare: „Ar putea fi și vărul lui, pentru că toți arată la fel”

Son și Bentancur, într-un moment tensionat, pe teren / Foto: Imago
Son și Bentancur, într-un moment tensionat, pe teren / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 12:44 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 13:44

Tottenham, clubul lui Radu Drăgușin, a intervenit după o glumă cu tentă rasistă făcută de Rodrigo Bentancur la adresa coechipierului și căpitanului echipei, Son Heung-min.

Rodrigo Bentancur a fost invitat deunăzi la emisiunea unui post de televiziune uruguayan. Iar când unul dintre prezentatori i-a cerut un tricou de la Tottenham, mijlocașul i-a replicat: „Pe al cui îl vrei? Pe al lui Sonny? Bine, ar putea fi și vărul lui, pentru că toți arată la fel”.

Reacția lui Rodrigo Bentancur: ”Am făcut o glumă foarte proastă”

Bentancur se referea, evident, la coechipierul și căpitanul echipei la care joacă și Radu Drăgușin, sud-coreeanul Son Heung-min. Ulterior, jucătorul uruguayan și-a cerut scuze online pentru comentariul cu tentă rasistă: „Am fost o glumă foarte proastă”.

Clubul, la rându-i, a publicat un comunicat, lăsând să se înțeleagă că a intervenit prompt pentru a pune lucrurile în ordine: „În urma unui comentariu al lui Rodrigo Bentancur, apărut într-un videoclip, și a scuzelor publice ulterioare ale jucătorului, clubul a oferit asistență pentru a asigura un deznodământ pozitiv în această problemă.

Acest lucru include educația continuă pentru toți jucătorii, în conformitate cu obiectivele noastre de diversitate, egalitate și incluziune. Confirmăm că Sonny simte că poate trage o linie sub incident și că echipa se poate concentra pe noul sezon care urmează. Discriminarea, de orice fel, nu-și are loc în clubul nostru, în jocul nostru sau în societate”.

Rodrigo Bentancur i-a scris lui Son Heung-min: „Știi că te iubesc și niciodată nu te-aș jigni sau răni”

Bentancur i-a scris un mesaj lui Son pe Instagram: „Frate Sonny! Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, a fost doar o glumă foarte proastă. Știi că te iubesc și niciodată nu te-aș jigni sau răni pe tine sau pe altcineva! Te iubesc, frate!".

Iar sud-coreeanul a răspuns ulterior: „Am vorbit cu Lolo. A făcut o greșeală, știe asta și și-a cerut scuze. Lolo nu ar vrea să spună vreodată ceva ofensator intenționat. Suntem frați și nu s-a schimbat absolut nimic. Am depășit momentul, suntem uniți și ne vom întoarce împreună în pre-sezon pentru a lupta pentru clubul nostru ca unul”.

VIDEO. Corespondență GSP din Germania » Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, înainte de România - Belgia: „O să fie un examen important”

Citește și:

„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Nationala
„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
cosmo
cosmo  •  20 Iunie 2024, 14:32

O glumă nu mai poți face în ziua de azi, că e rasism, misoginism sau alt ism. Vai de viitorul copiilor noștri!

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  20 Iunie 2024, 13:52

...ce ne intereseaza pe noi ?...vrem articole cu jiji cum patrunde el in grupele C.L.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează