Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OPTIMI

Naționala Olandei, pe un butoi de pulbere înaintea „optimii” cu România: „Să meargă în genunchi și să își ceară umil scuze în fața Portugaliei”

Ronald Koeman într-un dialog cu Memphis Depay / Foto: Imago +11   FOTO
Ronald Koeman într-un dialog cu Memphis Depay / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 17:08 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 18:28

Ronald Koeman (61 de ani), selecționerul adversarei naționalei României în „optimile” EURO 2024, a fost făcut praf într-un editorial din ziarul Algemeen Dagblad: „Orice expert (ori clovn), care chiar a crezut că poți domina cu veselie un turneu final cu această echipă, poate începe să-și clătească gura”.

Prestația deplorabilă a naționalei Țărilor de Jos din ultimul joc al grupei D, 2-3 contra Austriei, „cel mai slab meci văzut vreodată", după cum ne-a mărturisit fostul mare internațional batav Rafael van der Vaart în interviul exclusiv acordat GSP.ro, a agitat și mai tare apele înaintea "optimii" cu România.

Presa neerlandeză l-a desființat iar pe selecționerul Ronald Koeman pentru evoluția sub orice critică a echipei ale cărei destine le conduce din 1 ianuarie 2023. Eșecul de marți, de la Berlin, a afectat și atmosfera din lot.

AD: „Louis van Gaal a avut perfectă dreptate!"

Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
+7 FOTO

Cotidianul Algemeen Daglbad, care apare la Rotterdam, a găzduit astăzi un editorial acid al jurnalistului Sjoerd Mossou: „Nu este deloc o sărbătoare să fii de acord cu Louis van Gaal (67 de meciuri, 14 victorii cu Oranje), însă acesta chiar are acum dreptate. Louis văzuse și sesizase deja: această echipă neerlandeză, pur și simplu, nu este atât de performantă".

Uite, am jucat slab și trebuie să fim cu picioarele pe pământ, să muncim mult dacă vrem să avem o șansă la trofeu. Repet, cu România, în mod normal, ar trebui să învingem
- Rafael van der Vaart, fost internațional neerlandez

Pot să vă spun că batavii au foarte mult noroc cu întreg culoarul, dar nu au prestații din cele mai bune: ai câștigat cu Polonia în ultimele zece minute, ai scos egal cu Franța, OK, nimic de comentat. Dar cu Austria ai făcut un meci îngrozitor
- Rafael van der Vaart, fost internațional neerlandez

AD: „Nu există jucători capabili să facă diferența"

Ziaristul de la AD trage un semnal de alarmă asupra problemelor din atac ale batavilor: „În compartimentul ofensiv lipsește clasa mondială. Sunt puțini jucători în această formație cu capacitatea de a rezolva singuri lucrurile pe teren. De a-și asuma cu adevărat responsabilitatea, de a face diferența".

17meciuri are Ronald Koeman ca selecționer al batavilor, înregistrând 10 victorii, un egal și șase înfrângeri, golaveraj 38-20

AD: „Numai hazardul a făcut să pice cu România!"

Aceeași sursă scoate în evidență cifrele proaste ale selecționerului cu contract până pe 31 iuie 2026, după CM din SUA, Canada și Mexic: „În ultimul său mandat de selecționer, Van Gaal n-a pierdut nici măcar o dată în 20 de meciuri. În schimb, Koeman a fost învins în șase din cele 17 meciuri pe care le-a disputat ca selecționer.

Orice expert (ori clovn), care chiar a crezut că poți domina cu veselie cu această echipă într-o competiție de asemenea anvergură, poate începe să-și clătească gura.

Este stupid și jenant, poate, însă Koeman tot ar trebui să meargă în genunchi în fața naționalei Portugaliei pentru a-și cere umil scuze. Numai hazardul și norocul au făcut ca adversara sa din optimile de finală să fie România".

NRC: „Vorbesc Koeman și jucătorii aceeași limbă?"

Pe acceași dură linie critică s-a situat un alt cotidian din Țările de Jos. NRC Handelsblad a publicat un material acid de analiză: „Întrebarea este dacă antrenorul Koeman și jucătorii săi vorbesc aceeași limbă fotbalistică.

Filozofia de joc a echipei naționale a Țărilor de Jos a fost neclară de când Ronald Koeman și-a început al doilea mandat anul trecut.

Tipul de fotbal practicat de echipa batavă la Campionatul European este foarte îndepărtat de ceea ce mulți jucători sunt obișnuiți să practice la clubul lor".

VIDEO. Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live duelul cu Olanda din „optimile” EURO 2024: „Am încredere că putem avea o șansă cu ei. Mai greu era cu Franța, Spania, Belgia” 

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (11)
jazzumbo
jazzumbo  •  28 Iunie 2024, 11:37

Incidente ca simulacrul de meci al Portugaliei cu Georgia vor apărea întotdeauna când se vor califica trei echipe dintr-o grupă de patru. Mai bine s-ar fi calificat automat doar câştigătoarea grupei, plus două echipe, cel mai bine clasate fintre echipele de pe locul doi. În total opt echipe şi se putea trece direct la sferturi de finală. Turneul ar fi durat mai puţin, dar s-ar fi evitat meciuri de genul rezervele Portugalia - Georgia.

monika.
monika.  •  27 Iunie 2024, 20:57

Observam ca unii au grija echipei olandeze, in loc sa analizeze realist pe cei care n-au putut marca din actiune , de doua meciuri.

Haha1989
Haha1989  •  27 Iunie 2024, 20:39

Noah, deja suntem calificati! Ei au scandal, echipa slaba, nu au război dar au scandal. Ce bine ii nimerim!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează