Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MERCATO

Ce lovitură! Golgheterul de la Euro 2024 și-a găsit echipă » Mikautadze va juca direct în grupele Ligii

Georges Mikautadze, foto: Imago Images
Georges Mikautadze, foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 11:45 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 12:17

Georges Mikautadze (23 de ani), golgheterul Campionatului European, și-a găsit echipă! Atacantul Georgiei a înscris de 3 ori la turneul final din Germania și este cel mai bun marcator în acest moment. Pleacă de la Metz, echipa antrenată de Boloni, și va rămâne în Ligue 1.

Mikautadze a retrogradat cu Metz în sezonul recent încheiat, însă nu va juca în Ligue 2. Vârful Georgiei s-a înțeles cu Monaco, vicecampioana din Hexagon, și va evolua în grupele Ligii Campionilor, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Georges Mikautadze semnează cu Monaco

Georgia este de departe revelația Campionatului European, iar această performanță a fost posibilă și datorită lui Mikautadze. Georgia a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Portugalia, Turcia și Cehia. Va juca în optimi cu Spania, la prima participare la un Campionat European.

„Monaco a ajuns la o înțelegere verbală cu atacantul Georgiei, Georges Mikautadze. Monaco i-a trimis lui Metz oferta, urmând ca cele două părți să se înțeleagă în privința sumei de transfer. Transferul urmează să se realizeze înainte de terminarea Campionatului European”, este informația prezentată de Fabrizio Romano.

Mikautadze a impresionat la acest turneu final. A înscris în toate meciurile. Georgia a pierdut cu Turcia, scor 1-3, a remizat cu Cehia, 1-1, și a produs cea mai mare surpriză de la acest turneu final după ce a învins-o pe Portugalia în ultimul meci, 2-0.

Georgianul a avut un sezon foarte bun și la Metz, în ciuda faptului că echipa antrenată de Ladislau Boloni a retrogradat. A marcat de 14 ori în 22 de meciuri și a prins cel mai important transfer al carierei. Va evolua în grupele Ligii Campionilor în contextul în care Monaco este vicecampioana din Ligue 1.

Este printre cei mai buni. Dar n-aș îndrăzni să-l compar cu Quaresma, Hugo Viana, Cristiano Ronaldo sau Frei. Asta ar fi o greșeală. Este foarte util și este greu să ne imaginăm echipa noastră fără el.

Asta nu înseamnă că el este întotdeauna foarte bun, dar rămâne un jucător interesant pentru noi și pentru campionatul francez. Are medie bună, deși am fost puțin speriați când a făcut primele antrenamente și a reintrat în primele meciuri. N-a coborât din cer, a avut nevoie să muncească și să prindă gustul succesului după șase luni în care uitase acest gust

- Ladislau Boloni, despre Mikautadze, în mai 2024

15 milioane de euroe cota lui Mikautadze, potrivit Transfermarkt

VIDEO. George Pușcaș, conferință de presă după calificarea în optimile EURO 2024: „Ne uităm precum copii pe telefoane”

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Nationala
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (3)
GicuMagicu
GicuMagicu  •  28 Iunie 2024, 14:30

Jurnalisti de 2 bani, el e jucatorul lui Ajax imprumutat la Metz, deci Monaco n are cum sa o oferteze me Metz pt jucator. Nu mai postati toate prostiile doar de dragul de a posta ceva. Jenant.

MamaLiga
MamaLiga  •  28 Iunie 2024, 12:34

Mda...poate vede si Florinel articolul asta. Nea Gigi,au intrat banii de transfer,sau inca nu ai verificat contul?

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  28 Iunie 2024, 12:30

Georgia este surpriza pentru ca Portugalia a facut-o surpriza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează