Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA - ROMÂNIA

Mircea Rednic a spus secretele României în presa din Belgia: „O formație de furnici lucrătoare, dar ei doi sunt esențiali”

Mircea Rednic / Foto: GSP.ro
Mircea Rednic / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 16:12 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 16:36

Cel mai important cotidian belgian de limbă franceză, La Derniere Heure, a prefațat meciul cu România, de sâmbătă, printr-un interviu cu Mircea Rednic. Antrenorul UTA-ei le-a pregătit în Belgia pe Standard Liege, Gent și Mouscron.

Învinși de slovaci în meciul de debut la Euro 2024, belgienii suflă și-n iaurt. Ca să nu-i ia și „tricolorii” pe nepregătite, sâmbătă, jurnaliștii de la cotidianul La Derniere Heure l-au sunat pe Mircea Rednic, fost antrenor la Standard Liege, Gent și Mouscron, sperând să afle secretele naționalei pregătite de Edi Iordănescu.

Care crede Mircea Rednic că a fost momentul de cotitură în evoluția naționalei României

Iar Rednic le-a precizat, mai întâi, că „momentul de cotitură pentru această națională a României fost meciul cu Elveția din preliminarii. Atunci când a fost condusă cu 2-0 și a reușit să obțină o remiză”. Echipa a încheiat grupa neînvinsă și „s-a creat o nouă stare de spirit”.

Antrenorul UTA-ei este de părere că actuala reprezentativă a României „nu este o echipă care se remarcă prin calități individuale. Sunt trei jucători, din punctul meu de vedere, care ies în față: Florinel Coman, Dennis Man și Ianis Hagi.

L-am mai putea adăuga pe Nicolae Stanciu, dar el a făcut o alegere în carieră dictată de alte rațiuni decât cele sportive. Restul sunt o formație de furnici lucrătoare cu o mentalitate foarte bună”.

Pentru Mircea Rednic, „Drăgușin și Burcă sunt esențiali în centrul apărării. Pericolul vine din linia a doua, unde evoluează jucători precum Man”

O echipă așezată pe baze solide: „Drăgușin și Burcă, în centrul defensivei, sunt esențiali. Există unele semne de întrebare în flancul stâng, acolo unde Bancu nu are backup, iar Rațiu evoluează în dreapta”.

Rednic crede că atacul nu strălucește la capitolul „finețe”. „Doar Drăguș e mai tehnic. Pericolul vine din linia a doua, cu jucători precum Man, fără îndoială unul dintre cei mai interesanți jucători, urmărit de mai multe cluburi germane. Este bun în duelurile unu la unu și capabil să creeze pericol cu șuturi de la distanță”, le-a spus „Puriul” jurnaliștilor belgieni.

Mircea Rednic: „Belgia va juca împotriva unui bloc defensiv, contra unei echipe care știe să sufere”

Predicția lui Rednic pentru confruntarea de sâmbătă: „Belgia se poate aștepta să joace împotriva unui bloc defensiv, contra unei echipe care știe să sufere”. Flamanzii au remarcat că, după victoria în fața Ucrainei (3-0), selecționerul Edward Iordănescu a vorbit despre „Generația de suflet”.

Iar fostul antrenor al celor de la Standard a întărit acest aspect: „Edi a creat o stare de spirit foarte puternică”. El le-a povestit belgienilor că, mai ales la începuturile sale pe banca naționalei, Iordănescu jr a comunicat mult cu tatăl său, cel mai de succes selecționer al României:

„Vorbeau mult, făceau schimb de idei. Dar să știți că fiul își urmează drumul său și e capabil să răspundă comentariilor nu întotdeauna pozitive venite din partea presei. Calificarea a fost, pentru el, un răspuns la criticile care i s-au adus în țară”.

Mircea Rednic despre salariul lui Edi Iordănescu: „Fotbalul românesc trebuie să se descurce cu mijloace limitate”

Reporterul „La Derniere Heure” a scris și despre salariul lui Iordănescu la FRF, 20.000 de euro lunar, și despre faptul că are oferte din zona arabă și deocamdată ezită să-și prelungească acordul cu echipa națională. Rednic le-a confirmat: „Fotbalul românesc trebuie să se descurce cu mijloace limitate.

Ca să puteți compara: cu UTA am terminat campionatul pe 7 și am încasat 2 milioane de euro din drepturi TV. CFR Cluj și FCSB, cele mai mari cluburi din țară, au bugete estimate la 15 milioane”. Asta în vreme ce FC Bruges „are un buget de zece ori mai mare” - a punctat La Derniere Heure.

VIDEO. Corespondență GSP din Germania » Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, înainte de România - Belgia: „O să fie un examen important”

Citește și:

Asta a fost strategia lui Edi în Slovacia - România! Schimbarea ESENȚIALĂ de la mijloc, cum s-au marcat golurile + Sistem RAR: așa ne apăram la 1-1
Nationala
Asta a fost strategia lui Edi în Slovacia - România! Schimbarea ESENȚIALĂ de la mijloc, cum s-au marcat golurile + Sistem RAR: așa ne apăram la 1-1
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (40)
Imyournightmare
Imyournightmare  •  22 Iunie 2024, 17:27
Postat de VanBasten2000 pe 20 Iunie 2024, 20:47

Iar ti-ai schimbat userul, ***?!

nu,este tot cel dupa care am postat pana acum. tu nu intelegi ca eu am cateva conturi pe care le tot rulez. chiar crezi ca eu sunt asa fara coloana vertberala ca voi si accept cenzura? fii serios.

randoom_briliantul
randoom_briliantul  •  22 Iunie 2024, 15:07
Postat de Moshu pe 21 Iunie 2024, 23:45

unde dai si...ce raspunde briliantul...cum ziceam....vai de voi si vai de noi ca trebuie sa existam in aceiasi tara cu baieti de aur si minte de loc(adica deloc,ca poate-i mai greu pt tine sa intelegi) !!

bre ..eu nu sunt randoom ..am facut cont la misto ...si am ramas cu contul asta

Moshu
Moshu  •  21 Iunie 2024, 23:45
Postat de randoom_briliantul pe 21 Iunie 2024, 12:34

asa se juca pe vremea mata in 1944

unde dai si...ce raspunde briliantul...cum ziceam....vai de voi si vai de noi ca trebuie sa existam in aceiasi tara cu baieti de aur si minte de loc(adica deloc,ca poate-i mai greu pt tine sa intelegi) !!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close