Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SCANDAL

Naționala care amenință cu retragerea de la Euro 2024: „Cerem măsuri din partea UEFA! În caz contrar vom analiza ce urmează”

Jovan Surbatovic, în centrul imaginii / FOTO: Imago +27   FOTO
Jovan Surbatovic, în centrul imaginii / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 12:12 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 12:12

Jovan Surbatovic, secretarul general al Federației de Fotbal din Serbia, amenință inclusiv cu retragerea de la Euro 2024, dacă UEFA nu intervine în cazul scandărilor auzite în timpul meciului Croația - Albania, scor 2-2. Suporteri din cele două tabere au strigat: „Ucideți-i pe sârbi!”.

În minutul 59 al partidei Croația - Albania, din grupa B a Campionatului European, pe transmisiunea TV s-a auzit un mesaj îngrozitor. Mai mulți suporteri croați și albanezi s-au aliat și scandat: „Ucideți-i pe sârbi!”.

Reacțiile de la Belgrad au fost prompte. Jovan Surbatovic, înalt oficial în cadrul Federației sârbe, spune că se poate ajunge chiar la retragerea din competiție. Până la o decizie radicală așteaptă măsuri din partea UEFA.

Federația din Serbia, scandalizată de evenimentele de la Croația - Albania: „Vom vedea ce facem mai departe!”

Croația - Albania / Sursă foto: Imago Images
Croația - Albania / Sursă foto: Imago Images
Croația - Albania / Sursă foto: Imago Images
Croația - Albania / Sursă foto: Imago Images
+23 FOTO

„În primul rând vreau să le mulțumesc fanilor noștri pentru sprijinul pe care ni l-au oferit la meciul contra Angliei. Ce s-a întâmplat mai departe e scandalos. Vom cere măsuri severe din partea UEFA.

Suntem siguri că vor exista sancțiuni. Oficialii au fost receptivi, deja au interzis un așa numit jurnalist albanez. Acum vrem ca ambele echipe să fie pedepsite.

Dacă UEFA nu va face asta, vom analiza atent ce vom face mai departe”, a spus Surbatovic, potrivit RTS.

Noi am fost pedepsiți pentru cazuri izolate. Fanii noștri au avut un comportament respectabil. Un suporter a fost sancționat din cauza unor insulte rasiste. Nu vrem ca ele să fie atribuite întregii galerii. Noi, sârbii, suntem niște gentlemeni. Îi îndemn pe fani să rămână așa
- Jovan Surbatovic

De unde provine conflictul dintre croați, albanezi și sârbi

Conflictul etnic dintre dintre croați și albanezi, de o parte, și sârbi, de cealaltă parte, a început odată cu destrămarea Iugoslaviei. Au urmat mai multe conflicte politice și armate.

Ultima etapă din destrămarea Iugoslaviei s-a consumat pe 17 februarie 2008, când Kosovo, unde populația este de origine albaneză într-o proporție majoritară, s-a desprins de Serbia.

În acest moment, 104 țări din 193 de state afiliate ONU recunosc Kosovo ca fiind stat autonom. Printre ele nu se numără și România, care are relații diplomatice apropiate de Serbia și relații nule cu Kosovo. La rândul ei, țara vecină continuă să nu accepte independența proclamată de kosovari.

Citește și:

„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Nationala
„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (14)
muzzi1
muzzi1  •  21 Iunie 2024, 00:06
Postat de Heiheiargesul1987 pe 20 Iunie 2024, 14:31

Au cate un punct fiecare. Una dintre ele are asadar sanse sa mearga mai departe cu 4 puncte!

nu va merge nici una! si probabil nici Serbia care vrea sa se retraga! o sa se retraga pe merit sportiv :D

bogdan_m
bogdan_m  •  20 Iunie 2024, 21:31

Consider ca este un incident grav. La noi pentru o scandare "Afara, afara, ungurii din tara" s-a întrerupt meciul Sepsi - FCU Craiova și s-a dat în prima faza victorie cu 3-0 pentru Sepsi. La scandări de genul "ucidetii pe sârbi" ce masuri ar trebui luate?

dM101
dM101  •  20 Iunie 2024, 18:09

Depinde ce inteleg prin aceste masuri. Amenzi? Cu siguranta vor fi. Eliminarea echipei sau suporterilor? Nicidecum, ar fi prea absurd si mai ales sa vina din partea lor. E greu sa stapanesti suporterii, nu ai cum sa pedepsesti prin depunctari sau la masa verde o echipa datorita atitudinii suporterilor. Masuri se vor lua cu siguranta, au primit si ei destule :)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează