Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Selecționerul Ucrainei își trage de urechi vedetele, la finalul dezastrului cu România de la EURO: „Asta reprezentați”

Selecționerul Ucrainei, Serghei Rebrov/ foto Imago Images
Selecționerul Ucrainei, Serghei Rebrov/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 20:44 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 23:30

Selecționerul Ucrainei, Serhiy Rebrov, a declarat la conferința de presă după meciul cu România, 0-3, că jucătorii săi își cer scuze națiunii, dar i-a atenționat pe cei bine cotați din lotul său că nu mai contează ce-au făcut până ieri, la echipele de club, în sezonul precedent, ci doar prezentul de la Euro.

Ucraina nu se vrea doborâtă de eșecul cu România, 0-3, la Munchen. Cel puțin asta susține selecționerul Ucrainei, Serhiy Rebrov. Mai mulți jucători au mers în fața propriilor fani și și-au prezentat scuze pentru înfrângerea drastică. Alții au interacționat cu propriile familii, abătuți.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Serhiy Rebrov, apel patriotic pentru vedetele lui: „Reprezentați o țară mare și puternică”

„Selecționerul Ucrainei a continuat să facă apel la forța mentală și la spiritul patriotic al jucătorilor săi. Rebrov merge pe această carte, poate fi ultima șansă a lui, a formației sale, să atenueze șocul înfrângerii de la Munchen.

Cu fotbaliști titrați, precum Lunin (Real Madrid), care a avut o prestație catastrofală, cu Zinchenko (Arsenal), Mudryk (Chelsea), Dovbyk (golgheter LaLiga, transferat de Atletico Madrid de la Girona), Rebrov le-a transmis un mesaj ferm. I-a tras de urechi!

„Reprezentăm Ucraina la acest turneu, este un moment important pentru întreaga națiune. Jucătorii au primit în trecut mesaje de la războinici, de la soldați.

Fiecare jucător trebuie să dea maximum. Dacă n-o vor face, va fi dificil. Dăm peste jucători la fel de buni, cei mai buni din țările lor. Nu contează cine e favorit. Fotbalul înseamnă ceea ce e azi! Ceea ce prezinți azi este fața ta. Nu contează ce a fost ieri sau anul trecut.

Azi, nu ne-am ridicat la nivelul nostru, trebuie să pregătim serios viitorul meci", a declarat Rebrov la conferință.

Serhiy Rebrov a spus că jucătorii săi își prezintă scuze națiunii

„A fost o înfrângere șocantă pentru Ucraina, care a fost feed-back-ul primit de la băieți în vestiar după eșec?" a fost întrebat selecționerul Ucrainei de reporterul GSP.

„Avem șansa de a juca peste trei zile. Toți avem emoții, de la mine la suporterii nefericiți. Trebuie să analizăm tot în această seară, iar de mâine să reîncepem munca. Totul se rezumă la emoții.

Sunt sigur că jucătorii își cer scuze, că le pare rău. Le-am spus că reprezintă o țară mare și puternică. Și care de mai bine de doi ani luptă pentru libertatea noastră, a tuturor. Azi, n-am făcut-o bine, am pierdut. De aceea își cer scuze. Trebuie să tăcem și să ne pregătim mai bine pentru următorul meci, cu Slovacia. Să arătăm cealaltă față a Ucrainei", a continuat antrenorul.

În primele minute, România nu a jucat cine știe ce. A încercat contraatacul și să ne surprindă pe contre. Nu mai contează. E nimic! Fotbalul înseamnă scorul, rezultatul, nu mai contează. Când au dat gol, românii au primit încredere, au început să joace. Acesta e fotbalul. Iar jucătorii noștri au înțeles asta

Serhiy Rebrov, selecționer Ucraina

VIDEO. Edi Iordănescu, declarații după victoria României cu Ucraina: „Este generația de suflet”

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează