Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Depinde viitorul dumneavoastră de Slovacia - România?” » Edi Iordănescu a dat replica la întrebarea GSP: „E altceva”

Edward Iordănescu la sosirea în Germania
Edward Iordănescu la sosirea în Germania

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 10:46 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 16:57

Edi Iordănescu se află în fața celui mai important meci din carieră, Slovacia – România, care-i poate duce pe „tricolori” în optimile EURO 2024, însă nu știe ce va face după turneul final ♦ A negociat cu FRF prelungirea contractului, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

  • Slovacia - România se joacă miercuri, de la ora 19:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar reporterii Gazetei Sporturilor vor fi prezenți la stadionul din Frankfurt, de unde vor transmite cele mai importante informații
  • Slovacia - România va fi în direct pe ProTV

După ce a calificat România la primul EURO după o pauză de 8 ani, Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu, președintele FRF, au început negocierile pentru prelungirea contractului. Însă nu au ajuns la un acord, existând mici neînțelegeri, iar viitorul selecționerului e incert.

Edward Iordănescu: „Îmi doresc continuitate”

Întrebat de GSP la conferința premergătoarea meciului Slovacia – România dacă rezultatul va influența negocierile, Edi Iordănescu a spus că o calificare ar oferi perspective mai bune asupra viitorului naționalei.

„În primul rând îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, îmi doresc ca echipa națională să fie un exemplu pentru tineri și pentru cei care iubesc sportul. O calificare ar lăsa exemple din care copiii să se inspire.

Referitor la mine, normal că îmi doresc continuitate, însă în condiții bune, fericite. E altceva când știi că ai avut un parcurs bun, entuziasmul rămâne la cote înalte și cu siguranță că și perspectivele îți par mult mai luminoase”, a declarat Edi Iordănescu.

În 2000 trăiam EURO cu sufletul la gură. În familie, naționala înseamnă foarte mult. Dacă acum sunt aici și sunt în fruntea responsabilității, pun toate resursele pentru a ieși din grupe.

Suntem în fața unui moment istoric, un moment special. Suntem în fața celui mai frumos moment al carierelor noastre. Avem bucurie, entuziasm, dar și echilibru. Această echipă are o identitate, iar după calificarea venită după 8 ani, cred că unul dintre cele mai mari câștiguri reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul și ne-am recâștigat demnitatea.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Ultimul antrenament al echipei naționale a României înaintea meciului cu Slovacia, de la Euro 2024

Citește și:

Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
Superliga
Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Nationala
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman
Nationala
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează