Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SLOVENIA - SERBIA 1-1

GALERIE FOTO Încă o surpriză la Munchen, deturnată la ultima fază: Serbia egalează Slovenia în prelungiri

Slovenia și Serbia au remizat cu scorul de 1-1, în runda cu numărul #2 a Grupei C de la Campionatul European. +13   FOTO
Slovenia și Serbia au remizat cu scorul de 1-1, în runda cu numărul #2 a Grupei C de la Campionatul European.

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 18:01 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 19:18

Slovenia și Serbia au remizat cu scorul de 1-1, în runda cu numărul #2 a Grupei C de la Campionatul European. Slovenii au fost la un pas să câștige meciul și să facă un pas important spre „optimi”, dar golul marcat de Luka Jovic la ultima fază a făcut ca Serbia să evite rușinea de a rămâne cu 0 puncte după două meciuri. Brigada condusă de Istvan Kovacs a avut o prestație ireproșabilă.

Repriză modestă pentru sârbi

Selecționata lui Stojkovic nu s-a descurcat rău în duelul cu favorita la trofeu, pierdut la limită cu Anglia (0-1), dar era crucial să obțină o victorie pentru a spera la „optimi”: un prim sfert de oră totuși timid pentru sârbi, care au părut lipsiți total de imaginație.

Lukic și Ilic parcă se ascundeau de minge, iar orice încercare de atac sărea linia mediană. Când totuși mingea ajungea la centru, sârbii o pierdeau rapid, iar Slovenia irosea contraatacuri.

Un gol ar fi deblocat partida. Slovenia a părut singura capabilă de asta: multe gafe ale fotbaliștilor sârbi, dar băieții lui Kek au avut probleme la ultima pasă.

Jumătate de oră fără ocazie în dreptul Serbiei. Fotbaliștii naționalei de 300 de milioane au fost guvernați de un blocaj serios: Vlahovic a trimis slab prima minge pe poartă, direct pe Oblak, abia în minutul 27. Până și fanii sârbi au fost deranjați de atitudinea selecționatei lui Stojkovic.

Mitrovic a avut prima șansă reală de a înscrie - cu capul - din 2 metri, însă fundașul sloven i-a suflat mingea atacantului lui Al-Hilal. Slovenia a rămas echipa mai proaspătă în prima repriză la Munchen, cu o reprezentativă a Serbiei care nu s-a ridicat la nivelul valorilor individuale.

Elsnik a driblat, a intrat în careu, a tras violent și a lovit bara, mingea a fost respinsă în șase metri, de unde Sesko a reluat peste poartă (38). La reluare, Serbia a obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, însă Vlahovic a tras de două ori în zid - nici că ar fi existat metaforă mai potrivită pentru prima parte.

Bara lui Elsnik a trezit Serbia, Mitrovic s-a trezit și el cu mingea în careul mic, a preluat de lângă Karnicnik, dar Oblak a intervenit excelent la execuția atacantului (42). De altfel, ultimele 5 minute au oferit cât n-a oferit tot meciul, mai ales în ceea ce îi privește pe vecinii sârbi.

Stojkovic și-a pierdut și el răbdarea, a schimbat ca Gigi, la pauză, iar Gacinovic i-a luat locul lui Mladenovic, fotbalist cu cifre extrem de slabe în prima repriză. Iar Serbiei părea să-i priască: Tadic l-a angajat excelent pe Mitrovic (47), însă Oblak s-a opus din nou în fața fostului atacant din Premier League.

Nou-intratul Gacinovic a centrat, iar Bijlol era să bifeze al 5-lea autogol la Euro (50). Serbia părea să fi intrat în controlul partidei, în timp ce Slovenia a avut aceeași abordare din partida cu Danemarca, de necondamnat - de altfel, și anume contraatacul.

Și așa era să vină și deschiderea scorului, Sesko a lovit excelent mingea, în nota lui Stanciu, însă portarul Rajkovic a fost cel mai bun jucător al Serbiei.

Luka Jovic a salvat-o pe Serbia la 0-1 cu Slovenia

Ritmul se domolește, însă Stojkovic a schimbat din nou, Jovic i-a luat locul Vlahovic, care a avut două partide extrem de modeste la Euro.

Și pasența din meciul cu Danemarca a aterizat din nou, tot Slovenia a marcat: autorul celei mai mari ocazii din prima parte, Elsnik, l-a angajat excelent pe Karnicnik în fața porții, iar acesta a deschis scorul (69), al doilea gol pentru fundaș la națională.

Reacție imediată a Serbiei prin Mitrovic, care încă o dată a primit o minge în careul mic, însă același Zan Karnicnik a blocat șutul, iar balonul lovește transversala. Fundașul lui Cejle a bifat și următoarea ocazie a slovenilor, însă șutul său a trecut pe lângă poarta lui Rajkovic.

Final nebun la Munchen

Sârbii au luat cu asalt careul lui Oblak, însă nu mai exista deloc limpezime, iar Slovenia se îndrepta către prima victorie din istorie la Euro. Dar, în fotbal, există mereu ultima fază. Și așa i-a fost salvată și soarta selecționerului Stojkovic, cel puțin pentru moment: jolly-joker-ul Jovic a marcat în ultima secundă și a adus un punct nesperat pentru sârbi.

Dacă nu ar fi egalat, Serbia ar fi fost decepția Europeanului german. Așa poate lasă loc Belgiei.

FINAL » Slovenia - Serbia 1-1

  • Au marcat: Karnicnik '69 / Jovic '90+6

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Slovenia - Serbia, în grupa C de la Euro 2024

Slovenia - Serbia, foto: Getty Images
Slovenia - Serbia, foto: Getty Images
Slovenia - Serbia, foto: Getty Images
Slovenia - Serbia, foto: Imago Images
Slovenia - Serbia, foto: Getty Images
+9 FOTO

Echipele de start în Slovenia - Serbia:

Slovenia (4-4-2): Oblak - Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlakar - Sporar, Sesko
Rezerve: Balkovec, Belec, Blazic, Brekalo, Celar, Gorenc Stankovic, Horvat, Ilicic, Kurtic, Lovric, Vekic, Verbic, Vipotnik, Zeljkovic, Zugelj
Selecționer: Matjaz Kek

Serbia (3-4-1-2): Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic, Ilic, Lukic, Mladenovic - Tadic - Vlahovic, Mitrovic
Rezerve: Babic, Birmancevic, Gacinovic, Gudelj, Jovic, Kostic, Maksimovic, Mijailovic, Sergej Milinkovic-Savic, Vanja Milinkovic-Savic, Petrovic, Raktov, Samardzic, Spajic, Stojic
Selecționer: Dragan Stojkovic

Arbitru: Istvan Kovacs (România)
Arbitrii asistenți: Vasile Marinescu (România), Ovidiu Artene (România)
Arbitru VAR: Pol van Boekel (Olanda)
Asistent arbitru VAR 1: Rob Dieperink (Olanda)
Asistent arbitru VAR 2: Marco Fritz (Germania)
Arbitru de rezervă: Espen Eskas (Norvegia)
Stadion: Allianz Arena (Munchen)

Partida este una crucială pentru Serbia în lupta pentru calificarea în „optimile” CE 2024. Sârbii au pierdut în prima etapă, 0-1, în fața Angliei, iar un nou eșec i-ar face să spere la avansarea în competiție doar printr-un succes în ultima rundă împotriva Danemarcei, dependent și de jocul rezultatelor între formațiile clasate pe locul 3 în grupe.

Vecinii noștri vor trebuie să se descurce într-un meci capital fără unul dintre cei mai importanți jucători. Filip Kostic (31 de ani, 64 de selecții și 3 goluri), mijlocașul stânga al Serbiei și al lui Juventus, s-a accidentat împotriva Angliei și va rata tot restul turneului final din Germania.

De cealaltă parte, Slovenia a obținut un punct cu Danemarca (1-1), iar o victorie împotriva sârbilor le-ar putea aduce lui Oblak & Co. calificarea în „optimi”.

Clasamentul grupelor de la Campionatul European Germania:

Teoretic, Serbia, clasată pe locul 33 FIFA și cotată de Transfermarkt la 313,40 de milioane de euro, va începe partida în calitate de favorită. Lotul Sloveniei este evaluat la 144,55 milioane de euro, iar naționala se află pe poziția a 57-a mondială.

Slovenia și Serbia s-au întâlnit de 4 ori în istoria lor. Fiecare și-a adjudecat câte o victorie, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. Ultimul duel dintre cele două naționale s-a petrecut în 2022, în Liga Națiunilor, și s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

VIDEO Bătaie între suporterii sârbi și englezi înainte de meciul de la EURO 2024. Poliția germană a intervenit și a arestat mai multe persoane

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (18)
Meteor
Meteor  •  20 Iunie 2024, 20:38

Serbia a făcut un joc mai slab dar e bine că a reușit egalarea. Slovenia va avea un joc mult mai greu cu Anglia iar Serbia va trebui să smulgă un punct cu Danemarca pentru un eventual loc trei. Nimic nu este jucat.

Meteor
Meteor  •  20 Iunie 2024, 20:37

Serbia a făcut un joc mai slab dar e bine că a reușit egalarea. Slovenia va avea un joc mult mai greu cu Anglia iar Serbia va trebui să smulgă un punct cu Danemarca pentru un eventual loc trei. Nimic nu este jucat.

tictictic
tictictic  •  20 Iunie 2024, 19:47
Postat de c0ncret pe 20 Iunie 2024, 18:51

Bine i-ai zis-o gigistului. Insuportabil individ.

Scuza-ma daca-ti bantui gandurile si mintea; nu asta a fost intentia mea, dar daca ai cazut in controlul meu, e doar problema ta!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează