OPINII  »  EDITORIAL

Rădoi cel penibil

Articol de - Publicat joi, 29 iulie 2021 13:59 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 13:59

În limitele decenței, i-am luat apărarea antrenorului după acel neverosimil 0-4 cu Coreea de Sud. Am menționat că, din pricina boicotului cluburilor, inclusiv străine, Rădoi n-a putut folosi la JO naționala U23. Ci a aliniat "o echipă încropită, din care greu de crezut că vreun jucător va ajunge curând să îmbrace tricoul primei reprezentative". 

Aminteam că o eventuală victorie în ultimul meci, contra Noii Zeelande, i-ar fi adus totuși, în ciuda acelui inacceptabil 0-4, calificarea din grupă.

România lui Rădoi n-a izbutit să câștige nici cu Noua Zeelandă, țară în care se joacă fotbal în pauza dintre reprizele partidelor de rugby! Așa că ea a părăsit turneul olimpic pe ușa din dos în condițiile în care, încântat de tragerea la sorți, Rădoi s-a grăbit să anunțe "Ne batem la medalie!".

Acum, că participarea la JO a însemnat un fiasco, selecționerul a început să caute scuze pentru lamentabila comportare a elevilor săi. Și a găsit unele care mai de care mai trase de păr. Mai ridicole, menite să irite orice om cu judecată logică, dacă nu și să-l indigneze. Pasămite, "N-a dormit nimeni mai mult de 4 ore", "Mâncarea n-a fost cum ne-am așteptat", "Drumurile de aici sunt foarte lungi" și alte asemenea pretexte caraghioase.

N-am să mă apuc să le demontez pe rând, deși de la Kashima la Sapporo drumul durează cam cât cel de la București la Arad, nu mai mult. Aș remarca doar că în privința somnului, Marius Marin și coechipierii n-au rămas datori. S-au revanșat dormind pe teren!

Ilustrul antrenor ne-a dojenit și pentru că "Nu știe nimeni ce se întâmplă, despre munca și sacrificiul jucătorilor", ca și când, cu tot respectul, treaba fotbaliștilor n-ar fi să joace fotbal și nu pentru asta ar fi plătiți!

Rădoi însă nu s-a oprit. A mers până acolo cu penibilul încât s-a declarat "Foarte fericit cu acest grup și cu ceea ce am realizat"! A oferit și detalii: "Am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare mai bună, prin ședințe, prin socializare. Să ne ridicăm la nivelul așteptărilor după acel rezultat rușinos".

Rădoi cel penibil
Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Auzi și te crucești, nu alta! De parcă vinovați pentru 0-4 cu Sud Coreea n-ar fi fost chiar jucătorii și corpul tehnic?! Iar revenirea cu Noua Zeelandă, locul 122 în ierarhia FIFA, e încă o bazaconie. Căci NZ s-a dovedit superioară la toate capitolele: 59% la posesie, 11-7 la șuturi, 8-5 la cornere, 36 de minute la 25 ca timp de joc etc.

Altfel spus, Rădoi ne vinde gogoși. Ne ia de proști, ceea ce, din păcate, și suntem, dar numai până la un punct. Până acolo unde înghițim asemenea explicații aberante din partea lui. În egală măsură, și a șefilor FRF, prezenți in corpore la Tokyo. Că doar nu era să scape Vișan ori Bodescu așa castană.

Regret, dar Rădoi ar trebui să plece. Să nu mai amâne, să pună mâna pe carte și să învețe meseria de antrenor. Abia apoi, dacă va demonstra ceva, să aibă pretenția să fie ascultat. Până atunci, dacă unii au un obiectiv de atins, să i-l încredințeze fără teamă lui Rădoi. Mie în sută că-l va rata. E specialitatea casei.


Comentarii (119)
817643274983598
Andrei Pircus  •  01 August 2021, 12:24

Cum antrenează Rădoi, așa scrie Ioanițoaia.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  31 Iulie 2021, 09:39

De ce nu spun adevarul gazetarii ? Ei cunosc faptul ca a fost pus selectioner la tineret pe bani si la echipa mare la fel . Bani incasati de Stoichita . Tot asa a facut si scoala de fapt nu stie sa scrie dupa dictare

149517776804588
Gica Gica  •  31 Iulie 2021, 09:04

Sa fie demis Radoi de la ambele naționale. Nu are ca caută încă la naționale

Vezi toate comentariile (119)
Comentează