SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA

Cine pune mâna pe Supercupă? Patru formații se luptă pentru trofeu

Cristina Neragu și colegele sale au câștigat Supercupa în 2022 FOTO Raed Krishan
Cristina Neragu și colegele sale au câștigat Supercupa în 2022 FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 25 august 2023 18:12 / Actualizat vineri, 25 august 2023 19:08

CSM București, Rapid, HC Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu se înfruntă în acest final de săptămână, în Pitești Arena, pentru primul trofeu al noului sezon.

Cele mai bune echipe din sezonul trecut se luptă pentru Supercupă în format Final Four. CSM București a dominat întrecerea internă, câștigând campionatul și Cupa. Sâmbătă, la Pitești, o întâlnește în prima semifinală pe CSM Târgu Jiu, pe care a învins-o în ultimul act al Cupei României. 

„Suntem multumiti de transferurile realizate, credem că am acoperit cu succes postul de inter dreapta cu jucătoare de mâna stângă, astfel că posibilitățile noastre de exprimare în atac se măresc. 

Ne dorim ca jucătoarele noastre să rămână sănătoase, fără probleme medicale majore și să reușim să le recuperăm cât mai rapid pe Andreea Mihai si Elizabeth Omoregie, astfel încât să ne putem baza pe tot lotul în drumul spre îndeplinirea obiectivelor, care rămân aceleasi și în acest sezon", a spus Cristina Vărzaru, team managerul celor de la CSM București.

Handbalistele din Târgu Jiu sunt conștiente că pornesc cu șansa a doua. „Ştim că este o competiție grea, dar mergem să luptăm. Clar, echipele cu care ne confruntăm sunt mult mai bine cotate decât noi! Însă cum am reușit sezonul trecut să producem surpriza, încercăm și acum să dăm tot ce este mai bun și, de ce nu?, să facem o figură bună. Chiar dacă diferența de buget este mare, nu joacă numele pe teren", a spus centrul Alexandra Gavrilă, de la CSM Târgu Jiu.

Pregătiți pentru un duel echilibrat

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Rapid București și HC Dunărea Brăila.„Suntem pregătiți pentru weekend, mergem să ne încheiem pregătirea, mergem acolo să câștigăm. Cunoaștem adversarul, doar ce am evoluat împotriva sa, dar acum va fi un meci diferit, mai intens. 

Suntem pregătiți, abia așteptăm să jucăm cu un trofeu pe masă, nu doar amicale. Va fi un adevărat spectacol, cred că multă lume așteaptă să vadă un meci de handbal. Să joci două partide în două zile este obositor pentru oricine, mai ales înaintea startului de sezon", a spus Kim Rasmussen, antrenorul Rapidului.

De partea cealaltă, Costică Buceschi crede că întrecerea națională a crescut în valoare, cu toate transferurile făcute în intersezon. „Sunt mulțumit de lotul pe care îl am, avem o echipă mai bună decât cea din sezonul precedent, 21 de jucătoare, câte trei pe fiecare post. 

Suntem acoperiți bine. Ne dorim să jucăm și în sezonul viitor în cupele europene. Campionatul va fi mai puternic, va fi o competiție mult mai atractivă și rezultatele vor fi mai geu de ghicit dinainte pentru că toată lumea se va lupta de la egal la egal la un moment dat", a spus el. Liga Florilor debutează miercuri, 30 august. 

4 trofeea strâns CSM București, în 2016, 2017, 2019, 2022. Singura echipă dintre cele patru care are în palmares Supercupa

Program Final Four Supercupa României

  • SÂMBĂTĂ, 26 august
  • 15:00 CSM Târgu Jiu - CSM București, 17:30 HC Dunărea Brăila - CS Rapid București
  • DUMINICĂ. 27 august 
  • 15:00 Finala mică, 17:30 Finala mare
  • Televizare Pro Arena

Citește și: 

Kim Rasmussen trage un semnal de alarmă înainte de debutul Rapidului în Supercupa României: „Nu e în regulă! Stricăm tot ce am făcut bine”
RAPID
Kim Rasmussen trage un semnal de alarmă înainte de debutul Rapidului în Supercupa României: „Nu e în regulă! Stricăm tot ce am făcut bine”
Atac la președintele FR Handbal! » Constantin Din e contestat dur de membri ai Consiliului de Administrație: „Îl ajutăm să-și dea demisia”
CONTROVERSĂ
Atac la președintele FR Handbal! » Constantin Din e contestat dur de membri ai Consiliului de Administrație: „Îl ajutăm să-și dea demisia”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează