SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA A-ROMÂNIA U19 36-28

TROFEUL CARPAȚI // Naționala de handbal a României a trecut primul test de la Trofeul Carpați + Urmează două meciuri cu echipe calificate la JO 2020

Cristina Florică în acțiune
Cristina Florică în acțiune

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 23:50

”Naționala” de handbal feminin a României a debutat la Trofeul Carpați împotriva echipei a doua la turneul de la Brăila, impunându-se cu 36-28. Urmează însă meciuri cu două echipe calificate la JO 2020: Japonia și Angola.

Cu gândul la vacanța care parcă nu mai vine, handbalistele mai au de jucat meciurile de la "Trofeul Carpați", ediția găzduită de Brăila. Prima echipă a României s-a încălzit cu formația de tineret care se pregătește pentru Europeanul din această vară.

Crina Pintea, Denisa Dedu, Gabi Perianu, Cristina Florica și celelalte "tricolore" au jucat la ralanti, fără să se întrebuințeze prea mult. Portarii naționalei de tineret, Ciucă, Ciaușescu și Chetraru, au fost cele mai bune jucătoare ale "naționalei" mici, dar și așa au încasat 36 de goluri.

România A a condus tot timpul și a încercat să facă spectacol pentru cei aproape 1.500 de fani care au venit să susțină româncele în sala Danubius. Daria Bucur, Aneta Udriștoiu și Lorena Ostase au fost principalele marcatoare, cu 5 goluri fiecare, într-un meci în care a înscris aproape toată lumea.

La cele "mici" s-au remarcat Andreea Popa, jucătoarea Rapidului, dar și interii Denisa Vâlcan, Miruna Pica și Patricia Moraru.

De azi, pentru echipa pregătită de Tomas Ryde și Costică Buceschi încep lucrurile serioase. Urmează meciul cu Japonia, gazda Jocurilor Olimpice de la Tokyo, aflată în turneu în Europa cu tot ce are mai bun handbalul nipon, și mai ales întâlnirea cu Angola.

Cu campioana Africii nu avem deloc amintiri plăcute. Angola a învins România la Rio de Janeiro, în turneul olimpic, 23-19. Acum, probabil că fi fi altceva în fața Theresei Almeida, a Magdei Cazanga sau a Albertinei Kassoma, a echipei pregătite de danezul Morten Soubak, cel care în 2013 a câștigat cu Brazilia titlul mondial.

Angola a învins Japonia cu 26-21 în primul meci de la "Trofeul Carpați". Sâmbătă se joacă România B-Angola (15:00) și România A-Japonia (17:30), direct TVR 2.

România A 36
Udriștoiu 5, D. Bucur 5, Ostase 5, Florică 4, Vătu 3, Pintea 3, Pristavița 2, Perianu 2, Zamfirescu 2, Leuștean 2, Constantinescu 2, A. Ilie 1. Antrenor: Tomas Ryde

România B 28
Cace 5, A. Popa 5, Vrabie 3, Pica 3, Vâlcan 3, Moraru 2, Kerekeș 2, Bălăceanu 1, Stamin 1, Jipa 1, Moroianu 1, Beșleagă 1. Antrenor: Bogdan Dobrescu

Vezi și: Trofeul Carpați, start în al doilea mandat pentru Tomas Ryde! Ce lot găsește și care e programul turneului

Citește și:

Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
Superliga
Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Nationala
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman
Nationala
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează