FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Alexandru Ișfan, cel mai slab. Ndong, cel mai bun

Alexandru Ișfan, foto: Imago
Alexandru Ișfan, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 21:31 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 09:10

Cea mai importantă achiziție a Universității Craiova în această iarnă, Alexandru Ișfan, încă nu dă randamentul așteptat. În ierarhia internă a indicelui InStat e rezervă. Cu Basilio Ndong, Mihai Rotaru a avut mână bună. 

Cinci jucători a achiziționat Universitatea Craiova în acest mercato hibernal. Alexandru Ișfan, Kjoko Zajkov, Basilio Ndong și doi U19 pentru viitor, croații Juran Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani).

Mesaj public al lui Gigi Becali pentru MM Stoica, după ce managerul a anunțat că ia în calcul plecarea de la FCSB: „Nu e frumos ce a făcut”
FCSB
Mesaj public al lui Gigi Becali pentru MM Stoica, după ce managerul a anunțat că ia în calcul plecarea de la FCSB: „Nu e frumos ce a făcut”

Alexandru Ișfan, o singură realizare: assist într-o înfrângere

„Perla Coroanei", Ișfan, pentru care patronul Mihai Rotaru i-a virat Argeșului în cont cei mai mulți bani: 650.000 de euro. Însă tocmai mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani, de la care oltenii așteaptă foarte mult, este deocamdată cel mai modest dintre nou-sosiți.

Ex-piteșteanul a fost pe teren la toate cele 5 meciuri disputate de CSU de la reluarea campionatului, în ianuarie. Dar în ierarhia internă a indexului InStat calculat pentru cele 5 etape din 2023 nu e titular, ci pe bancă! Locul 16, cu un index de 204. Cea mai mare realizare a lui, un assist, pentru Dan Nistor, la 1-2 cu Farul, în deplasarea de la Ovidiu.

La polul opus, doar 3 ocazii create și numai 5 șuturi la poartă, în 329 de minute. Acuratețea paselor, 43 la sută, 30 de mingi pierdute, al 3-lea la acest capitol, după Andrei Ivan (52) și Bogdan Vătăjelu (46).

Gică Craioveanu, fostă glorie a oltenilor, îndeamnă la răbdare cu Ișfan: „Abia a venit. Nu-i ușor pentru el. Antrenor nou, sistem nou, cu totul alte obiective. Una e să joci la Pitești, în fața a 1.000 de spectatori, alta e să joci cu 8.000-10.000 de fani înfierbântați în tribune, pe "Oblemenco". Îmi place la el că nu se ascunde, cum se spune. Nu fuge de minge, o caută".

Basilio Ndong: 78% acuratețea paselor, 75% tacklinguri reușite

Basilio Ndong, adus de la IK Start, pe 200.000 de euro, n-a avut nevoie de timp pentru a se adapta rigorilor Băniei. A bifat 3 apariții până acum, a fost cel mai bun juvete contra FCSB-ului, pe Arena Națională (index 248), este cel mai bun dintre cei nou-sosiți și al 4-lea din lot în ierarhia indicelui InStat (231) calculat pentru cele 5 etape disputate în 2023. Ce-l recomandă: 78% acuratețea paselor, 75% tacklinguri reușite, 68% dueluri câștigate în defensivă.

Gjoko Zajkov a arătat OK în cele mai tari partide ale debutului de an, cu CFR Cluj (2-0) și cu FCSB (1-1). Practic, primele lui meciuri în tricoul alb-albastru. Internaționalul nord-macedonean venit de la Vorskla Poltava a impresionat în duelurile aeriene, 88% la sută câștigate, dar mai are de lucrat la tackling-uri: zero tranșate în favoarea sa, din patru.

Cum stau achizițiile iernii în ierarhia internă

NumeEchipa de la care a venitMeciuri jucateIndex InStat
4. Basilio NdongIK Start3231
.....   
8. Gjoko ZajkovVorskla2220
....   
16. Alexandru IșfanFC Argeș5204
* Badelj și Tomasec n-au bifat până acum niciun minut în Liga 1   

850.000 de euroa investit patronul Mihai Rotaru pe piața transferurilor, în această iarnă: 650.000 în schimbul lui Ișfan, 200.000 de euro pentru Ndong

Citește și: 

A treia rundă în conflictul Marian Iancu - Dan Șucu: „Limbaj demn de Congresul al XIV-lea! Am să îi transmit ceva”

Mărturia de la GSP Live deschide o anchetă! FRF s-a sesizat după dezvăluirile-șoc ale titularului din Viitorul - ASA Târgu Mureș 6-1: „Suna telefonul să bage toți la pariuri! Am vrut să ies la pauză” + Reacția clubului lui Hagi

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (5)
elefterie
elefterie  •  23 Februarie 2023, 00:19

Ce manieră bizară de "analiză sportivă" -nu mai surprinde pe nimeni- despre fecesebiști doar articole (și titluri mari) când au evoluții bune, despre craioveni doar articole (și titluri mari) despre evoluții slabe sau aspecte căutate negative... Băi, cum ar fi dacă Craiova și-ar dezvolta o massmedia proprie, puternică (precum Barcelona în raport cu Madridul) și ar titra de pildă după meciul de duminică seara ceva în genul "Miculescu mult supraevaluat, Gigi ce a fost >n mintea ta?!","Ce se întâmplă cu Tavi Popescu - din nou o evoluție ștearsă" etc. ...

dobrin
dobrin  •  22 Februarie 2023, 17:13
Postat de DMA87 pe 22 Februarie 2023, 09:37

Își revine el. După ce îl împrumută Craiova, se va da pe brazdă. :)

De la zaibar i se trage. Trebuie imprumutat la noi la Pitesti sa se dreaga cu o tuica de pruna.

DMA87
DMA87  •  22 Februarie 2023, 15:47
Postat de alex03036 pe 22 Februarie 2023, 14:52

l-a vazut pe Markovici ca doarme în papuci si ii urmează exemplul

Pentru binele lui Isfan, sper că nu îi urmează și dieta lui Markovic:))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează