FOTBAL  »  Superliga  »  JUSTIȚIE

FCSB ar putea folosi numele Steaua în Liga Campionilor chiar de la meciul cu Virtus: „Am zis să nu întindem coarda...”

Cei de la FCSB se laudă că ar putea folosi numele Steaua
Cei de la FCSB se laudă că ar putea folosi numele Steaua

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2024 14:22 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 16:17

Adrian Căvescu, avocatul celor de la FCSB, a afirmat că formația patronată de Gigi Becali ar putea să folosească numele Steaua București în cupele europene începând chiar de la dubla manșă din turul I preliminar al Champions League, contra celor de Virtus (campioana din San Marino). Manșa tur este programată pe 9/10 iulie, iar returul pe 16/17 iulie.

Căvescu a explicat că FCSB nu va proceda în acest mod până la un verdict oferit de EUPIO (European Union Intellectual Property Office), deoarece nu vrea „să întindă coarda”.

Reprezentantul legal al campioanei României și-a exprimat speranța ca procesul de la EUPIO, despre care crede că se va pronunța în luna august, să permită înregistrarea unei noi mărci, denumite „FCSB Steaua”, care să poată fi utilizată în cupele europene.

Continuă să spere că FCSB va putea folosi numele Steaua

„Se va judeca undeva în august și cred că se va pronunța. Eu sper că se va constata că mărcile lor anterioare nu au fost folosite cum trebuie și să ne înregistreze noua marcă FCSB Steaua. Apoi să vin și eu cu acea decizie în țară și să o flutur pe la instanțe, așa cum a făcut și domnul Talpan cu decizia ICCJ din 2014.

Asta înseamnă că marca FCSB Steaua va putea fi folosită în cupele europene. Deja poate să facă asta în baza dreptului provizoriu, dar am zis să nu fim… să nu întindem coarda.

Dacă mă întrebați pe mine, oricând în afara României am putut să folosim Steaua simplu. Se poate și la meciul cu Virtus. Putem veni cu tricouri cu Steaua, pentru că marca Armatei este doar una românească”, a declarat Căvescu, conform fanatik.ro.

FCSB a făcut ultima mutare în procesul pentru palmares cu CSA Steaua: „Mai durează un an!”

FCSB își continuă războiul juridic identitar cu CSA Steaua București. Campioana României a solicitat, în ultima clipă, recurs la Înalte Curte de Casație și Justiție în procesul cu formația „militară” pentru palmares, în urma deciziei Curții de Apel.

Curtea de Apel a stabilit că palmaresul Stelei dintre anii 1947 și 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei. Perioada dintre anii 1998-2003 nu este atribuită niciunei entități, în timp ce palmaresul din anii 2003-2017 nu le poate fi atribuit celor de la FCSB, deoarece, în perioada respectivă, au utilizat ilegal identitatea Stelei, potrivit Curții de Apel.

ÎCCJ a stabilit deja că FCSB nu are niciun drept asupra palmaresului dintre anii 1947-2003, astfel că la Curtea de Apel s-a judecat doar palmaresul pentru perioada 2003-2017. După un nou verdict nefavorabil, campioana României va încerca din nou, conform avocatului său, Adrian Căvescu, să își adjudece istoria dintre anii 2003-2017.

Verdictul final cu privire la anii 2003-2017 este crucial pentru formația lui Gigi Becali, în procesul în care Florin Talpan îi solicită despăgubiri în valoare de 37 de milioane de euro pentru utilizarea ilegală a identității Stelei timp de 14 ani. Adrian Căvescu susține că va mai dura cel puțin un an până ca instanța supremă din România să ia o hotărâre definitivă.

FCSB a depus recurs la ÎCCJ în procesul pentru palmares

„Am avut 30 de zile la dispoziție de pe 21 mai. Astăzi expiră termenul. Am trimis prin poștă pe data de 20 și am depus și online.

Dacă intrați pe site la Curtea de Apel apare recursul depus pe 21 iunie. Oricum și azi este în termen. Noi juridic practic câștigasem apelul pentru că a fost admis. Trebuie să se lămurească un pic mai bine.

Urmează ca Înalta Curte să rejudece recursul. Mai devreme de un an nu cred că se va întâmpla asta. Cel puțin un an. Dacă ni se admite recursul, va fi dat din nou înapoi procesul pentru a doua oară. Vom vedea!”, a declarat Adrian Căvescu, avocatul celor de la FCSB, potrivit sursei citate.

CSA Steaua, victorioasă în decizia luată de Curtea de Apel

Curtea de Apel București a transmis sâmbătă, pe 18 mai, motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998.

În octombrie anul trecut, Curtea de Apel a luat hotărârea în cazul procesului dintre CSA Steaua și FCSB privind palmaresul, favorabilă formației „militare” din Liga a 2-a.

În urma deciziei de la Curtea de Apel, CSA Steaua a rămas cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, a rămas incert, neaparținând nici celor de la CSA, nici celor de la FCSB.

De asemenea, FCSB nu are nici măcar dreptul de a folosi palmaresul din perioada 2003-2017, potrivit hotărârii Curții de Apel.

„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii (n.r. - a CSA-ului) având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cererea în consecință.

Respinge cererea conexă (n.r. - a FCSB-ului) privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” (n.r. - de către FCSB), ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București - Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie.”, se arată în decizia Curții de Apel București.

VIDEO Marius Lăcătuș, declarații de la lansarea cărții sale, chiar în ziua în care Steaua împlinește 77 de ani: „Nu am fost de acord cu asta la început, dar sunt convins că va fi ceva frumos pentru copii”

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (168)
Dobermannul
Dobermannul  •  24 Iunie 2024, 20:58
Postat de Imyournightmare pe 24 Iunie 2024, 20:24

***,uefa a spus ca noi suntem Steaua,cea din liga 1 si de aia am si primit fix sezonul trecut coef. uefa in plus pentru castigarea cce din 1986,cum o sa primim si sezonul asta. qed.

Vezi ca-l superi si iar scoate bannerul cu "UEFA mafia" si cine stie ce ne penalizeaza aia ca tara.

Imyournightmare
Imyournightmare  •  24 Iunie 2024, 20:24
Postat de Catalynn_21 pe 23 Iunie 2024, 21:04

Le-au scris alți steliști, răspunsul (dureros pt fcsbisti) primit de la biroul de presă al ălora îl găsești ușor online. În loc să veniți cu tot felul de fantasmagorii, aduceți băi actele cu care vă susțineți opiniile, pe povești nu mai da nimeni 2 bani!

***,uefa a spus ca noi suntem Steaua,cea din liga 1 si de aia am si primit fix sezonul trecut coef. uefa in plus pentru castigarea cce din 1986,cum o sa primim si sezonul asta. qed.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Imyournightmare
Imyournightmare  •  24 Iunie 2024, 20:23
Postat de LockedFree pe 24 Iunie 2024, 14:59

Cateodata, oamenii nu inteleg prea multe cuvinte si ajung doar sa presupuna ca mesajul le-a si penetrat cortexul. Eu vorbeam de Real Madrid, nu de alta echipa. Este unic numele, marca inregistrata. In alta ordine de idei, da, dom'le, sa ii spui lu' nea Gigi sa faca tricouri cu Steaua. Doar sa le scrie Steaua Pipera, Steaua Berceni sau mai stiu eu ce nume de sat de prin jurul capitalei sau de aiurea. NU Steaua Bucuresti. Ai inteles acum?

nu,nu am inteles. eu am spus cum spune si in articol ca jucam cu numele Steaua. si gata,punct,nu mai scriem nimic dupa,de ce am face-o? toti ii spun Steaua si atat.

Vezi toate comentariile (168)
Comentează