FOTBAL  »  Superliga  »  PORTRET

L'Equipe l-a caracterizat pe Alexi Pitu » „Așa i-a sedus pe șefii lui Bordeaux”

Alexi Pitu/ foto: Imago Images
Alexi Pitu/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 14:01 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 14:20

Impresarul Giovanni Becali a anunțat că Farul l-a vândut luni seară pe Alexi Pitu, mijlocaș ofensiv de 20 de ani. Bordeaux, echipă retrogradată anul trecut în liga secundă din Franța, ar urma să plătească 2 milioane de euro pentru transferul definitiv, iar Hagi va păstra un procent la revânzare.

Cotidianul francez L'Equipe a scris astăzi despre transferul românului la Bordeaux și i-a făcut o scurtă caracterizare.

Pitu intră în top! » Cât a încasat în total Hagi din cele mai bune 10 vânzări ale Farului
FARUL
Pitu intră în top! » Cât a încasat în total Hagi din cele mai bune 10 vânzări ale Farului

L'Equipe i-a făcut portretul lui Alexi Pitu

„Dornici să își întărească sectorul ofensiv, cei de la Girondins de Bordeaux ar urma să înregistreze transferul lui Alexi Pitu de la Farul Constanța. 

Internaționalul român de tineret joacă pe postul de extremă stânga. În vârstă de 20 de ani, are o ușurință de a acționa în spații mici și capacitatea de a juca în adâncime, calități care au sedus conducerea lui Bordeaux. Se așteaptă ca el să semneze pentru patru ani și jumătate. Suma de transfer ar fi de două milioane de euro”, a scris L'Equipe.

Farul îl vinde pe Alexi Pitu la Bordeaux

„Azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul și a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat 3 ore.

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă miercuri cu Zoltan Iasko, cei de la firma mea și cu tatăl lui. Va sta 4-5 zile acolo până când va semna. Dar deja e bătut în cuie.

Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opțiune pe încă un an. Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi.

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000”, a spus Giovanni Becali conform Fanatik.

Surse autorizate confirmă că fotbalistul va pleca miercuri dimineață pentru a face vizita medicală în Franța. Pe lângă suma de transfer, clubul lui Gică Hagi a păstrat și un procent dintr-un viitor transfer și va primi bonusuri în funcție de performanțele lui Pitu.

1,4 milioane de euroeste cota lui Alexi Pitu, potrivit transfermarkt.com

Citește și:

„Semnează și joacă în weekend” » Denis Drăguș schimbă campionatul

Dumitru Dragomir, fermecat de un fotbalist din Farul - CFR Cluj: „Trăsnet!” » Despre lupta la titlu: „Doar cu sprijin politic mai poate fi oprită echipa lui Petrescu”

Playtech: Loredana, APARIŢIE WOW! Poza care a şocat internauţii, nimeni nu credea că va face asta. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!


Comentarii (3)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  24 Ianuarie 2023, 18:43
Postat de Hagicianul pe 24 Ianuarie 2023, 14:37

Vedea-l-am stând la Girondins 17 ani și adunând peste 500 de meciuri pentru ei precum Alain Giresse.

Hi hi hi, da-ne si 9 ce fumezi tu!

tivireli
tivireli  •  24 Ianuarie 2023, 17:07

Se va intoarce cu coada intre picioare. In liga 1, este protejat ca intreaga echipă Farul.

Hagicianul
Hagicianul  •  24 Ianuarie 2023, 14:37

Vedea-l-am stând la Girondins 17 ani și adunând peste 500 de meciuri pentru ei precum Alain Giresse.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează