FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

Adrian Mutu merge all-in pe Edi Iordănescu, înainte de România - Ucraina: „Știe foarte bine ce face!”

Adrian Mutu, înainte de România - Ucraina
Adrian Mutu, înainte de România - Ucraina

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 07:48 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 10:45

Adrian Mutu (45 de ani), golgheterul echipei naționale cu 35 de goluri, la egalitate cu Gheorghe Hagi a prefațat România - Ucraina, primul meci al „tricolorilor” la Euro 2024.

Fostul mare atacant este de părere că România nu ar trebui să rateze locul 2 din grupa E, acolo unde mai fac fac parte Belgia, Ucraina și Slovacia. Fostul mare golgheter merge pe mâna lui Edi Iordănescu, selecționerul care i-a calificat pe „tricolori” la un turneu final pentru prima dată după 8 ani.

Adrian Mutu, înainte de România - Ucraina: „Locul 2 trebuie să fie al nostru”

Mutu este optimist înainte de România - Ucraina. Deși naționala are cel mai slab lot cotat de la Euro 2024, fostul internațional este convins că ucrainenii nu ne sunt superiori, iar România ar trebui să facă o figură frumoasă la acest turneu final din Germania.

„Edi Iordănescu a reușit să scoată în evidență spiritul de echipă. Este un tehnician foarte bun. Îmi place că are anumite principii și valori pe care merge și nu și le schimbă, principii sănătoase. Nu am asistat la niciun antrenament al lui, dar am auzit doar cuvinte frumoase despre el.

+14 FOTO

Edi știe foarte bine cum a făcut acest lot. Dacă vrei să mă întrebi de neconvocările unuia sau altuia, în special a lui Mitriță, care a fost pe buzele tuturor, un subiect deschis în spațiul public, cred că Edi Iordănescu știe foarte bine ce face.

Sincer, avem șanse mari. Pe hârtie, superioară ne este clar Belgia. La nivel de nume, Ucraina poate are un lot mai marcant decât al nostru, dar asta nu le dă dreptul să ne fie superiori. Eu nu cred că ne sunt superiori! Nici Ucraina, nici Slovacia. Locul 2 ar trebui să fie al nostru!”, a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.

Ca jucător, a marcat 103 goluri în 271 de meciuri jucate în Serie A. A reusit 26 de goluri în 60 de partide jucate în cupele europene. La echipa națională, Mutu a intrat în istorie după ce l-a egalat la numărul de goluri marcate, 35, pe Gheorghe Hagi, în fruntea topului golgheterilor all-time sub tricolor.

România debutează oficial astăzi la Campionatul European din Germania! După 8 ani de pauză, tricolorii vor juca în primul loc meci cu Ucraina, care va fi televizată de Pro TV și va începe la 16:00. Cotată cu a doua șansă, naționala lui Iordănescu speră să producă surpriza și să răstoarne calculele hârtiei înainte de cel mai important duel din ultimii ani.

Match Preview » România - Ucraina, Euro 2024

Citește și:

„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Nationala
„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (1)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  17 Iunie 2024, 13:55

Edi Iordănescu știe foarte bine ce face... Vorbește un alt cascador al râsului. Primul ajuns antrenor prin toată încrengătura de relații și influențe din sfera politicului, care l-au instalat și pe ageamiul din Focșani președinte de federație, iar ăsta își vinde bruma de imagine rămasă din cariera de jucător, pt că antrenor nu a demonstrat niciodată că ar putea fi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează