FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Presa internațională îl vede pe Ianis Hagi drept marea speranță a României la Euro 2024, care se va disupta între 14 iunie și 14 iulie.
Presa internațională îl vede pe Ianis Hagi drept marea speranță a României la Euro 2024, care se va disupta între 14 iunie și 14 iulie.

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2024 09:32 / Actualizat marti, 04 iunie 2024 09:34

Horia Moculescu, 87 de ani, celebrul compozitor și fost membru în Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club Steaua în anii ”90, nu este impresionat deloc de jucătorii naționalei și nu este optimist în perspectiva EURO 2024. Seniorul muzicii românești s-a exprimat în termeni foarte duri la adresa unora dintre elevii lui Edward Iordănescu.

România - Bulgaria, diseară, ora 21:30, pe arena din Ghencea, este penultimul test înaintea startului EURO 2024. A mai rămas puțin timp până la partida cu Ucraina, de la Munchen, nici două săptămâni, fanii naționalei sunt la extreme.

Sunt mulți microbiști, și specialiști, care sunt de părere că selecționata tricoloră poate trece de faza grupelor după confruntările cu Ucraina, cu Belgia și cu Slovacia, dar și fani ce în continuare nu au încredere în echipa noastră.

Horia Moculescu a analizat naționala lui Iordănescu: „Ianis Hagi e victima tatălui. Burcă face o jumătate de oră de aici până pe Știrbei Vodă"

Gazeta Sporturilor a publicat aseară prima parte a unui interviu cu Horia Moculescu, 87 de ani, renumit compozitor, pianist, mediator și creator de programe TV. Recomandându-se drept stelist din 1947, anul înființării clubului Armatei, Moculescu și-a etalat cunoștințele din fotbalul actual. Nu i-a menajat pe preferații săi, jucătorii de la FCSB, a avut o analiză rece în ceea ce-i privește pe Florinel Coman și Darius Olaru.

Analiză tăioasă a celui care se declară „stelist din 1947”: „Coman, capricios! Păcat de Olaru că se complace căzând tot timpul”
FCSB
Analiză tăioasă a celui care se declară „stelist din 1947”: „Coman, capricios! Păcat de Olaru că se complace căzând tot timpul”

Întrebat ce șanse estimează că are naționala lui Edward Iordănescu la competiția din Germania, renumitul compozitor a avut un discurs contondent, însă, în locuința sa aflată la câțiva pași de Cișmigiu, la câteva note muzicale de "Conservator".

"Nu e un cataclism, dar nu poți să faci performanță! N-avem echipă. Joci cu Burcă?! Face o jumătate de oră de aici până pe Știrbei Vodă (n.red stradă din centrul Capitalei, lângă Cișmigiu)! Joci cu ăia doi Marini. Răzvan nu mai e de 2-3 ani. Drăgușin, OK, e de viitor, dar Burcă...

Mi-e frică de Bancu, e foarte bun mijlocaș, dar deloc fundaș. Craiova a pierdut niște campionate din cauza lui Bancu. În atac, este bine că-l avem pe Man! Pușcaș? Nu-mi place deloc, aleargă zăpăuc. Și nu simte poarta.

(De Ianis Hagi ce părere aveți?) E victima tatălui! Calități certe, dar n-are fibră. Se crede prea frumușel, consideră că aceste trăsături agreabile pot suplini munca aia multă a unui fotbalist adevărat.

Nu-l văd un posibil lider al naționalei. Se compară cu taică-su în vreun fel?! Are câteva lucruri învățate de la taică-su, dar atât. Câteodată, dă pase foarte bune. Nealergând mult își găsește câteva spații. Ce fotbalist ar fi fost Ianis Hagi dacă avea calitățile fizice ale lui Kimmich de la Bayern!", a reacționat Moculescu pentru GSP.

A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Horia Moculescu în reședința sa din inima Bucureștiului. Foto Eduard Apostol

2goluri și 2 assist-uri a adunat Ianis Hagi pentru Alaves în 26 de meciuri

Discurs dur: „Eu îl prefer pe Coman lui Stanciu, care e la final de carieră"

Horia Moculescu nu este impresionat nici de Edi Iordănescu, antrenorul ce a calificat România fără eșec la EURO 2024.

"Hmmm. Trăiește pe spatele lui Mihăilă, cu Elveția, cu acea dublă, altfel nu mai vorbeam deloc acum. (Totuși, a terminat pe locul 1 în grupă) Cu ce echipe? Elveția era singura care putea să fie pe locul 1. OK, a terminat neașteptat pe primul loc, bravo. Ți-a plăcut cum joacă echipa? Știi ce n-avem? Jucători de valoare în țară, nu avem un Dobrin, un Hagi, un Apolzan, un Nunweiller, un Belodedici, un Pârcălab sau un Cacoveanu.

Nicușor Stanciu? E la final de carieră. Culmea e că n-o să joace cu Coman titular, ceea ce e o mare prostie. Ai un jucător în asemenea formă și nu începi cu el?!

(La națională, Florinel Coman nu a produs mult, cum a făcut-o la FCSB) E foarte important ce-l pui să joace. Ții minte scenele cu Coman în apărare? Nenumărate! Și-atunci nu mai poate da randament cum trebuie ca extremă stânga. Eu îl prefer pe Coman lui Stanciu", a completat seniorul în vârstă de 87 de ani.

19goluri în 38 de meciuri a reușit Coman pentru FCSB, având și 11 assist-uri

6goluri în 29 de partide a reușit Stanciu pentru Damac, având și 7 assist-uri

Horia Moculescu nu dă șanse României cu Ucraina, în debutul de la Euro: „Dezastru"

Luni, 17 iunie, de la ora 16:00, la Munchen, România va debuta la turneul final contra Ucrainei. Oponenta tricolorilor a jucat aseară cu Germania, într-un meci amical, încheiat cu o remiză albă.

"Cu Ucraina - dezastru. Ei au doi jucători pe care noi nu-i avem, Mudryk și Zinchenko. Plus Lunin, plus Tsygankov. Noi îi avem pe Drăgușin și Man. Și pe Hagi la Alaves...

Și nu suntem nici vreo echipă muncitoare, ca furnicile. Cu Slovacia avem șanse de a mai scoate punct, puncte", a conchis Moculescu.

Lucescu ăl mare ar fi un selecționer bun. Ar fi obiectiv, ar fi obligat să fie așa la sfârșit de carieră. Dar el nu vrea la națională, oricum nici ăia nu-l cheamă
Horia Moculescu

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (52)
Cormiz
Cormiz  •  06 Iunie 2024, 19:00

@godot Va rog să citiți Biografia lui Horia Moculescu pe Cinemagia.ro.Veti avea confirmarea la tot ce am scris eu.

talpaiadului
talpaiadului  •  05 Iunie 2024, 15:14
Postat de godot pe 04 Iunie 2024, 21:40

Iar faci aceeași confuzie. Moculescu - și nu altul - a ajuns să fie zi și noapte la tv și radio, să aibă jeep, vilă și culoar anual pentru occident, tocmai pentru că a făcut compromisuri, și nu pentru a-și salva, ci pentru a-și impune arta prin comandă socială. Iar ceilalți, care nu făceau aceste compromisuri, nu beneficiau de privilegii, dar asta nu înseamnă că erau marginalizați, trăiau cu demnitate. Oricum, nu ăsta e subiectul, ci faptul că, după ce a fost benefiviar de primă linie al comunismului, când s-a întors foaia, s-a situat în prima linie a celor care scuipau comunismul, situându-se în prima linie a anticomuniștilor.

Vorbesti cu pacat. Ce comunist a fost Horia Moculescu, el nefiind nici macar membru de partid, ci un compozitor care a scris melodii interpretate de Margareta Paslaru, Corina Chiriac, Dan Spataru, Aura Urziceanu, Angela Similea, Mirabela Dauer, Dida Dragan etc, melodii frumoase si care n-aveau nimic de-a face cu comunismul? Legatura cu comunismul o fi fost ca a scris muzica din Pistruiatul, o capodopera a cinematografiei romanesti, in ciuda faptului ca propovaduia propaganda comunista. Si da, a fost respins la conservator din cauza ca nu avea origini sanatoase, tatal lui fiind de origine italiana si ofiter in armata romana din perioada interbelica, HM fiind nevoit sa urmeze cursurile facultatii de mine, din Petrosani. Tatal lui a facut 25 de ani de puscarie, prima oara fiind condamnat in 1948, eliberat si condamnat din nou, tocmai in 1959, la insistentele Moscovei, nefiind adevarat nici ce spuneai tu inainte, ca la vremea respectiva nu mai existau detinuti politici. Piesa lui de debut ca si compozitor a fost "De-ai fi tu salcie la mal", atragand atentia regimului dictatorial prin valoare si nu prin linguseala. Si normal ca avea bani din moment ce melodiile lui erau difuzate in mod frecvent la radio si discurile se vindeau ca painea calda, comunistii plateau si ei pentru lucrurile alea, respectand drepturile de autor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Iunie 2024, 00:26
Postat de godot pe 04 Iunie 2024, 11:17

Nu-l suport pe Moculescu de la evenimentele din 89. El, care a fost un răsfățat și privilegiat al fostului regimului (vilă la șosea, jeep american, non-stop la radio și tv, anual în străinătăți), s-a transformat peste noapte în anticomunist militant, a înfierat cu sfântă mânie capitalistă ce a fost înainte, în loc să tacă pur și simplu, s-a plasat în prima linie a urlătorilor anticomuniști. Iar pricepere la fotbal are cât are și caracter.

...si apoi dl. Moculescu ne anunță că din '47 tine cu steaua pt ca tatăl sau era militar. Nu ne-a spus de partea cui a fost părintele sau. Dacă a luat în brate csca -cca-steaua - echipa adusa pe tancurile armatei roșii, când ministerul apărării era condus de Emil Botnaras, putem deduce ca a fost de partea armatei Uniunii sovietice . Drept urmare se poate spune ca e fireasca alegerea d-lui Moculescu . PS - Ceea ce uita , pt ca memoria poate sa-i joace feste , este faptul ca Gigi Valiza niciodata nu a împrumutat cu bani Asociatia non-profit Steaua București ( 1998-2003), ci l-a împrumutat " pe persoana fizica " ( vorba unui clasic în viata ) pe Viorel Paunescu. Acest fapt este recunoscut de Viorel Paunescu si consemnat de instantele de judecata . Când imprumuturile au crescut , Gigi Valiza a cerut garanții prin cedarea unor drepturi federative a le doi -trei jucători... lucru făcut ilegal.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează