FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA 1-1

EXCLUSIV Cosmin Contra, declarații tari la GSP Live: „Poate am contribuit și eu puțin la calificare” + Discurs pentru clasa politică: „Sper că o să se schimbe ceva. E nevoie de facilități”

Cosmin Contra în tribune la România - Ucraina, foto: Imago +49   FOTO
Cosmin Contra în tribune la România - Ucraina, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 21:37 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 14:44

România scrie istorie și e în „optimi” la EURO 2024! Cosmin Contra, omul care a pregătit actuala națională în urmă cu cinci ani, antrenându-i pe câțiva dintre „tricolorii” care au reușit miracolul la Europeanul din Germania, a intervenit la GSP Live, imediat după partida cu Slovacia, încheiată 1-1.

„Guriță” a vorbit în emisiunea specială dedicată naționalei României despre remiza cât o victorie în fața Slovaciei, cea care le-a asigurat „tricolorilor” calificarea în „optimi” de pe primul loc. În direct la GSP Live, Cosmin Contra s-a înclinat în fața reprezentativei lui Iordănescu, a vorbit despre potențialul actualei generații, dar și despre viitorul adversar din „optimi”.

VIDEO. Cosmin Contra, la GSP Live, după ce România a atins optimile de finală: „Am arătat foarte bine ca echipă! Cu puțin noroc, putem ajunge în sferturi!”

Sunt fericit, sunt mândru pentru această calificare, cred că așa sunt milioane de români. Fericit că, după foarte mult timp, echipa națională trece de faza grupelor și ajungem în optimi.

Dacă avem puțin noroc și întâlnim Slovenia, poate vom avea posibilitatea de a ajunge pentru prima oară în istorie în sferturile de finală. Mi-a plăcut echipa, în general, nu am doar un jucător care mi-a plăcut. Am fost organizați foarte bine în cele trei meciuri. Per ansamblu, ca echipă, cred că am arătat foarte bine. Nu pot să zic doar un jucător anume, fiecare jucător și-a adus aportul. Niță, Ianis, la faza de la penalty, Stanciu și Dennis Man și-au făcut apariția cu Ucraina... Dar echipa a fost cea mai importantă”, a spus Cosmin Contra, la GSP Live.

Cosmin Contra, despre...

  • ...meritele lui Edi Iordănescu: „Are meritele principale pentru această calificare. El și jucătorii. Eu cred că ar trebui să ne bucurăm pentru această mare performanță și să o apreciem cum se cuvine. Să lăudăm jucătorii, fiindcă de foarte multe ori au fost criticați. Au făcut o performanță extraordinară, ar trebui să-i felicităm. Felicitări lui Edi, staff-ului, Federației, jucătorilor. Să nu se oprească aici! Presiunea de a trece de grupe a trecut, ceea ce e extraordinar. Cu puțin noroc, putem ajunge în sferturi de finală, dacă întâlnim Slovenia”
  • ...viitoarea adversară din „optimi”: „Am observat că Olanda e și ea într-o reconstrucție la nivel de echipă națională, dar nu e o echipă de speriat. N-ar fi rău nici să picăm cu Olanda, ar fi mult mai înrăiți ai noștri, fiindcă olandezii ar fi favoriți. Au jucători care pot face diferența, dar cred că am fi mult mai motivați. Suntem mult mai apropiați valoric de Slovenia. Dar dacă picăm cu Olanda, sigur că vom face un meci mare. Mie nu-mi mai e frică de niciun adversar după ce am văzut aceste meciuri. Poate că putem da mai mult pe faza de atac, poate că vom vedea mai multe acțiuni ofensive”
  • ...absența lui Bancu din următorul meci: „Cu absența lui Bancu, problema devine din ce în ce mai dificilă, nu avem fundași stânga despre care să spunem că pot juca acolo. Dar cred că Edi știe pe cine va băga la meciul din optimi. Trebuie să-i dăm încredere. Poate că introducerea lui Sorescu de acum e o pregătire a următorului meci. A intrat mijlocaș, dar, de multe ori, cu Slovacia, a ajuns în postura de a juca fundaș stânga. Poate că ce am văzut acum a fost pregătitor pentru următorul meci”.
  • ...formarea acestei generații: „Nu știu dacă am merite pentru formarea acestei generații. Dar mulți dintre jucători au debutat cu mine la echipa națională. Dar nu pot să spun că am merite, nu pot să-mi arog merite. N-am reușit să mă calific cu ei, erau foarte tineri. Sunt fericit, ca fost internațional și fost antrenor al echipei naționale, că această generație a reușit calificarea. Poate am contribuit și eu cu o mică parte la această performanță, fiindcă mulți dintre jucătorii care au ajuns în semifinale la EURO U21 au debutat la naționala mare cu mine”.

Cosmin Contra, discurs pentru clasa politică: „Poate o să avem mai multe facilități pentru sport și fotbal din partea politicienilor”

Întrebat despre lucrurile pe care calificarea în „optimi” le poate aduce în fotbalul românesc, Contra a spus:

„Sper ca această calificare să însemne mult pentru fotbalul românesc și poate că o să se mai schimbe ceva, inclusiv în cupele europene. Poate o să avem și din partea politicienilor mai multe facilități pentru sport și mai ales pentru fotbal, să fie ajutat fotbalul cu sponsori și companii care să investească și să ajute echipele românești să se prezinte mult mai bine la nivel de Europa.

Să vedem dacă această calificare va fi de bun augur pe viitor”.

Am rămas uimit de ce am văzut în tribune cu Ucraina, meci la care am fost prezent, știu că a fost la fel și la celelalte două partide. Va fi la fel și în optimi, merită și fanii felicitați. Să fim alături de ei și în optimi!

- Cosmin Contra

FOTO. Imagini senzaționale surprinse de Cristi Preda, fotoreporterul GSP, la Slovacia - România

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (19)
golgol
golgol  •  27 Iunie 2024, 13:54
Postat de sdaniel1972 pe 27 Iunie 2024, 10:14

Tupeu de ciine...

Omulee, noi nu putem lega doua pase pe atac și tu îmi zici că asta i fotbal?!!Pai pe vremea lui Hagi senior ,te rog sa te uiți la meciuri ,puteam pasa pe atac și nu înapoi și puteam lega un atac ,acum echipă e varza și se bazează strict pe greșeala adversarului .Pai in fotbal te bazezi pe tine că echipa prin pase ,prin construcția atacului dar și pe greșeala adversarului .Noi ne bazam pe prostia adversarului și ne a ieșit f bine cu Ukraina dar cu Belgia cam greu sa ne iasă.De asta zic că doar Dzeu construiește pt noi că noi pe atac nu jucam mare lucru iar pe contraatac depindem de adversari.E o performanță că ne am calificat în optimi,nu zic nu dar ulciorul nu merge de f multe ori la apa cu acest joc strict pe contraatac.Pana și cu Slovacia am avut probleme .Generația de aur ținea de minge ,generația de suflet tine de Dzeu și Dzeu până când sa ți mai bage in traistă ,trebuie sa te ajuți și tu ,de exemplu cu Belgia nici Dzeu nu ne a mai ajutat ,toate mingile rămâneau la ei dar când ai ocazia lui Man sa nu dai gol ...In fine ,trebuie să facem și posesie pe atac ,nu numai să jucam pe contraatac !

nicasdfghjklpoiuytre
nicasdfghjklpoiuytre  •  27 Iunie 2024, 11:40

Marele merit al tâu a fost la dynamo. La dynamo ai făcut treabă minunată la natională nu.

endervisa
endervisa  •  27 Iunie 2024, 10:32
Postat de golgol pe 27 Iunie 2024, 09:35

Da ,toți merita ..felicitări pt calificarea asta.și ciolacu și Iliescu și contra și Sosoaca .... Oameni buni ,la acest campionat european se califica din 4 grupe 3 echipe ,asta înseamnă că trebuie să fii prost sa nu te califici mai ales Intr o grupă cum a fost cea a României. Jocul naționalei e unul modest ,nu putem pasa pe atac cam deloc ,adică apărare și contraatac .Singurul joc unde a mers strategia a fost cu Ukraina ,o echipă încărcată de griji .Cu Belgia s a văzut limita iar Olanda e un fel de Belgia dar un pic mai visătoare deci e posibil sa revenim cu picioarele pe pământ.Iar cu Slovacia am avut noroc ,Edy ii zice șansă ,că n au presat slovacii că ne luam bătaie la cum a fost prinsă apărarea noastră pe picior greșit! Deci ,e o calificare dar jocul e varza ...Doar Dzeu a făcut să ajungem până aici și faptul că fam Iordănescu e o fam credincioasă!Doar Dzeu ...că altfel nimeni, niciun om nu poate zice că aceasta națională cu jocul ei ar fi o forță ...

Belgia, tara aia care ne-a batut a scos un egal cu Ucraina, tara aia apasata de griji si o infrangere cu Slovacia. Tu te auzi ce spui? :))) Noroc sau nu, cu Ucraina am jucat fotbal. Si cu Belgia am jucat bine, mai ales in a 2 a repriza. Ori nu te pricepi la sport, ori vb ca sa te aflii in treaba. Nationala de fotbal a Romaniei joaca pe contra-atac de cand se stie. La fel era si cu Hagi and co. Noi nu suntem, ca oameni activi, ci reactivi. Re-actionam, nu actionam. Asa suntem de mii de ani, pe aceste meleaguri. Noi nu am cucerit, ne-am aparat si am contra-atacat.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează