FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Denis Drăguș, George Pușcaș, Daniel Bîrligea sau Denis Alibec? Verdictul din presa internațională pentru atacul României de la EURO 2024

Denis Drăguș și George Pușcaș / Foto: Imago Images
Denis Drăguș și George Pușcaș / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2024 15:58 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 17:27

Denis Drăguș (24 de ani), George Pușcaș (28 de ani), Daniel Bîrligea (24 de ani) și Denis Alibec (33 de ani), atacanții României la CE 2024, au fost analizați în presa din Germania.

Publicația One Football a ajuns la concluzia că Denis Drăguș a arătat cea mai bună formă care l-ar putea recomanda ca vârf al naționalei României.

Variantele de atac ale lui Edward Iordănescu, analizate de jurnaliștii germani

În privința lui George Pușcaș, nemții au remarcat că vârful lui Genoa a avut un randament „decent” ca marcator în tricoul României.

De asemenea, ei au subliniat că selecționerul Edward Iordănescu mai poate miza pe experiența lui Denis Alibec sau se poate baza pe Daniel Bîrligea, după sezonul solid pe care l-a avut la CFR Cluj în Superliga României.

„România va fi văzută probabil ca fiind cea mai slabă echipă din Grupa E, unde Belgia va fi favorită. Să găsească pe cineva care poate înscrie va fi crucial dacă doresc să aibă vreo speranță de a se califica în optimi. Pușcas a petrecut ultimele luni ale sezonului împrumutat la Bari în Serie B, unde a marcat patru goluri în 15 meciuri. Are un palmares decent pentru echipa națională, la care a marcat 11 goluri în 42 de meciuri. Acesta va fi primul său turneu final important pentru echipa națională (n.r.- de seniori).

Drăguș, în schimb, a fost într-o formă mult mai bună. Tânărul de 24 de ani a găsit plasa de 15 ori în Turcia, în 35 de meciuri din toate competițiile. Ultimul său gol internațional a venit în timpul unui amical împotriva Moldovei, în noiembrie 2022. El a marcat doar de două ori pentru țara sa în 11 meciuri, dar forma sa în acest sezon sugerează că abilitatea lui de a găsi plasele porții s-a îmbunătățit cu siguranță.

Iordănescu mai are două opțiuni. Ar putea merge pe experimentatul Denis Alibec, care a schimbat liga română cu Qatari Stars League în august anul trecut și a marcat cinci goluri în 21 de meciuri în Stars League. Cealaltă opțiune este atacantul lui CFR Cluj, Daniel Bîrligea, singurul alt atacant român care a reușit să înregistreze două cifre, în acest sezon, cu 15 goluri în 46 de meciuri”, a notat onefootball.com.

VIDEO ROMÂNIA - UCRAINA » Delegația României a fost urcată în autocar și a plecat în aplauzele suporterilor români

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (4)
Anim8
Anim8  •  17 Iunie 2024, 12:57

test bug bounty

JackBerg
JackBerg  •  16 Iunie 2024, 19:37

Și Louis Munteanu, mai bun decât toți aia patru la un loc, stă acasă. Jenant!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  16 Iunie 2024, 17:33

Poate sa intre si tata in atac , noi nu dam gol cu Ukraina .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează