FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Românii și-au dat întâlnire la Munchen: câți conaționali vor fi azi pe stadion. Câteva mii vor urmări meciul la Fan Zone, în Marienplatz, în berării și la terase

Articol de , - Publicat luni, 17 iunie 2024 09:20 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 09:20

Toată România, de acasă și din deplasare, este astăzi cu ochii pe naționala lui Edward Iordănescu. Meciul de pe Allianz Arena începe la ora 15:00, un ceas mai târziu la București, iar românii promit să dea ritmul în tribune și să împingă echipa noastră spre succes

Gata, a sosit clipa primului mare meci de la Euro 2024 pentru naționala României! De la ora 15:00, un ceas mai târziu la București, tricolorii se vor duela cu Ucraina pe Allianz Arena. Într-un adevărat "templu al fotbalului", fanii promit să creeze o atmosferă senzațională pentru echipa lui Edward Iordănescu și să dea energie jucătorilor noștri.

2000este anul în care am obținut prima și singura victorie a tricolorilor la un European, 3-2 cu Anglia

„Hai, România!" va fi hit-ul zilei de azi în Munchen

La al 6-lea Euro din istoria naționalei, românii au speranțe că pot trăi live din nou un succes ca pe vremea a ceea ce mai rămăsese din Generația de Aur a fotbalului nostru. Se estimează că vor fi peste 25.000 de români în tribunele impunătorului stadion din Munchen. Multe alte mii de conaționali, care n-au prins bilet, vor ține pumnii strânși tricolorilor din Fan Zone (detalii aici cu ponturile pentru o experiență unică), din Marienplatz, inima orașului bavarez, plin de terase și berării.

Primele sute, chiar mii, de suporteri și-au făcut apariție încă din week-end-ul trecut. Veniți din țară, veniți din toată Germania, veniți din Diasporă. În dialogurile pe care le-am purtat în ultimele zile cu foarte mulți români, pronosticurile lor sunt optimiste. Uneori, prea optimiste.

Românii s-au relaxat în zonele centrale din Munchen și s-au „antrenat” la o bere cu scoțienii, în Marienplatz. Cum și vremea este mai prietenoasă de la zi la zi, suporterii tricolorilor au cântat și au dansat, i-au învățat „Ciuleandra” și pe nemți și pe cei ce reprezintă alte nații la Euro.

"Noi suntem din Iași, de fel, dar ne-am stabilit la Hamburg. Am venit șapte ore cu trenul până la Munchen să fim alături de naționala României. Batem! Venim toată familia la meci, cu mama, cu tata, cu iubita", a povestit un tânăr cu eșarfa tricoloră la gât, cu câteva zeci de secunde înainte de a scanda numele țării și ale unor preferați din echipă pe peronul gării din Munchen.

Un suporter ucrainean care tocmai cobora din același tren, purtând un echipament similar formației lui Mudryk și Zinchenko, a privit către familia de români, a salutat și a rostit în engleză: „Noroc, mâine!”.

0este cifra victoriilor din 2024 pentru tricolori, trei remize și o înfrângere, toate în amicale

Tricolorii au nevoie de simpatia și iubirea suporterilor, așa funcționează!

Formația națională a ajuns de duminică la prânz la Munchen, iar reporterii Gazetei Sporturilor au fost în trenul ce a adus delegația României de la Wurzburg în capitala Bavariei. Tricolorii au fost însoțiți permanent cu o simpatie, cu o dragoste sinceră, de mii de fani. Atât la antrenamentul deschis, cât și la hotel, în gara din Munchen, peste tot.

+1 FOTO

O altfel de atitudine decât cea pe care au lăsat-o în țară, mai ales după amicalele cu Bulgaria și cu Liechtenstein, ambele două remize albe. Ostilitatea de la București s-a transformat în apreciere și iubire în Germania. Ceea ce pare să-i stimuleze pe jucătorii naționalei. Se vede din priviri, din reacțiile publice.

Am văzut diferite imagini cu fanii români din oraș și vrem să le mulțumim pe această cale, am și auzit că vor veni în număr foarte mare! Tot ce ne dorim este ca la finalul meciului să-i facem fericiți, pentru ei jucăm, pentru țara noastră. Repet, jucăm cu gândul la ei, pentru ei ne dorim să facem un Campionat European cât mai bun
Nicolae Stanciu, mijlocaș România

Citește și:

„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Nationala
„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (4)
GinoAllegmano
GinoAllegmano  •  17 Iunie 2024, 13:30

Romania 0 - Ucraina 3

Catalynn_21
Catalynn_21  •  17 Iunie 2024, 12:42

Cum mă!? Unii sunt atât de reduși încât s-au dus până în Munchen ca să vadă meciul în FanZone, nici măcar din tribune!? Așa ceva!? :-)))))))) Personal nu m-as duce pe stadion la un meci al selecționatei FRF, dar îi pot înțelege pe cei ca nea Marcel sau nea Vasile care s-au dus și huzuresc pe banii altora, “invitați de lux”, cum ar spune prompteristele.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  17 Iunie 2024, 09:40

...zero puncte...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close