FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Veniți la Frankfurt pentru Slovacia - România? Iată câteva ponturi pentru o experiență fără cusur

Până la Slovacia - România, Frankfurt Arena va fi găzduit alte 3 partide la Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Până la Slovacia - România, Frankfurt Arena va fi găzduit alte 3 partide la Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2024 20:09 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 21:16

O listă de ponturi pentru o experiență fără probleme la Frankfurt, orașul care va găzdui duelul dintre Slovacia și România de la Euro 2024, programat miercuri, 26 iunie, ora 19:00 ♦ Detalii despre parcare, în cazul celor care aleg să vină la meci cu mașina, și despre transportul în comun până la și de la stadion.

Deutsche Bank Park, arena din Frankfurt a echipei-fanion a orașului, Eintracht, a fost aleasă pentru a găzdui 5 partide dintre cele 51 de la Campionatul European.

Unul dintre cele 5 meciuri implică naționala României. „Tricolorii” vor juca pe Deutsche Bank Park miercuri, 26 iunie, ora locală 18:00, 19:00 în România.

Pentru meciurile de la Euro 2024, arena are o capacitate de 47.000 de locuri. Ea este ușor accesibilă cu mijloacele de transport în comun.

Atenție - dacă veniți cu mașina la stadion, cumpărați din timp permis de parcare!

Vă recomandăm să nu veniți cu mașina personală în cazul în care nu ați rezervat în prealabil un permis de parcare. UEFA avertizează clar pe site-ul oficial: „Nu veți putea parca la stadion”.

Soluția costă 15 euro și reprezintă achiziționarea unui permis de parcare în una dintre cele 3 parcări destinate publicului general, situate la 15-30 de minute de mers pe jos de stadion. Acestea sunt Parkhaus Aculeum, Parkhaus Sandhofstraße (Universitätsklinik) și Parkplatz Isenburger Schneise.

Tariful, 15 euro, este mai mic decât în cazul parcărilor de la alte stadioane, cum ar fi Koln și Dortmund (24 euro).

15-20 de minutesunt de mers pe jos de la parcarea Aculeum la stadion. De la celelalte două distanța este ceva mai mare, până la 25-30 de minute de mers

Permisele de parcare trebuie achiziționate cel târziu în ziua dinaintea meciului, în acest caz marți, de pe acest link. Parcările respective vor fi deschise cu 3 ore și jumătate înaintea meciului. Nu puteți intra, ieși, apoi să reintrați pe baza aceluiași permis de parcare!

Alte informații de știut pentru cei cu bilet la meci:

  • Este necesar să aveți la îndemână un act de identitate în original;
  • Nu veți putea intra pe stadion cu bagaj (borsetă / poșetă / rucsac) mai mare decât o foaie A4;
  • Dacă doriți să intrați pe stadion cu o baterie externă, asigurați-vă că nu este mai mare decât telefonul;
  • Sunt permise doar umbrelele mici;
  • Fumatul nu este permis, indiferent dacă vorbim despre țigări clasice, electronice sau vaping;
  • Băuturile sunt servite în pahare reutilizabile, pentru care va fi reținută o garanție de 3 euro. Puteți păstra paharul sau să îl returnați pentru a vă recupera banii.

PONT: asigurați-vă dinainte că știți pe la ce intrare se face accesul în sectorul aferent locului dumneavoastră, astfel riscați să înconjurați stadionul. De la intrarea 1 la intrarea 4, de exemplu, sunt peste 25 de minute de mers alert!

Veniți la Frankfurt pentru Slovacia - România? Iată câteva ponturi pentru o experiență fără cusur
Harta stadionului din Frankfurt // sursă foto: uefa.com

Cum ajungeți din oraș la stadionul Deutsche Bank Park

Dacă tot aveți bilet la meci, de ce să nu profitați de gratuitatea pe mijloacele de transport în comun? Deținătorii de bilete pot circula gratuit pe orice linie din rețeaua RMV (Rhine-Main Transport Association), între ora 06:00 în ziua meciului și ora 18:00 a doua zi.

Dacă veți fi în zona centrală și căutați să ajungeți la intrările 1 sau 2 în stadion, o puteți face cu tramvaiul, liniile 20 sau 21. De la ultima stație mai sunt maximum 10 minute de mers pe jos.

În caz că destinația este una dintre intrările 4 sau 5, atunci alegerea ideală ar fi metroul de suprafață, S-Bahn, liniile S8 sau S9, în direcția Wiesbaden Hauptbahnhof. De la stația Frankfurt Stadion rămân 10 minute la pas.

După meci, totul este intuitiv. Pe la ieșirile 1 și 2 se ajunge la tramvai, care merge la gara centrală la interval de 5 minute, și la autobuzele cu direcția gării Frankfurt Süd.

Aveți și varianta aceluiași S-Bahn, către centru sau către aeroport ori gările mari din zonă. De la ieșirile 4 sau 5 rămâne de parcurs un drum de 10-15 minute până la stația feroviară de la stadion, unde trenurile vor circula la un interval de 5, până la 10 minute.

VIDEO. Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live meciul decisiv cu Slovacia

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
luciano2015
luciano2015  •  24 Iunie 2024, 18:39

Ma scuzați, din 2020 și-a schimbat numele în Deutsche Bank se pare..

luciano2015
luciano2015  •  24 Iunie 2024, 18:29

E Commerzbank Arena, nu Deutsche Bank!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează