Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - ITALIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA 7 detalii surprinse de reporterii GSP la ciocnirea titanilor, Spania - Italia, un duel ca un selfie » Buffon le-a luat ochii și spaniolilor: cât costă să te îmbraci ca italienii

Gianluigi Buffon în costumația creată de casa Armani pentru naționala Italiei. Foto: Imago Images +28   FOTO
Gianluigi Buffon în costumația creată de casa Armani pentru naționala Italiei. Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2024 00:12 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 00:48

A fost Spania - Donnarumma până la autogolul lui Calafiori! Și după. Căpitanul Squadrei Azzurra a fost invincibil până la reluarea nefericită a coechipierului său. S-a încheiat 1-0 pentru spanioli la Gelsenkirchen. Furia Roja este teribilă în Germania!

Se păstrează tradiția, prinde Spania finala?!

Spania a câștigat toate cele patru întâlniri cu campioana în exercițiu la Euro, ajungând în finală la fiecare dintre edițiile precedente în care a învins: 2-1 împotriva Uniunii Sovietice în 1964, 1-0 contra Germaniei de Vest în 1984 și 2-1 cu Grecia în 2008! Acum, a învins Italia (1-0).

Italia era neînvinsă în ultimele 10 meciuri disputate la Euro (7 victorii și 3 egaluri), până la eșecul de la Gelsenkirchen. Primul din această serie a fost victoria cu 2-0 în fața Spaniei la EURO 2016.

Iată ce au observat reporterii GSP.ro prezenți la superduelul de la Gelsenkirchen!

1. La meciuri se fac bani din orice

+24 FOTO

Pe lângă deja „clasicii" bișnițari, sub acoperire, care vând bilete având asupra lor o bucată de carton pe care scrie „I need ticket", o afacere bună în preajma arenelor este cu locurile de parcare. Cu toate că cei mai mulți spectatori de la meci vin pe jos sau cu mijloacele de transport în comun.

Dacă la Munchen, la Allianz Arena, parcarea costă (și) 40 de euro/zi, la Gelsenkirchen pleacă de la 15 euro/zi, undeva la doi kilometri de stadion. În preajma arenei se ajunge la 25 de euro.

6 eurocostă o bere, ce mai ieftină, la stadion, aproximativ la fel un wurst (cârnat), dar și un pretzel uriaș (un covrig). Băuturile răcoritoare și apa sunt cu un euro mai ieftine

2. Gazonul mai este coafat din când în când

Să trecem la fotbal, că de aceea am venit la Euro! Stadioanele și spectacolul sunt premium, terenurile arată mai bine la TV decât în realitate. Peste tot, la pauză, se mai aranjează și "coafează" smocurile de iarbă, mai ies brazde din gazon. S-a întâmplat și la Gelsenkirchen, ca peste tot.

Dar și acestea par detalii, e ca și cum s-ar șterge praful de pe mobilă... Mai trebuie, nu? Ocazional.

191 de milioane de euroa costat "Auf Schalke", primul stadion din Germania finanțat din bani privați, sută la sută

3. Jucătorii trag cu ochiul la TV

Dacă ați urmărit meciul pe micul ecran, acasă, poate că ați observat cum Pedri și-a ridicat privirea în sus, după ratarea mare din minutul 2. Nu este primul jucător care face asta. Auf Schalke, la fel ca și alte arene de la Euro, are cuburi uriașe în plafon. Mai exact, patru la număr. Spectatorii situați la nivelul superior al stadionului mai trag cu ochiul atât la meci, cât și la reluare.

Spaniolul Pedri a dorit să revadă faza, pentru a vedea cât de aproape a fost de gol! Producerea meciurilor este la nivel de top.

4. Atmosfera: spaniolii și italienii s-au pornit greu, deși veniseră „încălziți"

Suporterii s-au încălzit mai greu la acest duel de forță al Europei. Cu toate că, înainte de meci, erau foarte vocali! În prima repriză, cel puțin, atmosfera a fost sub nivelul așteptărilor. Spaniolii s-au încălzit la ocaziile ce-au curs la poarta lui Donnarumma și cam atât. Italienii, vocali doar când ajungeau în fața porții adverse.

Mult vuiet. O goarnă în zona fanilor iberici a dat tonul, câteva tobe, dar scandări sporadice. Fanii italieni au cântat propria versiune a melodiei „Seven Nation Army", a celor de la The White Stripes, încercând să readucă spiritul de la Mondialul din 2006 din Germania, când au ieșit campioni mondiali.

Autogolul lui Calafiori i-a energizat la maximum pe spanioli. I-a trezit de-a binelea! Imediat au dat drumul la ole-uri la mai multe sesiuni de pase repetate ale favoriților, spre enervarea adversarilor din tribune.

La ratările Spaniei, mai ales golul și transversala lui Williams (71), nivelul decibelilor a atins cote maxime. Unai Simon a mers în fața fanilor și i-a oferit tricoul unui suporter, la final. A fost fiesta în sectorul ibericilor imediat după meci!

5. Burleanu a stat lângă regele Filip

+24 FOTO

Regele Filip al Spaniei a urmărit meciul de pe stadionul lui Schalke. A fost vânzoleală mare când a apărut la arenă, pază ca pentru o alteță regală.

Ulterior, ziariștii internaționali au surprins o fotografie în care președintele FRF, Răzvan Burleanu, era la câțiva pași de regele Filip. Șeful forului federal a mai urmărit Germania - Scoția, 5-1, când a stat lângă Jose Mourinho și Sir Alex Ferguson, dar și Portugalia - Cehia, 2-1, unde a fost în zona în care au stat Luis Figo și Clarence Seedorf.

6. Gigi Buffon le-a luat ochii și spaniolilor

7 detalii surprinse de reporterii GSP la ciocnirea titanilor, Spania - Italia, un duel ca un selfie » Buffon le-a luat ochii și spaniolilor: cât costă să te îmbraci ca italienii
Gianluigi Buffon în costumația creată de casa Armani pentru naționala Italiei. Foto: Imago Images

Prezență impresionantă a lui Gianluigi Buffon în Germania! Spaniolii aflați la tribuna 0, la câțiva metri de banca de rezerve a Italiei, i-au făcut cu mâna și l-au salutat pe celebrul goalkeeper italian.

Oricum, costumația naționalei Italiei, creată de casa Armani, este masterclass!

1.500 de eurocostă un costum similar celui creat de Armani pentru naționala Italiei

# 7. Nico Williams, aplauze la scenă deschisă

Nico Williams, 21 de ani, extrema celor de la Athletic, a fost aplaudat zgomotos de către fanii Spaniei în momentul în care a fost schimbat în minutul 78.

Tânărul internațional iberic este disputat de mai multe forțe ale fotbalului internațional, de la Barcelona la Arsenal și Man United. Donnarumma a fost magistral, dar MVP-ul, meritat, al confruntării a fost Nico Williams. Desemnat și de organizatori.

16 selecții și două goluria adunat Williams pentru Spania, fiind jucătorul de la care a plecat autogolul Italiei

VIDEO. Imnul Italiei, cântat din zeci de mii de piepturi înaintea meciului cu Spania de la EURO 2024:

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
bozo76
bozo76  •  21 Iunie 2024, 04:38

Am citit tot articolul. Nu m.a atras nimic. Pe vremuri imi placea fotbalul. Chestia de pe tort a fost autogolul lui valafiori. Data trecuta il lauds toata lumea il denumeau noul nesta. Cred cavsi ala si a dat tontogol. Ps. E bine cs nu v-ati uitat dupa femei. Probsbil ca erati satui. Circul merge mai departe. De fapt asta remarc totul e alert de parca ne.sr repezi cineva...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează