Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

„Nu fiți nemernici!” » Cântecul englezilor i-a scos din minți pe nemți, Nigel Farage îl aprobă: „Și ce dacă e de război? Să aibă simțul umorului!”

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2024 14:29 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 16:46

Nigel Farage, fostul lider al partidului britanic UKIP, cunoscut pentru vederile sale eurosceptice, a declarat că nu vede nimic rău în cântecul „Ten German Bombers”, pe care suporterii naționalei Angliei îl fredonează la Euro 2024, organizat tocmai de Germania.

Farage a adăugat că nemții trebuie să-și recapete simțul umorului, deși scandarea englezilor, care batjocorește pierderile umane suferite și provocate de Germania în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, este jignitoare.

Ba chiar unele voci cer arestarea și condamnarea penală a celor care cântă această melodie.

Cântecul fanilor englezi care i-a enervat pe nemți

La bază, cântecelul, care are versurile ”Ten green bottles hanging on the wall” (”Zece sticluțe verzi atârnate de perete), este dedicat copiilor mici, care învață să numere. În limba română, este echivalentul bine-cunoscutului „Zece elefanți se legănau/pe o pânză de păianjen”.

Englezii însă au înlocuit sticluțele verzi cu avioanele germane de bombardament.

„There were ten German bombers in the air
There were ten German bombers in the air
There were ten German bombers, ten German bombers, ten German bombers in the air
And the RAF from England shot one down
And the RAF from England shot one down
And the RAF from England, RAF from England, RAF from England shot one down”.

Pe scurt, în aer erau zece bombardiere germane, iar forțele aeriene ale englezilor le-au doborât, unul câte unul, la pământ.

Șeful poliției din Gelsenkirchen, Peter Both, i-a rugat pe fanii englezi „să nu fie nemernici” și să nu recurgă la melodia adaptată, pe care suporterii reprezentativei Albionului au cântat-o în gura mare săptămâna trecută, în timpul meciului amical cu Bosnia și Herțegovina, de pe St James' Park.

„Dacă vor cânta aceste versuri în țara noastră, eu nu-i pot opri. Acest lucru nu se poate pedepsi pe teritoriul Germaniei. Sper doar să-i oprească suporterii civilizați și care nu caută scandal cu orice preț”, a mai spus Both.

Nigel Farage însă a reacționat vehement, dând vina pe lipsa simțului umorului locuitorilor din țara-gazdă a Euro 2024

„Unii vor să sublinieze că tinerii nu sunt încă bărbați, nu ar trebui să bea bere, n-ar trebui să se distreze, n-ar trebui să cânte.

Ar trebui să trăim cu toții într-o lume modernă a puritanilor”, a spus Farage.

VIDEO Nigel Farage ia apărarea suporterilor englezi care cântă "Ten German Bombers"

„Ne mai mirăm că foarte mulți reprezentanți ai Generației Z mă urmăresc pe TikTok și mă sprijină? Asta se întâmplă pentru că restul lumii le spune să nu fie tineri și să nu se distreze.

Știu că e greu pentru nemți, dar, vă implor, aveți și voi simțul umorului!”, a mai spus fostul lider al UKIP.

Suporterii englezi care au cântat „Ten German Bombers” la partida amicală cu Germania din 2017 (0-0, pe Wembley) au fost avertizați că nu vor mai fi primiți pe stadioane, dacă vor repeta greșeala.

Diseară, Anglia va juca prima partidă de la Euro 2024, împotriva Serbiei, la Gelsenkirchen.

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (12)
blackknight
blackknight  •  17 Iunie 2024, 14:45

enbglezii au fost toata istoria niste frustrati incapabili sa faca nimic fara ajutorul altora: sa castige vrein razboi mondial fara amesicani, sa castige vreo cupa mondiala fara ajutorul arbitrilor d-astea si acu se dau smecheri la fel ca la eurou trecut in care au fost niste hahalere de a ajunst toata planeta sa sustina italia (alta echipa nu tocmai iubita).

viola_sempre
viola_sempre  •  17 Iunie 2024, 10:58
Postat de mr90 pe 17 Iunie 2024, 09:23

Vorbesti prostii ... RAF a cistigat Batalia Angliei fara ajutorul SUA, iar marina britanica era cu mult peste cea germana dpdv calitativ si numeric ... Germania nu a avut nici o sansa sa invinga Anglia

Armata franco-britanica a fost pur si simplu zdrobita pe continent. Apoi, englezii au fugit in UK. Au avut sansa, pentru ca francezii au mai rezistat putin la Dunkerque, altfel ar fi fost toti pe fundul marii. Ce a urmat se stie. Fara americani, vorba cuiva, azi vorbeam toti germana. Nici macar rusii singuri nu ar fi rezistat sau daca totusi o faceau nu ar fi putut sa porneasca contraofensiva din Est. Ce a fost in batalia Londrei e deja un detaliu. Englezii, care au fugit ca niste lasi dupa ce au fost facuti zob la pachet cu prietenii lor francezi, au fost salvati de faptul ca sunt insula si ca germanii nu au putut sa debarce acolo, ci s-au limitat sa-i bombardeze.

mr90
mr90  •  17 Iunie 2024, 09:23
Postat de doar..titi pe 16 Iunie 2024, 17:27

hahahaha....buna gluma da' in timpul razboiului umblati cu *** pe la americani sa intervina altfel .....erati colonie germana acum!!!

Vorbesti prostii ... RAF a cistigat Batalia Angliei fara ajutorul SUA, iar marina britanica era cu mult peste cea germana dpdv calitativ si numeric ... Germania nu a avut nici o sansa sa invinga Anglia

Vezi toate comentariile (12)
Comentează