FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO

EXCLUSIV Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei

Edi Iordănescu, selecționerul României // foto: Imago Images
Edi Iordănescu, selecționerul României // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 06 iunie 2024 15:08 / Actualizat joi, 06 iunie 2024 22:32

Edi Iordănescu (45 de ani) a selectat 28 de nume pe lista preliminară pentru EURO 2024, în condițiile în care la turneul final din Germania poate deplasa până la 26 de jucători ♦ Cu o zi înainte de termenul-limită pentru anunțarea listei finale, selecționerul are bătăi de cap, o parte dintre jucători acuzând probleme medicale ♦ Pentru a fi acoperit, antrenorul primei reprezentative a întocmit o listă de rezervă, cu jucători pe care să-i cheme la nevoie. Vă prezentăm 4 dintre numele la care s-a gândit selecționerul.

Lotul preliminar al României pentru EURO 2024, anunțat pe 24 mai, cuprinde 28 de nume. Lipsesc jucători care au impresionat pe plan intern, precum Alexandru Mitriță și Louis Munteanu, dar și nume cu vechime la prima reprezentativă, precum Vlad Chiricheș, stoperul FCSB adesea scos din circuit de probleme medicale.

Până vineri, 7 iunie, ora 23:59, naționalele participante la Campionatul European trebuie să anunțe loturile finale. Acestea pot cuprinde până la 26 de nume, dar nu mai puțin de 23. Partida cu Liechtenstein, programată inițial pe data de 8 iunie, a fost mutată cu o zi înainte tocmai din acest motiv.

Cel puțin 2 dintre jucătorii de pe lista preliminară nu vor face deplasarea în Germania. Edi Iordănescu este nevoit să reducă lista la 26, iar problemele medicale cu care se confruntă unii dintre „tricolori” l-ar putea forța să includă în avionul către Germania și nume care nu au prins lista preliminară.

Concurență aprigă pentru Universitatea Craiova: Rapid a intrat pe fir pentru a-l readuce pe Alex Cicâldău în Superligă!
CRAIOVA
Concurență aprigă pentru Universitatea Craiova: Rapid a intrat pe fir pentru a-l readuce pe Alex Cicâldău în Superligă!

Avem lista de rezervă a lui Edi Iordănescu! 4 nume de convocat la nevoie pentru EURO

GSP.ro a aflat 4 nume de pe lista de rezervă a lui Edi Iordănescu. Selecționerul și staff-ul lui s-au gândit la nume familiare primei reprezentative, jucători pe care îi cunosc, cu care aceștia au mai lucrat. „Edi are în vedere doar oameni care au mai fost aproape de echipa națională”, spun surse apropiate de lot.

4 dintre cei care ar putea prinde in extremis lotul de EURO: Alexandru Chipciu (jucător de bandă, Universitatea Cluj), Alexandru Crețu (mijlocaș defensiv, Universitatea Craiova), Andrei Artean (mijlocaș defensiv, Cipru - Apollon Limasson) și Louis Munteanu (atacant, Fiorentina). Așadar, doi mijlocași centrali (Crețu & Artean), un fotbalist de bandă, polivalent (Chipciu), și un atacant central, Munteanu.

La conferința de presă de astăzi, Edi Iordănescu a transmis că va anunța lotul final vineri seara, chiar înainte de termenul-limită, stabilit de UEFA a fi cu o săptămână înainte de primul meci de la turneul final.

„Nu ar fi corect să vorbesc despre jucători de rezervă, atât timp cât sperăm să-i recuperăm pe toți. Dar am avut de la început o listă în sensul ăsta, am încercat să fim acoperiți. Am vrut să știm situația unor jucători. Aveți răbdare până mâine seara, după joc vom trage linia finală și vom ști pe ce jucători ne vom baza”, a afirmat selecționerul.

Vești bune cu Andrei Burcă, Deian Sorescu și Denis Alibec

Includerea de ultim moment a altor jucători în lot depinde de recuperarea jucătorilor cu probleme de pe lista preliminară. Din informațiile GSP.ro, Deian Sorescu și Andrei Burcă sunt ca refăcuți, iar Denis Alibec mai are nevoie doar de câteva zile pentru a reintra la antrenamente cu restul echipei.

La primul meci de la EURO, pe 17 iunie cu Ucraina, Denis ar trebuie să fie la 100%, cu câteva zile de antrenament la activ.

Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei
Denis Alibec a înscris 3 goluri în campania de calificare la EURO 2024

Alți jucători care i-au dat emoții selecționerului sunt Adrian Rus, Răzvan Marin și Nicolae Stanciu, toți acuzând dureri în timpul sau după meciul amical cu Bulgaria. Și în cazul lor semnele sunt bune, este de așteptat ca toți să se refacă în timp util și să facă parte din lotul pentru turneul final.

Staff-ul medical lucrează la capacitate maximă și parcă mai mult decât oricând, din păcate. Suntem în proces de recuperare cu 2-3 băieți, Deian Sorescu este 100% recuperat, dar au mai apărut 2-3 probleme medicale după meciul cu Bulgaria. Chiar astăzi vom avea mai multe informații.

Tot ce-mi doresc este să nu fie ceva grav și sper că nu va fi. Nu-mi cereți mai multe informații, detalii, nume, pentru că nu este momentul. Vrem să le gestionăm bine intern și veți afla și dumneavoastră în cel mai scurt timp.

- Edi Iordănescu, la conferința de presă de astăzi

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Toate grupele de la Euro 2024:

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia

Citește și:

Edward Iordănescu a mers la Liturghie » Mesaj în fața a zeci de români: „Suntem creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatiță”
Nationala
Edward Iordănescu a mers la Liturghie » Mesaj în fața a zeci de români: „Suntem creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatiță”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Nimeni nu a înțeles nimic! » Barcelona a anunțat despărțirea de 3 fotbaliști, dar a șters postarea după câteva minute
Campionate
Nimeni nu a înțeles nimic! » Barcelona a anunțat despărțirea de 3 fotbaliști, dar a șters postarea după câteva minute

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (17)
ray51
ray51  •  07 Iunie 2024, 12:52

In business conteaza flerul. In politica mediocritatea. In dragoste conteaza sexul. In stiintele exacte geniul. S.a.m.d. In fotbalul nostru de ce e asa de complicat si abscons?

istet10
istet10  •  07 Iunie 2024, 00:03
Postat de francescoli1974 pe 06 Iunie 2024, 21:02

Orice jucător mai în formă din liga 1 este la fel de îndreptățit să fie la Euro ca ăștia 26.Cu ce e mai slab Mailat de la Botoșani ca de pildă, Coman ?Sau Crețu de la Craiova față de cei doi Marini?și exemplele pot continua.

Mailat s-a luptat sa nu retrogradeze, alalat a ajuns campion. Cretu de la Craiova nu a reusit lucruri deosebite intr-un campionat fff slab. Si tot asa.

iulian...
iulian...  •  06 Iunie 2024, 21:52

Vă sustinem după cum jucați , jucați mai bine şi vedeți şi tribunele!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează